Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@brumi v pondělí si tam zavolám at mi udělá nějaký krevní testy, nebo něco na tu alergii třeba caliakie nebo tak to udělá na gastru z krve? ted jsme začala brát panthenol 3 dny zpátky ,takže to budu brát ,ale zavolám si tam to je jasný.. mě nevadí sono nebo tak,ale prostě z toho gastra jsem měla sstrach, odhodlávala jsem se tam dlouho,pak jsem byla ráda,že už to mám za sebou,že už bude klid a zase nic..
@mon222 na bezlekové jsem od srpna ale tady je hodně možností jak zjistit,někomu stačí z krve někomu ze střeva jinému genetika nebo alergologie,já mám krev i gastro ok přitom silná bezlepkáčka. To chápu na fybru jsem byla mockrát a není to nic co by se nedalo vydržet ale taky nic kam by člověk šel rád. Pak mě ješta napadá nemášproblémy s pálením žáhy nebo když se více najíš že by se žáha ozývala či měla pocit jakoby vracení se jídla? Ale na lepek a loktozu by nebylo od věci udělat testy,já měla gastro problémy odmalacca 4 třída zš co chvíli bolení břicha koliky,stolice jak kolotoči,celé roky plno doktorů a až teďve 30 nasazena bzl a je mi hej vše ustálo během týdne,ale to jsem musela spadnout na 33kg a odvést mě z dovči rychlá,nu jiné město jiní doktoři a hurá záhada objasněna
@brumi občas mě po nějakém jídle pálí žáha (nějaké ovoce nebo nedávno po koprovce)ale jinak s žáhou žádný problém nemám.. mě už dělali rentgen, sono, krev ale před rokem cca, před 3 měsíci gastro, mě je spíš nemovolno a tlačí (bolí) mě to po ránu,ale dneska mě není dobře nějak od rána.. tak jsem si dala aspon algifen.. nikdy dřív jsme problémy neměla s ničím.. až poslední rok, jednou mě to bolí pak zas měsíc mám klid..takže fakt už nevím.. zavolám si v pondělí ještě na to gastro jestli by bylo možné mi udělat nějaké odběry nebo něco..
@mon222 někde bude zrada,už to že se ta žáha sem tam ozývá můžeš zkusit cholagol,zda to není žklučník,slinivka,jinak je dobré taky essox 2× denně a ráno si dáváš kávu?
@brumi úplně ráno si ji nedávám, občas si dám v práci ,ale dneska jsem si třeba nedala nic a bolí mě to stejně. dávám si panthenol..ale jinak říkám ta žáha je jen minimálně třeba jednou za 14 dní..
Beres nejake leky? Neco jineho nez ten panthenol a algifen?
@mon222 Aha. Ja bych to teda tipla na nejakou nesnasenlivost k nejake potravine. Ja mela neco podobneho, ale mela jsem stres a blbe jsem jedla.
@mon222 mńejlepší bude fakt to gastro a trvat si na svém ,klidně celý kolotoč znovu a hlavně ty potraviny
@brumi na gastru jsem byla před 3 měsíci. jinak zavolám si tam v pondělí a řeknu že chci udělat nějaké krevní testy atd. uvidím jestli se něco najde nebo ne.
@mon222 nojo jenže za třiměwsíce se může hodně změnit, jak jsem jižpsala u mě se zánět rozjel chvíli po gastru kdy už jsem problémy měla,ale ještě nebvyl až tak akční ale do měsíe už byl silný,ono to jdekolikrát pomalu plouživě,většinou to začínám občasně žáhou pak bolest přidá se zvracení atd
@brumi mě ale žáha nepálí no fakt uplně jednou za čas a vůbec nezvracím nic..jediný co,tak mě tlačí nebo bolí nevím jak to popsat jak je trojuhelník někde v těch místech.. to je jedno poradím se s doktorem co a jak.
@brumi a co vám/ti dal na ten zánět? stejně dají jen nějaký prášky a nic víc
@mon222 jj pokud je zánět dávají léky alemusí se brát dlouhodobě, pokud se ukáže už i helicobacter tak to už se musí trojkombinaci atntibiotik, taky je dobré se pak vyhnout určitým potravinám,pikantní,mastné a tak