Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ľudí, ktorí o tom nič nevedia je veľa, a tých výrokov ešte viac, to je fakt. Tiež som sa s mnohými stretla pred otehotnením, a s mnohými ked som otehotnela, dokonca od ľudí, ktorím sme predtým nič nepovedali.napr.Prečo tak neskoro? alebo: Bolo vám to treba, mohli ste si užívať kľudu, dovolenky, porobiť dvor? alebo:Vy nemáte kam dávať peniaze. alebo:Vy sa musíte strašne nudiť. alebo dokonca svokra ma posiela do práce ona bola 4 krát tehotná, ani nevie ako a vždy robila, akú budem mať materskú?
Ach, keby ľudská blbosť nadnášala, mnohí by uleteli.Keby si radšej tie výroky nechali pre seba.Ved je to každého osobná vec. A 2 deti nie je zas tak veľa.
@x1×1 děkuji, za mě jsem ráda, že je možnost a tak se ji budu držet. Vůbec nepřemýšlim zda bude moje nebo ne. Je to moje poslední šance. Víc peněz do toho dát nemůžeme. Modlím se, aby mě vyšlo IVF a na darované ani nedošlo. Je mě líto, že ti to nevyšlo. Ještě jednou děkuji za podporu:-)
@zienka obycajna já mám pocit, že některé ženy by radši rovnou půlku dítěte. Přeci jim nebude bránit v užívání a kariéře:-) já to ale vidím jinak. Já chci dítě! No zabite mě:-) a že mě je 41? No já si to nevybrala, že to nešlo dříve
Ahoj, muzu se pridat? Je mi 42, prave stimuluji pred prijetim darovaneho vajicka. Odber by darky e mela podstoupit v patek. Omlouvam se za anonym, ale nechceme to sirit ![]()
Ahoj, také bych se chtela přidat. Já na dárkyni teprve čekám.
ahoj tak to je super. Můžu se zeptat jestli máš děti? Jsem moc ráda,že nejsem sama kapku staršího data narozeni:-) musíš být napjatá co? Je to tvoje první IVF s darovanýma vajičkama? Jak dlouho si čekala na dárkyni? Upřímně ti i závidím ,že si už tak daleko. Myslím tím to, že za chvilku ho budeš mít u sebe:-)@Anonymní píše:
Ahoj, muzu se pridat? Je mi 42, prave stimuluji pred prijetim darovaneho vajicka. Odber by darky e mela podstoupit v patek. Omlouvam se za anonym, ale nechceme to sirit
Ahoj
jak dlouho čekáš? Jak myslíš, že ještě budeš čekat? Nejhorší je to věčný čekání
stále se na něco čeká a výsledek nejistý. Já si budu muset projít ještě jedno IVF než půjdeme do darovaných, ale moc se mě nechce. Prostě tomu nevěřím, že se tam něco urodí:-( no a než začnu píchat, tak si taky ještě přes měsíc budu muset počkat.
@Anonymní píše:
Ahoj, také bych se chtela přidat. Já na dárkyni teprve čekám.
Dobre rano holky
Deti mam 3 z prvniho manzelstvi.Jsem v Gennetu, kde od prvni schuzky do pocatku stimulace ubehly 4 mesice. Je to muj prvni pokus s darovatkem. Holky, to cekani je nekonecny a dlouhy, ale musime. Snazim se vsemozne zabavit a nemyslet na to. ![]()
Tak to je supr
dětí jako smetí. Dětí není nikdy dost. Tobě rovnou nabídli, že je to lepší s darovanýma? Já mám za sebou 3 IVF jeden nativ a 3 IUI. Těď jdu do 4 IVF a pokud se nezadaří, tak jdeme do darovaných. Dr. říkal, že už během IVF nám bude shánět dárkyni. Tedy budou 4 nakonec vybere 2 a stimulovat začne jedna
Já chodím do Reprofutu do Brna k dr. Koudelkovi a musím říct, že je to opravdu ten nejlepší dr. na celém světě
a to říkám i když se nám ještě nezadařilo. Byla jsem i v Heliosu v Brně, ale od tam jsem utekla. O Gennetu jsem četla po různých diskuzích taky jen dobré věci. Tak budu držet co se dá, aby ti to vyšlo
Jinak čekání je strašné, ale tobě se to už krátí a to je fajn
@Anonymní píše:
Dobre rano holkyDeti mam 3 z prvniho manzelstvi.Jsem v Gennetu, kde od prvni schuzky do pocatku stimulace ubehly 4 mesice. Je to muj prvni pokus s darovatkem. Holky, to cekani je nekonecny a dlouhy, ale musime. Snazim se vsemozne zabavit a nemyslet na to.
@Pěnkavka K darovanym vajickumcjsme se dostali po 3,5 letech zkouseni. Mam nizke AMH, nereaguji na hormonalni stimulaci. Mam za sebou uz ani nevim kolik nativnich cyklu. 2 x otehotneni, z toho 1× zamlkly potrat v 8tt, 1× praskla plodova voda ve 14.tt
Co je nejdulezitejsi, jsem po sterilizaci. Dohodli jsme se tak s byvalym, se kterym mam ty deti, ale za 3 mesice po zakroku potkal jinou a odesel. Takze tak.
@Pěnkavka Moc ti drzim palce. Myslim, zenjsi v dobrych rukou
muzu se zeptat na vek a tve duvody neuspechu?
@Pěnkavka Nedá mi to a musím napsat svůj pohled z trochu jiné strany. Maminka mě měla ve 42letech a to před více jak 30lety. Tedy v době, kdy se na bezdětnou ženu přes 20let kroutili všichni hlavou.. Musím říct, že jsem měla skvělé dětství a mamčin věk jsem brala spíš jako plus. Moje vrstevníky nechávali rodiče kolikrát sami přes noc, protože chtěli jít na diskotéku, do klubu nebo párty. Odpoledne se jim nevěnovali, protože si chtěli prostě užít svůj život.. Je neuvěřitelné, jak naše společnost řeší matky nad 40 a nikdo ne ty pod 20. Zeptejte se jich, kolik jim věnujou času, svých prostředků a hlavně péče. Myslím, že by se všichni divili..
Jinak jako žena, která je těhulka po 4letech snažení a neuvěřitelných peripetiích bych doporučila všem, kteří tady píšou kritiku a filosofické otázky aby se místo takových příspěvků šli věnovat svým dětem. Určitě to ocení ![]()
Jinak Pěnkavko moc Ti držím palečky, je jen Tvoje věc co v životě chceš a když tím nikomu neubližuješ, nebo naopak chceš dát nový život a někomu lásku, je to překrásná věc ![]()
@bsvet
děkuji…Tyhle děti jsou opravdu vymodlené a pevně věřím, že se jednou otočí, stejně jako ty a budou velmi šťastně za svoje dětství ![]()
@Anonymní píše:
@Pěnkavka Moc ti drzim palce. Myslim, zenjsi v dobrych rukoumuzu se zeptat na vek a tve duvody neuspechu?
Mě je 41 let a neúspěch? málo vajíček a nekvalitní. Mám jen jeden vejcovod a jeden a půl vaječníku. Mám malou zásobu vajuch a jsem krok od přechodu…takže kde nic není…
prosím tě nevím jestli si napsala -jsem nebo nejsem v dobrých rukou? Máš nějakou špatnou zkušenost?