Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zle som sa vyjadrila, moj Dr. robil vzdy utz pred IVF ,ci nemam cystu a pod…pred 1 . dnom MS…chcela som vediet, ci ma musi skontrolovat aj teraz pred KET-om? Ci sa musim objednat pred 1. dnom MS? ![]()
Ono mi totiz MS vychadza prave ten tyzden,co tam mame 2 dni prac. pokoja, takze si myslim,ze bude mat CAR dovolenku.....a nechcela by som september prepast…
Chcem sa objednat na 5.9.,co je v pondelok,a to budem asi 1-2 den cyklu......
Anavi…před IVF jsem taky chodila na UTZ 1.-2.den cyklu.....při ketu ne
vverru, Peta,
dakujem, rada by som sa vzdala takej veselej veci,ako je utz 1-2 DC ![]()
a uz teraz na nic ine nemyslim ![]()
V nedelu som mala nejaky „splin“ a premyslala som,co bude dalej,ked nam KET nevyjde.....
Verru- je fakt, ze na fertilityfriend je spousta pripadu, kdy test na 11 DPO byl negativni a stejne to bylo tehotenstvi:-).
Ale uplne chapu ten tvuj pocit beznadeje, ze snad nikdy ty // neuvidis… To ja mam v posledni dobe taky… I tenhle KET mam tendenci predem vzdat… ![]()
Este mi napadla jedna ot. :
Musi prebehnut ovulacia, pichali ste aj pregnyl?
Dakujem, dnesny povoleny limit na ot. mam vycerpany ![]()
arnaa: aj ja mam ohromny strach.....,ale nevzdam to,az potom,ked to nevyjde
…,ale verit budem stale ![]()
Mas za sebou 1. IVF ,tak hlavu hore a este mas aj mrazene embryja,ved je to uzasne ![]()
Kedy mas utz?
Anavi-
Jsou dve moznosti:
KET v prirozenem cyklu
Lekari nejprve sleduji rostouci folikul, pak pichnou pregnyl, nasadi se progesteron(utrogestan vetsinou) a pak je KET.
cyklus rizeny leky
Beres od 1.-2. DC estrahexal nebo jiny estradiol, aby narostla sliznice. Na ovulaci se neceka, pregnyl se nepicha, pouze kontroluji vysku sliznice. Az je dostatecne vysoka, nasadi se progesteron a je KET…
A UTZ mam zase zitra, jestli sliznice od pondeli povyrostla…:-)
Ja jsem ten případ, kdy se to v přirozeném cyklu nezadařilo, tak mám řízený estrahexalem…:-)
arnaa: dakujem za podrobny popis ![]()
Ja ovulujem,ale stavim sa,ze ked to budem v septembri potrebovat,tak budem mat anovulacny cyklus ![]()
Zda sa mi ten prirodzeny KET narocnejsi ako KET riadeny liekmi ![]()
Tak drzim paste na zajtrajsi utz,urcite daj vediet ![]()
arnaa píše:
Anavi-
Jsou dve moznosti:
- pokud normalne ovulujes, tak Te pravdepodobne ceka
KET v prirozenem cyklu
Lekari nejprve sleduji rostouci folikul, pak pichnou pregnyl, nasadi se progesteron(utrogestan vetsinou) a pak je KET.
- pokud neovulujes spolehlive a pravidelne, tak se používá
A UTZ mam zase zitra, jestli sliznice od pondeli povyrostla…:-)
cyklus rizeny leky
Beres od 1.-2. DC estrahexal nebo jiny estradiol, aby narostla sliznice. Na ovulaci se neceka, pregnyl se nepicha, pouze kontroluji vysku sliznice. Az je dostatecne vysoka, nasadi se progesteron a je KET…
Ja jsem ten případ, kdy se to v přirozeném cyklu nezadařilo, tak mám řízený estrahexalem…:-)
Já mám taky stimulovaný ket Estrofemem a co jsem slyšela tak je větší úspěšnost
Denis, dakujem, tak si „vydupem“ stimulovany ![]()
Nas Dr. ma nieco proti estrofemu…ked som si ho raz pytala , tak povedal,ze ma vela neziaducich ucinkov, preto ho nechcu predpisovat ![]()
Anavi píše:
Denis, dakujem, tak si „vydupem“ stimulovanyNas Dr. ma nieco proti estrofemu…ked som si ho raz pytala , tak povedal,ze ma vela neziaducich ucinkov, preto ho nechcu predpisovat
To je hovadina..protože všechny hormony jsou sračky,to by Ti nesměl napsat vůbec nic.U umělka to prostě jinak ani nejde.Já si tedy na něj nemůžu stěžovat a sliznice rostla úplně ukázkově.V den ketu jsem jí měla 12mm