Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Arno, některé CARy (soukromé) ho dávají fakt jen preventivně, plošně bez vyšetření. Podle mé imunoložky je to blbost a já jí to věřím. Když nasadila kortikoidy mě, tak trvalo 3 týdny než na ně tělo poprvé zareagovalo a 6 týdnů, než měly plný účinek. Braní kortikoidů na takhle krátkou dobu je pěkná blbost, protože to akorát rozhází, jinak třeba dobře fungující, imunitní systém. Je to neuvěřitelné svinstvto!
To, že se dává embryo do těla uměle nemá s protilátkami na embryo nic společného. Buď ženská protilátky má, nebo nemá. Jestli je nemá, tak se jí jen tak neudělají jen proto, že jde na IVF. Pokud je má, tak musí prodělat kompletní imunologické vyšetření a musí se to řešit dlouhodobě…
vverru píše:
Arno, některé CARy (soukromé) ho dávají fakt jen preventivně, plošně bez vyšetření. Podle mé imunoložky je to blbost a já jí to věřím. Když nasadila kortikoidy mě, tak trvalo 3 týdny než na ně tělo poprvé zareagovalo a 6 týdnů, než měly plný účinek. Braní kortikoidů na takhle krátkou dobu je pěkná blbost, protože to akorát rozhází, jinak třeba dobře fungující, imunitní systém. Je to neuvěřitelné svinstvto!To, že se dává embryo do těla uměle nemá s protilátkami na embryo nic společného. Buď ženská protilátky má, nebo nemá. Jestli je nemá, tak se jí jen tak neudělají jen proto, že jde na IVF. Pokud je má, tak musí prodělat kompletní imunologické vyšetření a musí se to řešit dlouhodobě…
Tak to jsem netušila…no já ho nemám z Car tam mě dr.řekl,že je to děsná sračka a že ho nemusím brát…ale žeru ho už radši pro jistotu,protože je na to spousta názorů..i když znám děvčata co mají s imunem problém a jí ho dlouhodobě a stejnak se jim to nepodaří..tak nevím zítra jdu k mudrovi tak se pozeptám
Denisa, ty si číslo ![]()
Já jsem přesně ten případ, kortikoidy jím už 8. měsíc a stejnak se nedaří…Proto, jaké je to svinstvo je teď budu muset vysadit, 3 měsíce ze s toho „vzpamatovávat“ a pak zase nanovo
![]()
No muj pritel prave kortikoidy obcas musi brat kvuli autoimunitnimu onemocneni a povazujeme to oba za velky svinstvo s celou radou vedlejsich ucinku, takze bych rozhodne byla opatrnaje cpat je do sebe bez radneho duvodu… ![]()
Na druhou stranu, kdyz bych vedela, ze me pomuzou konecne otehotnet…Perte to do me:D:D.
Jinak ja dnes uz sliznice dost pres 8, takze KET by mel byt v utery:-)
Ted jen at se mi ty moje morulky v poradku rozmrazi.:-)
No třeba můj malej ho bere při laryngitidě…má ho do inhalátoru…
Arnaa: co doktor ,to iny nazor .....kazdy ma pravo na svoj nazor, ved preto si piseme
Aby sme si vzali z kazdeho nieco a spravili ten spravny „gulas!“ ![]()
vverru píše:
Denisa, ty si čísloJá jsem přesně ten případ, kortikoidy jím už 8. měsíc a stejnak se nedaří…Proto, jaké je to svinstvo je teď budu muset vysadit, 3 měsíce ze s toho „vzpamatovávat“ a pak zase nanovo
![]()
Beruško tak jsem byla u mudra a ten mě řekl následovné.Co se týká prednisonu ano u lidí co mají imun.problém se učinek projevý ta k cca 3-6 týdnů ale je to proto,že ho musí užívat dlouhodobě a berou v menším dávkování.Car ho nasazaují,protože u IVF se nehraje na to jakoby možná tělo pracuje jak má a chtějí mít jistotu a proto se užívá silnější prednison a ve větším dávkování.Jeho názor je,že ano je to sračka..což jsou všechny léky při IVF a dokonce při užívání Estrofemu hrozí cévní příhoda,ale to by se prostě nesmělo nic a bohužel u nás to nejde,ale tělo se s tím zase srovná.No já tedy tohle věděla,ale malinko jsi mě dala berušku do hlavy.Co se tedy týká mě tak já ho užívat budu,protože pokud mě nevyjde ketík tak mě další pokus bude stát 50hadrů a to si opravdu nedovolím jako doufat,že to funguje jak má.Já vím,že se mě to nemusí povést,ale vím,že jsem udělala prostě maximum.
vverru píše:
Denisa, ty si čísloJá jsem přesně ten případ, kortikoidy jím už 8. měsíc a stejnak se nedaří…Proto, jaké je to svinstvo je teď budu muset vysadit, 3 měsíce ze s toho „vzpamatovávat“ a pak zase nanovo
![]()
To nemáš asi taky jednoduchý vid…no ono celkově to jsou všechno sračky a já pak chodím na jat.testy,které jsou zatím vždycky v pohodě.Ale moc se bojím,že to někde prostě nechá následky.Dneska jsem si byla pro předoperační a doktorka už kroutila hlavou,že ta 10narkoza je alarmující a může to odnést jednou srdíčko..tak co mám dělat..pokud chci dítě tak musím to zase podstoupit..chjo je mě z toho do breku,ale nevzdám to
![]()
Denis ![]()
Zvladneme to vsetky!!!! A podari sa to… ![]()
Raz budes na ten boj spominat s miminkom v naruci ![]()
Anavi píše:
Denis
Zvladneme to vsetky!!!! A podari sa to…
Raz budes na ten boj spominat s miminkom v naruci
To si piš jako
VŠECHNY JIM TO JEŠTĚ UKÁŽEM JAKÝ JSME BOJOVNICE
vverru píše:
Ara, no super!!! Co náplasti? Už drží?
No nedrží, ale maj to se mnou těžký- my jsme teď malovali, pokládali podlahu, stěhovali hafo nabytku sem a tam, uklizeli apod… Tak doufam, že až budu chvilku v klidu, prestanou se odlepovat. ![]()