Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Aneta.Berg píše:
@jdukolemStejné jako říct, vzdělaný je prostě jen vzdělaný.
To, že někdo končí s výučním listem, to je důkaz, že je jen vyučen.
Příspěvek upraven 11.03.14 v 00:25
- Ten kdo končí s maturitou je jen vymaturován, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Nejde o vzdělání, spíš o schopnosti člověka. Znám lidi, co zastávají práci, kde je třeba vyššího vzdělání ne proto, že jde o známost, ale proto, že i s výučním listem jsou schopnější, než ti, kteří mají doklad o vyšším vzdělání.
I partnerova macecha je „jen“ vyučená prodavačka, přitom zastává post zástupkyně ředitelky jedné nejmenované firmy.
Ovšem předcházelo tomu dlouhodobé sebevzdělávání, spousty kursů a praxe, hlavně ale postupné sebevypracování se s uklízečky vs recepční dál a dál. Musela dokázat, že na to má a to ve všech směrech. Jedna z podmínek byla i -být neustále po ruce.
Nebýt její maminky, která je ochotná se jí starat o dceru, když mamka musí sedět v práci a řídit firmu za paní ředitelku, tak dnes sedí za kasou na 8,5 hod denně.
a o tom to přesně je…představa že od pásu půjdu rovnou dělat asistentku a nemusím nic nabídnout ale budu se učit za chodu je podle mě naivní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
a o tom to přesně je…představa že od pásu půjdu rovnou dělat asistentku a nemusím nic nabídnout ale budu se učit za chodu je podle mě naivní…
Zakladatelka je bohužel svými naivními představami o práci asistentky zcela mimo mísu. V zástupu kvalifikovaných nemá v dnešní době šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
ehm, k tomu mě napadl třeba Avon, Oriflame a jiné podobné multilevely… tam taky může být každý časem třeba oblastní ředitelkou a tak podobně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem si přečetla ten román, ráda bych pomohla. V dnešní době najít práci bez známého je kunšt. Bratranec je taky bez práce, je mu 25, bakalář, 2 roky pracoval a stejně nemůže nic najít. Min. týden byl na pohovoru a zatím se neozvali. vím, že hledá práci pouze přes ty servery jako je jobs, prace, businessanimals, ÚP. tak to zkousej taky a když máš jistou práci, za sledování těchto stránek nic nedáš a časem se snad zadaří.
- Citovat
- Upravit
Možná by bylo fajn shrnout o co jde, mohlo by to totiž mezi spoustou „vtipných“ komentářů zapadnout:
Představa zakladatelky:
- práce na jednu směnu, tak aby mohla vyzvedávat děti ze školy/školky
- nechce práci prodavačky smíšeného zboží
- bavila by ji TŘEBA práce asistentky
Jsou tohle, opravdu tak naivní a troufalé představy o životě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Možná by bylo fajn shrnout o co jde, mohlo by to totiž mezi spoustou „vtipných“ komentářů zapadnout:Představa zakladatelky:
- nechce práci prodavačky smíšeného zboží - byť nic jiného prokazatelně neumí
Naivní jsou velmi, troufalé nikoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchus Není její povinností se nám zpovídat a prokazovat své schopnosti. Zakladatelka chce diskutovat o tom, jak na to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
@Katchus Není její povinností se nám zpovídat a prokazovat své schopnosti. Zakladatelka chce diskutovat o tom, jak na to…
Jenže ty schopnosti jsou k tomu, aby to místo získala poměrně důležité.
Těžko můžu horníkovi radit, jak získat místo lékaře ![]()
Já bych jí to přála, aby získala lepší práci a pokud bydlí ve větším městě, tak věřím, že by to i bylo možné. Ale za předpokladu obrovského úsilí, které ona vyvinout nedokáže, viz to vzdělávání.
A nevidím důvod, proč někomu mazat med kolem huby, když moc dobře vím, jak to dnes chodí na trhu práce
vždyť jí tady všechny radíme, aby si udělala kurz, školu a pod. a protiargumenty jsou…já bych se doučila, jako ten s VŠ ![]()
Od tebe jsem zatím nečetla jedinou konstruktivní radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Možná by bylo fajn shrnout o co jde, mohlo by to totiž mezi spoustou „vtipných“ komentářů zapadnout:Představa zakladatelky:
- nechce práci prodavačky smíšeného zboží
Ještě jsem se nedočetla přímo od ní, co už nyní nabízí hned lepšího než ti ostatní lépe kvalifikovaní ve frontě na místo, kteří jsou jistě také ochotni s učit novým věcem. Jakou konkrétní(!) představu o náplni práce asistentky má, zda ví, co obnáší profesiogram takového místa a do jaké míry jej schopnostmi a dovednostmi naplňuje. Zda ví, že taková práce není od do garantována, pokud jsou zde neodkladné úkoly. Dále si protiřečí v tom, že není studijní typ, na druhou stranu je prý ochotna se učit novým věcem(studování je právě o učení se novým věcem).Stále čekám marně na odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@joanee píše:Jo presne tak .Prijdu rano k nasim dom,kde je syn,rano jdeme do skolky,jdu spat,a pak pro neho odpoledne jdu. @Teruna000 A jak to mam skloubit ?Proste vime vsichni,ja rodina,ze dve deti s takovou praci nedam ,kdyz rodice makaji,a na hlidani nemam a ani bych nedala sve dite nekoho cizimu!!Ano nevim co bude za rok za dva …Ani co bude zitra.Proste me toto hloda uz ted nemuzu za to.
Jasan, tak to prominmuzu se zeptat, jak to delas při nocnich se skolkou?,prijdes z práce, letis s ditkem do skolky, honem se trosku vyspat a pak zas pro ditko?
Myslela jsem ze treba nekdo ma zkusenost se dvouma detma,jak to delaji ony.
@Aneta.Berg píše:
Ahoj Pepino. Já si myslím, že to tady spousta lidí dost přehání. Ono je dnes ohromně výhodné, vyvolávat ve společnosti beznaděj a dojem, že na práci asistenta, čeká fronta lingvisticky nadaných vysokoškolaček, která je dlouhá až na měsíc. Pokud lidé, tomuto tlaku podlehnou, chovají se pak jak ovce a nechají se v práci ponižovat a snesou cokoli za mrzký peníz a o to jde.Chci ti jen vzkázat, že to není tak beznadějné, pokud o tu práci budeš skutečně stát a budeš se hodně snažit, tak určitě šanci máš. Nepodlehni dojmu, že budeš muset být hned od počátku dokonalá a všehoznalá. Důkazem, že všude není potřeba maturita, 2 jazyky, VŠ a dokonce ti poskytnou i určité zaškolení, nechť je namátku např. tato nabídka:
http://www.zamestnani.cz/…stentka.aspx
Moooc dekuji!
![]()
- Citovat
- Upravit
@Katchus Však jo, rady tu padly a některé celkem fajn, ale převážná většina se snažila zakladatelce naznačit, že její představy jsou naivní a změna téměř nemožná. Tak jsem směrem k zakladatelce pouze vyslala zprávu, ať se těmi komentáři nenechá otrávit nebo zastrašit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Moooc dekuji!![]()
Děti vážně nikomu nedávej, k tomu Tě nikdo nenutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchus Za to do tebe slysim jen same urazky o tom jak jsem nechopna, jak na nic nemam..Myslis jako ze kdyz jsem prodavacka tak umim jen to, aha tak to pak jo..
Tam kde jsem, jsem se to taky musela naucit!!A neni to zadna srnada ti reknu!!Ja nevim proc se hned vseho chytate ze chci delat asistentku jako takovou..Ano napsala jsem to, ale myslela jsem to tak nejak vseobecne,..Proste delat treba u PC, nekde v kanclu treba. Nebo ja nevim vyrizovat objednavky. Co ja vim.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Katchus Za to do tebe slysim jen same urazky o tom jak jsem nechopna, jak na nic nemam..Myslis jako ze kdyz jsem prodavacka tak umim jen to, aha tak to pak jo..
Tam kde jsem, jsem se to taky musela naucit!!A neni to zadna srnada ti reknu!!Ja nevim proc se hned vseho chytate ze chci delat asistentku jako takovou..Ano napsala jsem to, ale myslela jsem to tak nejak vseobecne,..Proste delat treba u PC, nekde v kanclu treba. Nebo ja nevim vyrizovat objednavky. Co ja vim.
V kanclu, to je hodně široký pojem. Prostě Tobě jde hlavně o ten „kancl“.Co je na tom kanclu tak úžasnýho, když nemáš jistotu, že tam z pracovních důvodů nezkysneš třeba o dvě hodiny déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit