Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, snažim se s přítelem o miminko 9. měsíc stale nic
Probrečim každý měsíc, když mám menzes. Ty zásoby testů… Občas to na mě padne a brečim a brečim. Připadám si tak zbytečná a neschopná. Pro mě je to pocit jako pro ženskou jako prohra na plné čáře…
Ahoj to me mrzi,ale vis co pomohlo kamosce?Mela uplne to same co ty a prestala myslet na mimi,venovala se vic konickum a do 3mesicu nemysleni na to je tehotna,tak hodne stesti,pokud by se to nepovedlo po roce,bez na gyndu.
Ahoj, je to přesně tak čím víc se snažíte a po miminku toužíš tak to né a né přijít. Měla sem to taky tak zkoušli jsme to skoro rok a jak říkáš každou menzes sem obrečela. Pak sme s přítelem měli takové né moc dobré období a já si začala říkat že na dítě je asi brzy že je nám nejlépe jak to je. V tu chvíli sem se na to přestala soustředit a za dva měsíce menzes napřišla a test byl pozitivní.Vím že je to těžké nemyslet na to tak to třeba zkus trochu odsunout a trochu se odreagovata třeba s přítelem vyrazit někam na hezký výlet. Moc držím palce aby to vyšlo ![]()
Děkuji čeká nás v srpnu svatba tak se aspon trochu odreaguju děkuju moc že si písla potěší to ![]()
Terko - přišla jsem tě uklidnit - 9 měsíců nic není, my se snažili dva a půl roku!!! Tak si dovedeš představit vyplácaných testů a těch kapesníků každý měsíc…Ale na konec se zadařilo a dokonce přirozeně ![]()
Teď se nám zadařilo opět, ale bohužel to nedopadlo ![]()
Ahoj…my se snažili taky 9. měsíců,ale po půl roce nedaření se jsem se objednala na gyndu…přítele na spermiogram…já dostala nějaké hormony…brala jsem 3. měsíce nic…tak jsem se na to vykašlala řekla si ,nebudu se na to soustředit a hned následující měsíc jsem otěhotněla.....jo a při snažení jsem měli dost často styk a ten měsíc, kdy se nám zadařilo tak jen 1×.......držím palečky,aby to brzy vyšlo…
Moje kamarádka se s přítelem snažily 2 roky a pořád nic pak ji požádal o ruku a najednou jak měla jiný starosti a zařizovaly svatbu tak najednou otěhotněla psychika dělá staršně moc.
Držím palečky zkus na to tak nemyslet ![]()
Presne tak, kdyz to moc chces a az moc se snazis, tak to neprichazi. Ja hrozne chtela miminko, zkouseli jsme to rok, uz jsem to vzdavala. Kazdy mesic pred menstruaci jsem si rikala, tak ted uz to urcite bude, ale nebylo. Pak jsem nasla novou, o hodne lepsi praci, co byla hodne dobre placena a s pritelem prisla takova nejaka krize a vypadalo to vselijak… Rikala jsem si, ze bychom asi meli s ditetem pockat, sla jsem tedy ke gynekologovi pro prasky, napsal mi je. A urcite vis, ze prasky se zacinaji brat az pri dalsi menstruaci… Jenze ta uz neprisla. ![]()
Neni to urcite prohra. A mozna je i chyba v nem. To nevis. Ja vim, ze je to tezky, ale nemyslet na to by vazne pomohlo.
Treba chodte vic ven a soustredte se na jine veci.
Terko, neboj, miminko určitě přijde. My jsme si miminko moc přáli a ne a ne se podařit. Čekali jsme s manželem tři roky, já obrečela každou příchozí menstruaci, absolvovali jsme oba řadu vyšetření, nikde žádný problém a miminko pořád nepřicházelo. Jednoho dne jsem si řekla, že nám asi není přáno, víc jsem se upnula na své zájmy, hodně jsem psala, vznikly z toho dvě knížky, teď dokončuji ilustrace, moc mě to baví a už mám miminko na klíně. Moc vám držím palce!
Petra
kacerval píše:
Ahoj to me mrzi,ale vis co pomohlo kamosce?Mela uplne to same co ty a prestala myslet na mimi,venovala se vic konickum a do 3mesicu nemysleni na to je tehotna,tak hodne stesti,pokud by se to nepovedlo po roce,bez na gyndu.
http://i.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif
Sama jsem se o první snažila 9m pak to vyšlo,al etuším že každá dlouhodobější smažka nečeká jinou radu než aby na to nemyslela http://i.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif
Co to je za blbost? Jako vysvětlujte některým holkám, ať na to nemyslí a že to pak vyjde
Kecy!!!
My se snažili „pouze“ 2 roky a kdybych na to, jak říkáte vy, nemyslela, tak těhotná nejsem do dneška. Ono je taky potřeba pro to něco dělat a pak to možná i občas vyjde.
Zajdi si na gyndu, nechte si s partnerem udělat vyšetření a snažte se souložit ob den. Dobré je cvičení Mojžíšovky, ber už teď kyselinu listovou. Držím palce ![]()
Veruš1 píše:
Co to je za blbost? Jako vysvětlujte některým holkám, ať na to nemyslí a že to pak vyjdeKecy!!!
My se snažili „pouze“ 2 roky a kdybych na to, jak říkáte vy, nemyslela, tak těhotná nejsem do dneška. Ono je taky potřeba pro to něco dělat a pak to možná i občas vyjde.
Zajdi si na gyndu, nechte si s partnerem udělat vyšetření a snažte se souložit ob den. Dobré je cvičení Mojžíšovky, ber už teď kyselinu listovou. Držím palce
Souhlas
nemyslete na to je hlaska za kterou bych vrazdila
![]()
Ha ha , memyslet na to prostě nejde a navíc je to blbost, jak píše Veruš. Naopak je třeba na to myslet, protože čas utíká a doktoři jsou schopní většině pomoci. Taky to může být nějaká věc, co se dá vyřešit lékama, nemusíte hned na IVF
. Takže bych se domluvila s gynekologem a ten ti poradí ![]()
Přeji, aby se ti brzy zadařilo ![]()
My jsme teda taky po roce, kdy to nešli zašli za dr a podstoupili stovky vyšetření, já skončila na laparoskopický operaci - diagnostický, jestli je vše OK, až jsme po 2 a půl letech odešli s papírem na doporučení do centra asistovaný reprodukce
To jsem oplakala a za tři dny nna to jsem byla těhu !!!! A dneska je z toho 13ti měsíční klučina ![]()