Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Pěnkavka K darovanym vajickumcjsme se dostali po 3,5 letech zkouseni. Mam nizke AMH, nereaguji na hormonalni stimulaci. Mam za sebou uz ani nevim kolik nativnich cyklu. 2 x otehotneni, z toho 1× zamlkly potrat v 8tt, 1× praskla plodova voda ve 14.ttCo je nejdulezitejsi, jsem po sterilizaci. Dohodli jsme se tak s byvalym, se kterym mam ty deti, ale za 3 mesice po zakroku potkal jinou a odesel. Takze tak.
No tak to je mě líto
Máš za sebou opravdu hodně. Teď už to musí vyjít, jsou přece statistiky
to špatné sis už vybrala
@Pěnkavka Jsi v dobrych rukou
omlouvam se, muj i pad si casto pise co chce
@Pěnkavka píše:
No tak to je mě lítoMáš za sebou opravdu hodně. Teď už to musí vyjít, jsou přece statistiky
to špatné sis už vybrala
V to taky doufam
Jinak tedy jsme v temer stejne situaci. Pred prechodem. Vis, kdyz mi temer pred 4 lety pani doktorka rekla, ze musi stopnout stimulaci, pze neni reakce a me hormonalni hladiny jsou spatne, kdyz mi doporucila darovane vajicko, byla jsem hrozne nastvana. Dnes musim zkonstatovat, ze mela pravdu a my ztratily akorat cas, nervy, penize… Rikam si, mela jsi ji poslechnout a nebyt palicata, ale… ale vsechno ma svuj cas a tenkrat jsem nebyla k prijeti darovaneho pripravena. Dnes jsem tak v pohode smirena, ze uz nepremyslim nad tim, jake bude mit geny. Bude zkratka nase. Hlavne, at je ![]()
@Anonymní píše:
@Pěnkavka Jsi v dobrych rukouomlouvam se, muj i pad si casto pise co chce
jo v pohodě, opravdu si myslím, že je dobrej
nic neslibuje, dává možnosti a zdá se mě, že tu práci má prostě rád. Mluví s námi vždy na rovinu a neslibuje hory, doly. Na druhou stranu umí povzbudit. Vždy od něho jdu plná optimismu, že už to přeci musí vyjít
ty k němu chodíš?
@Pěnkavka Nechodim k nemu, ale uz mam tak nactene diskuze. Celkove je tato klinika dle nazoru na top pricce.
@Anonymní píše:
V to taky doufamJinak tedy jsme v temer stejne situaci. Pred prechodem. Vis, kdyz mi temer pred 4 lety pani doktorka rekla, ze musi stopnout stimulaci, pze neni reakce a me hormonalni hladiny jsou spatne, kdyz mi doporucila darovane vajicko, byla jsem hrozne nastvana. Dnes musim zkonstatovat, ze mela pravdu a my ztratily akorat cas, nervy, penize… Rikam si, mela jsi ji poslechnout a nebyt palicata, ale… ale vsechno ma svuj cas a tenkrat jsem nebyla k prijeti darovaneho pripravena. Dnes jsem tak v pohode smirena, ze uz nepremyslim nad tim, jake bude mit geny. Bude zkratka nase. Hlavne, at je
naprosto souhlasím, já mám teda postoj v podstatě hned od začátku, že darované…netrvám na svých genech. Jen dr. to nechce ještě úplně vzdát. Musím zdůraznit, že mu nejde ze mě ještě vyrejžovat peníze za další IVF, dokonce nám udělal slevu. Za co jsem opravdu šťastná, protože těch peněz je strašně moooc
Tady jde spíš o mého manžela, ten by rád moje geny. Má rád moje hubený křivý nohy
A pak, říká co když se narodí blbec:-) co si asi budeme říkat? po kom to je tak blbé
dělá si samozřejmě legraci.
@Anonymní píše:
@Pěnkavka Nechodim k nemu, ale uz mam tak nactene diskuze. Celkove je tato klinika dle nazoru na top pricce.
Jo, jo mám ten stejný názor
@Anonymní píše:
At tak nebo tak, moooc drzim palce a preji, at to vyjde
děkuji
Čekám už třetí mesíc a je to nekonečné. Přirovnala bych to k čekání na výsledek po transferu. I když v mém případe, vždy neuspešný. Byla jsem s vlastními 2×. A rovnou nám bylo doporučeno DV. Jenže jsem chtela nejdřív zkusit svoje.No a nakonec jsem stejne dospela k darovaným. Tak trpelive čekám a zjistila jsem, díky této diskuzi, že je nás více ttakových, které na neco čekáme a ve dvou se to lépe táhne. A hlavne už je mi také přes čtyřicet, takže i čas tlačí.
@Anonymní píše: Čekám už třetí mesíc a je to nekonečné. Přirovnala bych to k čekání na výsledek po transferu. I když v mém případe, vždy neuspešný. Byla jsem s vlastními 2×. A rovnou nám bylo doporučeno DV. Jenže jsem chtela nejdřív zkusit svoje.No a nakonec jsem stejne dospela k darovaným. Tak trpelive čekám a zjistila jsem, díky této diskuzi, že je nás více ttakových, které na neco čekáme a ve dvou se to lépe táhne. A hlavne už je mi také přes čtyřicet, takže i čas tlačí.
Dneska jsem se snažila manžela překecet na darované a vynechat IVF s míma
No bohužel. Já prostě nevěřím, že to vyjde, jsem z toho na nervy
Když si představím, že ještě měsíc budu čekat než začnu píchat a pak ten nejistý výsledek :nevím: No prostě už tomu vůbec nevěřím. podle mě je to ztráta času, chce se mě bulet
Když si představím, že jsem mohla být v podstatě v půlce čekačky na dárkyni
Znám svého manžela, jak jednou řekne NE, tak to prostě platí. Jo a v práci mě to taky se…no to jsem se rozohnila po ránu ![]()
Jinak holky jinou variantu nemůžu připustit, jen tu, že se nám to nakonec povede
@Anonymní píše:
No my jsme particka![]()
Holky, to dame
musíme…pokud mě teda neodvezou dříve do blázince ![]()
@Pěnkavka Vis, k tomu se neda nikdo ukecat, k tomu musi kazdy dozrat. Jak ty, tak i manzel. Vsechno ma svuj cas a co ty vis, treba se vam vase IVF povede. Neztracej nadeji a ver.
Ahoj holky, dlouho to tu sleduji. Všem Vám přeji hodně štěstí. Také je mi 41, mám za sebou spousty pokusů se svými( více jak 10 OPU) a dokonce jeden s darovanými. Bohužel vše neúspěšné. Před sebou máme poslední pokus, za posledních 5 let jsme toho s manželem prošli hodně a jednou to musí skončit ( pevně doufám, že úspěšně). Prosím, pište, že Vám to vyšlo, hodně to ostatní " zoufalé čekatelky" povzbudí. Upřímně Vám držím všem palce, protože kdo toto projde i když i jen pár neúspěchy, ví o čem mluví a úspěch v podobě vytouženého miminka bude nejlepší odměnou ( narozdíl od některých „chytrých“, kteří umí jen rýpat a nevědí naprosto o čem mluví. Škoda, že nám všem není měřeno stejně, kdyby si tímto každý prošel, myslím, že by ubylo rýpalek )