Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no zatím ok,teď půjde nejmladší do hajan,dvě starší vstávaly až v osm,takže dávat je spát ve 12 je jako
takže to neriskuji,aspoň večer usnou jako hrušky ![]()
no já teď spíš momentálně řeším jestli bude ovu nebo nebude…vím,že jsem dnes teprve 14DC a u mě je ovu až okolo 17-18DC aĺe stejně..přijde mi jako by se tělo nechystalo
to by mi ještě tak scházelo,nemít ovulku ![]()
Hejhulko, vydrž s tím mým testováním
Já to nebudu pokoušet, protože si myslím, že tam nic nebude… kupuju si poslední měsíce jen ty nevýherní testy, viš ![]()
Takže nejdřív ve čtvrtek, když si nezapomnenu zase koupit testík. Ale mají je už normoš i v Kauflandu, tak nemusím zase trapně do lékárny. Já to tak nesnášim si o takové věci říkat ![]()
KRASKAV, ahojky. Ty jo, pamatuju si, když jsi měla rodit a Maruška bude pomalu chodit.. Ale na toho sourozenečka máte ještě čas až bude oprvdu trochu samostatná. Vidím to u Vali. Jsou jí 3 1/4 a teprve co je ve školce, tak to je samostantá holka.. i když pořád říká, že se sama neobleče, neumeje… jen když se jí nechce, že. Tak teď už bych si to mimi k ní dokátala představit. Jen kdyby se to dařilo, že..
ALe když jsem čekala jí,tak to taky vyšlo v říjnu. Třeba jsem plodná jen v tento měsíc.. uvidíme.
kamčo
plodný říjen,no tak to držím všechny prsty co mám
a já dneska taky zkoušela testovat,ale jen duch a hooooooooodně po limitu,takže zbytkové hcg..nebo jsem ten typ co má pořád dvě?
že bych mi fakt prodávali jen výherní testy?budu to muset zkusit i s losama
![]()
já ví že testy mají ještě i v globusu,přímo na krámě
a s tím kupováním tě chápu,já chodím do třech a tam už mě znají,co naplat
tak vždycky říkám že to není pro mě
![]()
Ahoj kami, jojo me se to taky zda jako nedavno co jsem rodila a ono to bude rok a ctvrt.Maruska je sikovnejsi cim dal vic,uz udela i par samostatnych krucku,ale jen na kratke vzdalenosti napr.od Tv k posteli nebo ode me k tatovi atak, s reci je taky sikulka.Uz dokonce spoji dve slova dohromady napr.tata auto tutu jakoze tata jezdi autem a dela tutu.je sladka u toho,ale je taky pekne sva a vztekla,zvlaste kdyz neco chce a neumi to rict a my ji nerozumime.Tata ji drzi za tricko a ona tape,ale je to dost nejista chuze.
ted prosim te pujdeme ve stredu na ortopedii,kvuli staceni nozicky,aby se ji na to mrkly a snad to nebude zle a dostane treba ortpedicke boticky nebo tak neco,neumim si predstavit zadne strojecky atak.Neurolozka ji zakazala stavet se a chodit,ale stejne se stavi a chodi kdyz sama chce.Mam pocit,ze nani videj jen to spatne,jeste ns nikdy nepochvalila pinda jedna neurologicka.Taksnad to budeOk a jeste vsechno nadherne dozeneme,verim,ze n vanoce bude uz chodit.Ted chodi obourucmo. ![]()
Ahoj kraskav
no tý naší prďole bude 14 měsíců,takže jsou holky kousek od sebe
my už teda chodíme přes měsíc samy,bez pomoci,dokonce se naučila zvládat během jednoho týdne prahy mezi dveřma,ale podle mě Vás trošku brzdí to že malá stáčí nožku,není si tak jistá v chůzi
uvidíš že jí to na ortopedií srovnají..ty strojky to je snad hudba minulosti ne?
jinak musím souhlasit s kamčou,a snad mám právo
mám tři prďoly rok apůl od sebe a sama za sebe doporučuju min 2,5 roku rozdíl
starší dítko se samo obleče,chodí na nočníček,nají se apod…ten rok a půl dneska vidím fakt jako málo,ale zase na druhou stranu,nic bych neměnila a nemít holky si neumím představit ![]()
Hejhulko
Ja taky nikdy nerikam nikdy,ale ted rozhodne NE.Ano Maeruks astaci nozku dovnitr,ale jen chodidylko a myslela jsemsi,ze tim,ze bude chodit se ji to chodidylko srovna.Prece ji nebudu zakazovat necocemu stejne nezabranim,vis jak by to u nas vypadalo?socialka by nam ji sebrala,pac by vecne jecela a vztekala se,ze musi byt na kolenou.A stim rozdilem souhlasim a myslim si,ze napr.Melounek to ma uplne idealni vekovy rozdil.Lee jsou 4roky a mimco se narodi a bude i mamca na nej klid.Zastavam nazor 3roky nejidealnejsi.
jestli se nepletu,ale tvůj manžel nechce druhé dítko
musíš na něm pracovat ![]()
to je jasný že nemůžeš dítěti bránit chodit,to je jakobys jí zakazovala mluvit,jen protože by měla vadu řeči..podle mě se to srovná..Kájinka taky stáčela nožičku,teď jsem si na to vzpomněla a srovnalo se jí to úplně samo ![]()
4 roky jsou ok pro mámu,ale my přece nepořizujeme sourozence pro sebe ale pro děti ne? ![]()
KraskaV, tak já bududržet palce, aby to nebylo na „strojek“ ale jen na cvičení. A myslím, že už se ty strojky dneska ani nedávají. Pamatuju si to jen z dětství, že to jeden mladší kluk měl a teď je z něho frajer velikej:o))
Ale ty chytrosti doktorů a řeči, že se dítku nevěnujeme to mne vždycky tak na***e, že bych jim tam něco řekla. Uvidíš,že to bude OK.
Hejhulko, to kupuješ testy celýmu městu u vás, co
Tebe bych ráda poznala osobně, musíš být správá kopa ![]()
kami-no doufám že si nemyslela jako hrouda
no celýmu městu za ty tři roky..jjo to by sedlo
no jo nemůžu si pomoct,když já miluju ten zvuk trhání toho obalu a ty minuty čekání a hrabání v koši druhej den jestli přece náhodou?
![]()
ja jsem ted dorazila ze sprchy.Me ted momentalne suzuje MS.Jo tri roky jsou idealnim meznikem,ale taky bych rada navazovala s rodicakem,ale pokud to nepujde tak holt nastoupim do rachoty a pak se dej vule bozi.Nase prace je silna antikoncepce,takze se obavam,ze to zas tak rychle nepujde.Delam na detske psychiatrii,ale spise tam mame grazliky 12lety co hulej a fetujou, zaskolactvi a nerespektuji autority.Obcas se vyskytne nejaka ta diagnoza.Ale jsem rada,ze tam ted nemusim.
Neumim si predstavit,ze se tam vratim.
Co vlastne ktera delate?
Njn, pujdu do hajan,doufam,ze ve stredu dopadneme dobre,drztemi palecky
ted koukam Hejhulko,ze tva Karolinka mela podobnou vahu pri narozeni jako maruska,ta mela 2660
Ahojky holky,
já jsem včera šla odpočívat k telce, tak už jsem se tu neobjevila. Malá fakt má období kdy špatně spí. Usne úplně v poho, pak se probudí a nechce usnout sama. Tak je to celkem náročný.
Kraskav to je pěkný hrnec a určo se ti bude dobře vařit. Teda na dětské psychiatrii bych asi nechtěla dělat, ale někdo to musí dělat. Já jsem pracovala jako referentka obchodu na Pražské plynárenské a dělat s lidmi je také nároné.