Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Po měšťácích je ti kulový, to snad s vámi nemá nic společného. Když tvoje paragrafy nikdo neodnáší, tak to neřeš
Rozkaz se musí znovu změnit a nemůžu říct, že bych jim tam chyběla, ale kecy stejně jsou.Ja už jsem z toho na prášky.
Jak často jsem byla na paragrafu? Co měsíc min týden. Než jsem nastoupila na neschopenku v druhém těhotenství, tak byl tři týdny z měsíce nemocný. A táhne se to dál, v létě to bylo lepší, ale jak se ochladí, tak padá, k tomu na jaře a na podzim alergie, které se moc od nachlazení nedají rozeznat, silný kašel atd.
Zatím jsem to vyřešila druhým dítětem, ale jsem moc zvědavá, co budu dělat pak
hlídání nemám, babičky jsou daleko a pracující. Ještě pár let pracovat budou, až půjdou do důchodu, tak hlídání potřebovat asi úplně nebudu ![]()
@Anonymní píše:
Holky jak často máte paragrafy? Dítě mám skoro každý měsíc nemocné, teď je skoro už 3 týdny doma.Dnes jsem už šla na paragraf, protože hlídání nemám. Zajima mě jak to děláte vy, co na to v práci? Zajímá mě teda zaměstnání, kde musíte být a ne homeoffice, já pracuji u bezp.slozek.Muj velitel mi už řekl, jestli můžu omezit paragrafy, ale jak to mam ovlivnit, když dítě z ničeho nic na 39 horečku. Je mi to taky už trapný. Chlap doma být taky furt nemůže, babičky pracují. Tatka můj si vzal kvůli mě i dva dny dovolenou minulý týden a hlídal…
Brzy to také budu řešit a napadají mě dvě řešení - zaplatit si někoho na hlídání (otázka pak je jestli se vůbec vyplatí jednomu z rodičů pracovat) a nebo zůstat doma s dítětem na péči o dítě do 7 let… Jinak nevim, zákon o OCR je sice fajn, ale realita je někde jinde.
@Anonymní píše:
Mamka dělá v nemocnici a tam si vzít dovču jen tak, kdy jí nedají oni tak by ji ukamenovali.Za mě práci nikdo dělat nemusí a člověk jim tam taky nějak extra nechybí, ale ty kecy jsou..
Tak v tomhle pripade bych byla zcelav klidu. Blbe to je, kdyz te nikdi nemuze zastoupit nebo ostatni kvulivtibe musi delat za dva.
@Anonymní píše:
Holky jak často máte paragrafy? Dítě mám skoro každý měsíc nemocné, teď je skoro už 3 týdny doma.Dnes jsem už šla na paragraf, protože hlídání nemám. Zajima mě jak to děláte vy, co na to v práci? Zajímá mě teda zaměstnání, kde musíte být a ne homeoffice, já pracuji u bezp.slozek.Muj velitel mi už řekl, jestli můžu omezit paragrafy, ale jak to mam ovlivnit, když dítě z ničeho nic na 39 horečku. Je mi to taky už trapný. Chlap doma být taky furt nemůže, babičky pracují. Tatka můj si vzal kvůli mě i dva dny dovolenou minulý týden a hlídal…
Zkrátila jsem si úvazek a prostridalaxse s kolegyně a, měla placené hlídání a vybírala si na část dovolenou. Ne visela jsem doma kvůli každé rýmě.
@Anonymní píše:
Rozkaz se musí znovu změnit a nemůžu říct, že bych jim tam chyběla, ale kecy stejně jsou.Ja už jsem z toho na prášky.
Tak pokud jim nechybis, tak je otazkou, zda te vubec maji zamestnavat.
@Lama Lama píše:
Zkrátila jsem si úvazek a prostridalaxse s kolegyně a, měla placené hlídání a vybírala si na část dovolenou. Ne visela jsem doma kvůli každé rýmě.
A co jsi dělala s dětmi, když měli jen rýmu ale do školky je nevzali? Já právě vidím problém v tom, že kolikrát učitelky nechtějí vzít ani zdravé dítě. A když nemáš na honem hlídání tak co pak?
Z pohledu matky to chápu, i když jsem OČR na dítě nikdy neměla - zdravé dítě. Z pohledu kolegyně mně to s..e, protože musím prostě dělat za někoho jeho práci.
První rok v práci mi pomohla tchýně, už byla v důchodu, střídavě s mými rodiči, ti jsou pracující důchodci, mají částečný úvazek. Střídali se i po dnech. Teď si beru home office, už to jde i na dýl než den. Máma má špatnou imunitu, infekční dítě hlídat nemůže. S rýmou dávám do školky, u nás zcela normální. Paragraf jsem neměla nikdy, práci za mě nikdo neudělá, musela bych ji stejně dohnat.
Jo a kolegy manželka s tím měla v práci problémy, tak bral paragrafy on
.
@janickaIII píše:
A co jsi dělala s dětmi, když měli jen rýmu ale do školky je nevzali? Já právě vidím problém v tom, že kolikrát učitelky nechtějí vzít ani zdravé dítě. A když nemáš na honem hlídání tak co pak?
Jak nevzali. Na to nemaj právo.
@Lama Lama ale mají. V náplni práce mají dbát o zdraví dětí, tzn mohou vyhodnotit, že dítě s rýmou může být zdravotním rizikem pro děti ostatní.
@sakota píše:
@Lama Lama ale mají. V náplni práce mají dbát o zdraví dětí, tzn mohou vyhodnotit, že dítě s rýmou může být zdravotním rizikem pro děti ostatní.
Nemohou
@Lama Lama píše:
Nemohou
Nemohou? Myslím, že většina školek to má v podmínkách. Ale co říká zákon nevím. Každopádně hádat se s učitelkou, aby to pak vracela skrz dítě není asi ideální.
Moje mamka má 45 let takže až malý bude mít 18 bude v důchodu