Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, jezdíte některá s novým casualplay s4 akčním setem za 16990,–? Jak jste s ním spokojené?
Casualplay Kudu 3_2012, je výborný. Podstatné je čo si človek od neho sľubuje - napr. ja som chcela aby bol na jeden šup skladateľný, ľahký a bez tých čačiek a ostatných hlúpostí na kočíkoch ako je napr. držiak na flašku či ručná brzda, proste maminka, ktorá je praktická a hľadá jednoduchý kočík s ľachkou ovládateľnosťou, spratnosťou a nezanedbateľnou nízkou váhou, myslím, že bude spokojná. Tie, ktoré sa sťažujete na krátku rukoväť ste mimo, ja mám výšku 1,77m a je mi akurát a hlavne rám je z jedného kusa litiny čo znamená, že čím menej zvarov konštrukcia obsahuje, tým by mala byť trvácnejšia…prajem krásny deň
Je krásnej, ale já volím teda raději nový S4 titanium. Pro mě Kudu byl úzký sporták a štve mě že není nastavoitelná rukojet. My budeme mít mimčo v roce v lednu takže by se mi opravdu s fusakem do sportáku nevešel
Takže S4 to jistí ![]()
Ahoj holky, tak přidávám zkušenosti po 3 měsících ježdění. Kočárek je uuužasnej, jsem nadmíru spokojená. S rukojetí nepolohovatelnou není problém, manžel který má přes 190 cm jezdí uplně v klidu, jelokož nemá brzdu dole na tyči před košíkem, ale je vejš, tak se klidně postaví blíž ke kočárku a není problém. Já mám 168 a mám ho taky akorát. Jinak jsem z hor a jezdíme hodně do města. Oba terény v pohodě, jen na polní cestě je lepší zaaretovat přední kolečko, jelikož je potom kočárek strašně živej. Jinak lehoučkej, několikrát denně ho vynáším do patra, takže naprostá spokojenost. Mám korbu metropol, je levnější a bohatě stačí, jen je u ní nižší stříška, ale polstrovaná ale je to paráda protože tam alespon nefouká. Drobeček váží ve 3 měsících 6kg a měří 62cm a má tam dost místa, takže korba vydrží do jara v pohodě. Mám fusak, zateplenou zimní zavinovačku a ještě zateplenou deku a má tam dost místa. No, mužu říct, že lepší kočárek jsem neměla a budu se s ním hoodně těžce loučit, fakt mě chytnul. Ještě jsem pořídila polohovatelnou autosedačku ze starší kolekce od známé a je taky bezva.Jde na kočárek a hlavně miminko při cestování skoro leží, né jako v té naší co jsem měla předtím. Hlavně je taky dost prostorná a veliká. Jsem prostě nadšená, ještě jsem zvědavá na sporták, ale zatím pro mě nejlepší kočárek.
A ještě jedna věc, parádně se s ním jezdí i ve sněhu a je skladný. Vejdu se všude a to je dost duležitý, jelikož některé výtahy jsou dneska dost malé. Jen ta cena je hrozná. Pokud budete mít ještě nějaký dotaz, tak klidně napište, ráda napíšu svuj názor. Jo a ještě k tomu odpružení, má ho na zadních kolečkách a asi po týdnu se to ještě povolilo, takže odpružení dobré. Jelikož je korba a autosdačka na adaptérech, tak taky není natvrdo a je volná, takže není natvrdo.
Ahoj, jde na Kudu i jiná autosedačka? Byla jsem se na tenhle kočárek podívat v obchodě, sice to vypadá, že z rozhodování vypadl, ale stejně by mě to zajímalo:)
Jinak souhlasím s tím, že je lehoučký a příjemně po tomkoberci v obchodě jezdil, jen se mi fakt zdál tvrdý, ale jestli se pérování „ochodí“ a změkne, tak to bych byla nešťastná, protože by se zase vrátil do výběru ![]()
Ochodí se, je to znát skoro hned. Párkrát jsem s ním jela jen po zadních kolečkách, protože byla dost hrbolatá cesta a to to bylo asi rychlejší. Ono taky záleží na co se miminko naučí. Já první kočárek neměla párovací vubec a broučkoj to vubec nevadilo, protože to neznal.Tak odpadlo ježdění přez práh apod.Je to jen o tom na co se naučí. Autosedačka jde pouze od casualplay, ale zkus se podívat, jestli jí někdo neprodává, koupíš jí levnějc. Já první mám jen jako autosedajdu, nejde dávat na kočárek a při prvním jsem to ani nepotřebovala. Dávala jsem v obchodě broučka do košíku atd.,ale ted se dvěma v košíku to fakt nejde. Vím že je to dost peněz, ale už bych ho nedala a pokud jde o přenášení a skládání, no prostě je super.Tu korbu mám tu levnější metropol a je taky bezva, dokonce ted byla bud na mallu, nebo kase za 2600,–kč, což je za polovinu, než jsem kupovala já.
A byla bys tak moc hodná a přeměřila mi tu korbu? Já se nějak těch výsledků nejsem schopna dobrat, nebo nezvládám google. Ta minulá korbička na S4 byla právě dost uzoučká, tak to bych nerada, zase sporťák jde do lehu a čelem k matce, tak to asi tak nevadí.
Já právě ty jejich autosedačky nechci. Ta klasická je bezpečnostně takový průměr a ta polohovací je celá špatně. Já budu mít Roemer, ale nechala bych se ukecat i na MC/Cybex. Stejně si chci kupovat TFK Buggster pod sedačku, tak to asi nebudu řešit, jen jsem si říkala, jak by bylo hezké, mít takový celý kompatibilní systém:)
Ahoj, tak korba co mám já je takovej ovál od pasu se rozšiřuje k hlavě. Měřila jsem vnitřek korby. Délka je asi80 cm a šířka v hrudníku asi 36cm a v kyčích asi 34 cm a potom se zužuje. Sice tak nevypadá, ale je to jedna z největších koreb co jsou u dražších kočárku. Mezi ně patří Jané atd.Je taky pravda, že korbu použiješ jen na chvilku. Kupovala jsem kočárek hlavně kvuli sportáku, ten je na dlouho. K autosedačce, ta polohovatelná je fakt veliká, ale je taky dost těžká na nošení, je to spíš na přejetí a nasadit na podvozek.Taky mám tu obyč roemer a je mnohem lehčí. Víš nechci tě do ničeho tlačit, záleží co od kočárku očekáváš, já chtěla ruční brzdu, ale tento jí nemá, ale zatím mě to nevadí a u minulého jsem jí využívala dost, ale ten kočárek sám o sobě vážil 17kg, tak to byl mazec. Hlavní věc kterou jsem chtěla byla otočná sportovní sedačka a tu jsem využívala opravdu hodně, není nic hezčího, než na miminko koukat a to že jede pozpátku ničemu nevadí, hlavně, že mu nesvítí sluníčko do očí a to někdy nezvládal ani slunečník, nehledě na to, že jsem to musela stále kontrolovat. Nafukovací kola a aby bylpodvozek co nejkratší a taky váha. Ono mimčo něco váží a ještě kočárek a potom je to mazec.Pro mě je problém poradit, jelikož jsem zatím strašně nadšená a nedám na něj dopustit, tak mě ber s rezervou. Muže se stát, že se začne porouchávat a potom budu neštastná a budu mít hned jiný názor. Je to celkem novinka. Já když ho kupovala, tak o něm nikde nebyla ani žádná diskuse, jen jsem to zkusila. Kupovala jsem ho v květnu, hned jak se sem začal dovážet, takže čekám sama, co se z něj vyklube. S4 je prý poruchová, ale prý jak který kus, některý odvozí tři děti v pohodě a něktrerý se reklamuje po třech měsících, jak mě bylo řečeno v několika obchodech a přitom je tak hezkej, chtěla jsem ho už pro první, ale odrazovali mě od něj, byla to moje srdeční záležitost. Jelikož je to stejný výrobce, tak se trochu bojím, ale zatím pěju jen chválu.
Ty jo, vážně velká korba:) Já právě chci jen s otočnou sedačkou, mně výhoddy nemusíš říkat:) A byl mi prodavačkou doporučován Jané SlalomR, zdála semi korbička malá, tak jsem se podívala na net a má 66×27cm! Jinak, co matka, to názor, ale já obě svoje děti vozila na placku do cca 10měs, kdy konkrétně moje děti začínají dorůstat absolventy školek, takže u mně dlouhá korba=nutnost.
No, mám za sebou dnešní maraton v obchodech a zdaleka jsem neviděla všechno, cojsem chtěla.
Rozmýšlím se mezi Gesslein F3(jako hlavní)+TFK BuggsterAir i s korbičkou na rychlé přesuny a pod autosedačku
Gesslein F6 + TFK B
Hratan RacerGT + TFK B
Maxi-Cosi Mura Plus +Maxi-Cosi Streety
Cam Cortina + TFK B
Inglesina Magnum + BB bee
Brio go + TFK B
No a koukala jsem na Patron(taková opomíjená značka) a teda je to černý kůň: na rychlé přesuny a skladný podvozek pod autosedačku Terix4 a k tomu dokoupit zvlášť klasický podvozek Typo na lesní cesty, dokonce už mají i adaptéry na MC a sice je ten podvozek naklápěcí, ale psala jsem jim a normální polohování bude. Korba 82×34, takže luxus. Mě zaujal už u 2.D, ale neviděla jsem ho živě, navíc byl jen 3kolka, nedávno jsem ho viděla, vozila a jsem přjemně překvapená.
Jo a nejlepší na tom je, že děti stejně moc nevozím, ale nosím ![]()
Podle mě Gesslein tfk dobrá volba, taky jsem na něj koukala, cam dobrej, velikej, ale nakonec jsen ze svého seznamu smazala, nějak mě naživo nechytnul, maxi dobrej, byla to taky má volba, ale ta stříška, kvuli ní jsem ho nebrala, fakt by tam foukalo, ale jinak super, brio dobrý. Máš podobný kočárky juaký jsem měla já. Jen nevím co jsi řekla na Jané reverse, ta rukojet mě hned odradila, nedokážu si přeedstavit talačit kočárek delší dobu a hlavně sporták a korba jsou menší. Tak ty nosíš? Tomu jsešm na cht nepřišla bolej mě z toho záda. Dej vědět jak jsi se rozhodla, jsem zvědavá. Já byla v Malvíkoj, tam měli totiž jako jedinej krám všechny mé vybrané kočárky naživo. Já prvního chlapáka vozila a hlavně spal jedině venku a taky do roka, měla jsem hrqula, takovej malej tank, ale byla jsem s ním spokojená moc, až na tu váhu.
Jo korba je veliká, ale stříška je nižší, než u jiných kočárku, ale je zase polstrovaná a je pravda, že tam alespon nefouká. Dělají i jinou korbu, ale ta je zase o něco dražší a nevím jakou má stříšku, ale dala BY SE URČITĚ koupit použitá, sice tvrdí, že by nemusela pasovat od S4,ale muj pocit je že pasovat bude.
Tak ten MC Mura Plus je právě nový, vychytaný, i když těžší, ale budu mít ten 2. kočárek i s korbičkou na takové to do školky se starším, do obchodu naproti.
Já měla na 1.D příšerný těžký polský kočárek, ale měl spoustu funkcí se kterými jsem se těžce loučila, na 2.D jsem měla cybex callisto s korbičkou, ale v 3/4roce jsem koupila MamasandPapas Sola, protože jsem nemohla mít synka od sebe. Ale stěhujeme se do staršího města, u nás byl největší terén zámkovka, takže opět vybírám terénnější kočár. Zas, bdyž si vzpomenu na ten CC, všude projel, nežádala jsem nikoho o pomoc do autobusu…No, je to rozhodování.
Cortinu má kamarádka a užitné funkce se mi právě líbí nejvíc(obrovská korba, sedačka dostatečně níkzo, aby si dítě samo nastoupilo, ve předu ta plošinka, kde může jezdit stařší dítě) jenže je příšerně tvrdý(ale nezkoušela jsem ho s nafukovačkama), má malý košík a je strašně dlouhý(ale s tím bych se asi vyrovnala).
U Bria se bojím, že je úzké(zažila jsem s CC a není o co stát) a že není zas takové odpružení pro novorozence(ale určitě bych přikupovala ty velká kola).
Jané SlalomR je prostě uzoučké, jediné, z čeho mohu vycházet jseou mé předchozí děti a ty jsou nadměrné, v roce kolem těch 80cm/12kg, takže kočárek který je „obvyklým“ dětem do 1,25-1,5 roku u nás nepřichází v úvahu.
Na ten Patron ses nikde nedívala? Mně se asi líbí nejvíc. Jen ho překvapivě skoro nikdo nemá. Nevím, jestli je tak poruchový, nebo co. Asi založím diskusi:)
Tak to máme děti podobné, brouček měl v roce84 cm, takovej malej obřík a to se narodil a měl 46cm.Ted máme 3 měsíce a měčíme 63 cm, při narození 48.Ten CCje sice velikej, ale příjde mě taky tvrdej a vudec celkově humpoláckej a do některých výtahu se nevejde, jinak je moc hezkej a prostornej. Má ho sestřenka na obě děti a je moc spokojená. Játed už na kočárky nekoukala. Podívám se na tu muru a patrona a dám vědět.
Je, tak to jsme se pochopily přesně opačně:)
Já si právě myslím, že CC je na golfky odpružený parádně, ani zpracování mi nepříjde strašné, ale uzoučký je strašně:)
Jo a ke Kudu, vyneseš ho sama? Kolik vlastně váží, zkoušela jsi to? Moje známá si kupovala S4, když to byla horká novinka a oni tenkrát nepravdivě uváděli váhu 8kg, takže si ho spousta matek koupila s vidinou, jak budou nosit kočár samy a on váží ve skutečnosti klasických 15-16kg. Košík je dostatečný? A ty máš tedy ten s předním zdvojeným kolem nebo tu 4? Ta má tedy nafukovačky i v předu?