Časté paragrafy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
22.10.19 19:19

@Lama Lama a co tě vede k přesvědčení, že nemohou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.10.19 19:36
@sakota píše:
@Lama Lama a co tě vede k přesvědčení, že nemohou?

Protoze nejsou způsobilé vyhodnotit zdravotní stav dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.10.19 21:19

@Lama Lama mohou tedy při podezření odeslat matku s dítětem k lékařce, ať donese povrzení, že je dítě zdravé a způsobilé k pobytu ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
22.10.19 21:33

Upřímně, vyřešila jsem to tak, že jsem si prodloužila RP a byla doma do čtyř let. S manželem jsme měli domluvu, že prostě dokud nepovyroste, najdu si max brigádu, popřípadě bych musela někam na noční, nebo odpolední, jelikož manžel má pracovní dobu od 7.00 do tří, takže školku pokryje. Nakonec se mi práce naskytla přímo z nebe. Bylo to hlavně o známosti. Šéf ví, jak na tom jsem, že jsem první rok byla věčně doma, kvůli nemocem. Přesto mě vzal a upravil pracovní dobu podle mých možností, plus jeden den v týdnu dělám z domova. Má mě i zastoupit, kdyby bylo nejhůř. Přesto jsem prostě domluvená s manželem, že kdyby něco, jde na paragraf on. On je sice živitel, ale taky je ve firmě 15 let. Já čtyři měsíce. Sice mám na neurčito, ale nikdy člověk neví a o to víc si práce vážím. Zatím ťuk, ťuk. Drží se. Při vyšší nemocnosti bysme se prostřidali. Já bych se prostě bála, že se pak může stát, že už o tebe nebudou stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
22.10.19 21:37
@sakota píše:
@Lama Lama mohou tedy při podezření odeslat matku s dítětem k lékařce, ať donese povrzení, že je dítě zdravé a způsobilé k pobytu ve školce.

Jo a pak to potvrzeni zaplatit… A klidne bych rekla doktorce, at je nesetri… :mrgreen: Lus jeste pozadovat naklady spojené s cestou a usly vydelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.10.19 21:44

@j.a.n.i1 Hele, z mé zkušenosti prostě většina školek má zdravotní rastr, který mimochodem kontroluje ČŠI, do kterého by měla poznamenávat zdravotní stav dětí při úrazech atd, ale také, když některé odmítnou přijmout z důvodu zdravotního stavu. Jako tvrdit, že učitelka neumí poznat, kdy je dítě nachcípané - a kde je hranice? Takže tam bude mít i dítě s horečkou a angínou a nešovicema - protože přece není doktorka, takže ho nemůže nepřijmout nebo poslat domů? to je ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.10.19 06:33
@sakota píše:

Domnívám se, že ne. Tedauzes, samo, ale matka není povinná tvůj požadavek splnit. Pokud se domnívá, že dítě není zdravotně způsobilé a matka nespolupracuje, zavolat lékaře, dítě tam dopravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.10.19 06:43
@sakota píše:
@j.a.n.i1 Hele, z mé zkušenosti prostě většina školek má zdravotní rastr, který mimochodem kontroluje ČŠI, do kterého by měla poznamenávat zdravotní stav dětí při úrazech atd, ale také, když některé odmítnou přijmout z důvodu zdravotního stavu. Jako tvrdit, že učitelka neumí poznat, kdy je dítě nachcípané - a kde je hranice? Takže tam bude mít i dítě s horečkou a angínou a nešovicema - protože přece není doktorka, takže ho nemůže nepřijmout nebo poslat domů? to je ok?

Podle mě čisté podle přepisu je schopna posoudit zdr stav dítěte stejně jako matka. Slovo proti slovu. Většinou se dohodnes nebo matka tvému natlaku ustoupí. Ale když na tom bude trvat, tak prostě zavoláš záchranku a necháš dítě vyšetřit.
Ja tě chápu, ale nemuzes stavět svůj usudek nad usudek jakéhokoli jiného laika. Ani to stavět na presumpci toho, že dítě je nemocné, takže je na straně matky dokázat, že není.
Stejnak jde spor obvykle o ty rýmy, ještě s úplně blbym dělením na prusvitnou, kterou ještě berem a zelenou, co neberem. Přitom z hlediska infekcnosti je to přesně obráceně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.19 11:00

S každou rýmou? Nechápu matky, který vidí, že jejich dítě má zelenou nudli u nosu, chrblou a dají ho do školky. Je to sobecký vůči ostatním dětem a jejich rodičům!!

• Citovat
  • Upravit
10425
23.10.19 11:12

@Lama Lama Většina školek má ve školním řád, že dítě byť nastydlé nebude přijato. Ale samozřejmě ŠZ je nadřazen ŠŘ, kdyby se v tom rodič chtěl jo rýpat a soudit se. Zkusím najít, zda/jak je to ošetřené ve ŠZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.10.19 11:12
@Anonymní píše:
S každou rýmou? Nechápu matky, který vidí, že jejich dítě má zelenou nudli u nosu, chrblou a dají ho do školky. Je to sobecký vůči ostatním dětem a jejich rodičům!!
A v čem je horší zelená rýma oproti průsvitné? :think: ( myslím z hlediska infekčnosti)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
23.10.19 11:21
@Anonymní píše:

Hele ale na druhou stranu, ty když máš rýmu, tak jsi doma a nechodíš do práce, do obchodu? A když už to dítě necháš doma, tak jsi s ním prostě zavřená doma, týden? Já ne. S rýmou normálně funguju a moje dítě s rýmou taky normálně funguje, chodí ven, do školky, za kamarádama… ano, když mi přijde, že nudlí moc, do školky nejde, ale pouze z ohleduplnosti k ostatním, ne kvůli mému dítěti, u něj posuzuji způsobilost k normálnímu fungování jinak, než podle nudle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí