Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ke mi 21 a jsem studentka VŠ za 7 měsíců končím studium, příteli je 25 a může nás finančně zajistit. Miminko teď neplánujete ale pokud by přišli tak plakat z toho nebudeme. Mám PCO tento měsíc jsem měla po dlouhé době zase ovulaci. Před i po ní jsme měli nechráněný přerušovaný styk takže k otěhotnění dojít mohlo. Těhotenským test byl negativní ale dělaný asi 6, 7 a 8 den po ovu, pak jsme se dohodli že co se stane, stane se. Včera večer tzn. 39 den cyklu (zpoždění značné) se objevilo velmi silné krvácení (jeden tampón vel. super protečený asi za hodinu) se silnými bolestmi v podbříšku a zádech. Mohlo by jít o extrémní ms nebo je to časný potrat?
Ahoj, já bych to tipnula na potrat, ovšem pokud to chceš vědět určitě a pak se případně trápit, tak si kup těhotenský test ptž i když už krvácíš a bylo by to bývalo těhu, tak to bude ještě pozitivní.
Mě vždycky při potratu strašně bolelo v bedrech několik dní a pak jsem začala krvácet. Já bych se s tím netrapila nijak bych nepatrala.Ono prý každemu první dítě odejde kolikrát o tom ani žena neví.
Toho jsem se bála, že mohlo jít o toto
A vím že toto je pravděpodobně úplně nejhloupější otázka ale říct to partnerovi nebo ne? Celý den se mě ptá proč je mi tak zle, že to u mě ještě neviděl a ať jdu k doktorovi
nevím ale jak mu říct že to pravděpodobně vůbec nejsou jen měsíčky ![]()
@FairyGirl Podivej, nemuzes za to, tak proc to pred nim tajit
Jste partneri, tak nevidim duvod, proc mu otevrene nerict co te trapi. Aspon ja bych to tomu svemu urcite rekla.
@FairyGirl a já bych mu to neříkala jistý to není akorát se bude trápit. Třeba je to jen opožděná menstruace.
Fairy Girl říct či neříct. Toto ti nikdo neporadí a musíš si to rozhodnout sama. Za sebe bych asi nevěděla co říct, když nemám o těhotenství jistotu. Asi bych řekla, že je mi hodně špatně a silně krvácím, a proto mi není do jásání. Jinak bych se netrápila, jsi mladinká holčina a věřím, že pokud vám vztah vydrží, tak máte dostatek času na „zkoušení“ mimča. Radši se snaž dát do pořádku a až ti bude zase dobře, tak užívej každý den života. Přemýšlením, jestli bylo mimčo či nebylo to nezměníš, tak zkus ty myšlenky přesměrovat jinam.
Dobrý den,
Mám dotaz, který asi bude znít hloupě.
S přítelem jsme měli nechraneny PS v době kdy jsem 9 dní už nebrala HA. Po pár dnech jsme zjistili, že to bylo v den ovulace. Miminko bychom chtěli, takže každý styk od té doby byl bez ochrany.
Bohužel všechny testy vyšly negativní. ![]()
Navíc jsem včera po 12 dnech zpoždění (měla jsem začít 18.1. Ale dostala jsem to až 30.1.)začala menstruovat. Menstruace není silná jako bývá.
Poslední tři týdny trpim skoro každodenními migrenami, všechno mi smrdí (hlavně maso) a mívám palcive křeče v podbřišku. Od včera mě zároveň občasne boda jakoby přímo pochva, jestli to dává smysl.
Zajímá mě, co si o tom myslíte Vy?
Děkuju za odpovědi ![]()
Pokud jsi si za celou dobu neudělala ani jeden těhotenský test, tak o čem tady teď diskutovat
???
Myslim, že ta menstruace se opozdila spíš proto, že jsi vysadila prášky, takže se ti cyklus prodloužil a ty ‚priznaky‘ jsou spíš PMS.. můj názor ![]()
Kdy byla ovulace víš? Má smysl testovat tak po 14ti dnech od ovulace nejlépe až máš zpoždění. To máš a dost dlouhé s negativním testem. Obávám se tedy, že to nevyšlo a zpoždění bylo způsobeno tvou „hlavou“ nebo vysazením antikoncepce, což je běžné. Příznaky těhotenství, které popisuješ to nejsou. Ty jsou pouze s rostoucím HCG a tedy i pozitivním testem. Takže to co máš je buď sugerace a nebo je tam jiná příčina. Přeji ať se brzo zadaří a doporučuji se tolik nesledovat. V konečném důsledku ti totiž může tvé psychické rozpoložení více uškodit než pomoci.
Máš rozházený cyklus z vysazení antikoncepce. Budeš muset chvíli vydržet, něž se to vrátí do normálu.
Podle mě i ty příznaky mohou souviset s vysazenim. Abtikoncepce, protože do sebe dlouho dáváš urcite hormony a teď je najednou nemáš, to s tělem může ledacos provist. Dále pak pokud chceš řadu chce to přesná data. Takže ovulaci jsi měla podle tebe kdy? Také by to chtělo pokud máš dojem že ms byla jiná, (ikdyz to se dá taky přiřadit k tomu vysazení) udělat test. I přestože dříve byli negativní. Ono taky jsi mohla mít ovulaci úplně jindy než si myslíš, vzhledem k tomu vysazení a pak by třeba těhotenské testy byli ještě negativní.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.