Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@michell25 kéž bych byla na tvém místě
já už platila 3 IVF, teď budu platit 4 a když nevyjde tak darované
tak to bych pomalu mohla jezdit mercedesem, takhle jezdím vlakem ![]()
No to jo teda..to uz je penez…nastesti si to"muzete dovolit"ne kazdy ma tu moznost.Ted uz to musi klapnout!!!
@michell25 to je pravda, ale obratem musím říct, že nejsme nijak bohatí. Prostě jsme to crcali jak se to dalo a úspory šli do kytek taky. Teda do IVF:-) a upřímně ani mercedes by to samozřejmě nebyl. Teď zas škudlíme jak se dá:-(
Holky, jdu vas povzbudit.Mam dvojcata-parecek z DV.Sice se povedl az 6.transfer a potrebovala jsem 2darkyne, ale stalo to za to. A jeste jedna rada pro ty, co uz nemaji prispevek pojistovny-car Arleta Kostelec nad Orlici dela minimalni stimulaci darkyne a garantuji 2vajicka za myslim 20tisic(uz presne nevim).Samozrejme rada poradim, pokud budu vedet, ptejte se.
Drzim vam vsem pesti, jednou to musi urcite vyjit, verte!
@karlaa ty jo:-) jak si to všechno vydržela? Já jsem s nervama už vážně v čudu. 6 transferu? To ani neříkej
z kolika IVF? Jestli tomu dobře rozumím tak asi ze dvou, myslím co se stimulovala dárkyně. Pane bože mám jen jeden pokus
za chvilku budu stimulovat já a moc tomu šance nedávám.( bude to 4 IVF moje vajucha a pokud zase nic, tak darované) Už jen pomyšlení na to mě bere veškerou sílu. Nevím co se to se mnou děje, ale nějak to teď špatně zvládám. Můžu se zeptat na tvůj věk a kam si chodila do CAR? Dvojčátka jsou z ET nebo KET?
Holky asi vypadám jak šílenec, že stále odepisuji, ale já dělám u počítače, tak se trochu odreagují od práce. Teď tady taky něco smolím, páč zítra jedu do kurdějovic na poradu:-( a mám pocit, že pokud nezadám všem práci, tak se to po… jinak jsem fakt normální
normálně tak moc nedělám, jen teď mě to tak nějak pomáhá. Tak asi tak ![]()
Darovátka môžu vyjsť aj na 1.pokus, tak ako u mňa
pokiaľ nerátam bratislavský Gin-fiv, kde mi ponúkli odpad.ale to je iná pesnička.
Konečne pozitivní zprávy, vím, že všechny tady musíme veřit a být pozitivní, jenže když si pak přečtu i neuspechy, přepadne me spleen. Dobře stop černým myšlenkám a Vám co to vyšlo veliké díky za podporu a nadeji.
@Pěnkavka byla jsem v Sanusu, z 6 transferu(2stimulace darkyni) jsem byla 3×tehotna-jednou samo zaniklo v6tt, jedno mimodelozni v 8tt laparka a pak dvojky z KETu, kupodivu embrya nic moc-morula a 6tibunecny rozpadajici se chudak a chytla se obe. V mym car nastesti davaji sanci vsem prezivajicim embryim Dr.mi rekl, ze je to u me jen o stesti a mel asi pravdu, otehotnela jsem v 37,rodila v 38.Vse jsem stihla v 1roce, nemohla jsem cekat, pac bych to nevydrzela, tak jak to slo sup do akce. Jinak od 35jsem v prechodu bez menses, bez vajicek fsh96,amh ani nedelali.
Mne už je o hodne pátku víc, s dárkyní to bude první pokus. S vlastními to 2× nevyšlo. Tak doufám, že se zadaří. Doktoři tvrdí, že dárkyne je velká šance. Tak jim veřím. Ikdyž s vlastníminjsem také veřila, proč jinak bychom to všechny podstupovaly, kdybychom neveřily.
@karlaa tak to klobouk dolů
muselo to být opravdu náročné. Na druhou stranu rok je dobrej. Já jsem rok a půl na IVF (mám za sebou 3) a nic
Teď zhruba za měsíc mě čeká 4 IVF ještě zkusím moje vajucha a pak teprve darovaný
@Anonymní píše:
Mne už je o hodne pátku víc, s dárkyní to bude první pokus. S vlastními to 2× nevyšlo. Tak doufám, že se zadaří. Doktoři tvrdí, že dárkyne je velká šance. Tak jim veřím. Ikdyž s vlastníminjsem také veřila, proč jinak bychom to všechny podstupovaly, kdybychom
neveřily.
Tak hurá do dárkyně:-) nám následně napsat výsledek nejlépe s fotkou
jak to máš naplánováno? Už máš dárkyni nebo ještě čekáš na tu pravou
Ahoj holky, chci vás jen pozdravit a dodat trocha naděje i těm, co zatím zkouší s vlastními vajíčky. I když máte AMh téměř nula, tak naděje je vždy, zkuste čučnout na diskuzi Nízké AMh, je tam sposta holek, co jim dávali šanci jen s dárcovskými vajíčky a nakonec se zadařilo s vlastními. Chce to jen víc trpělivosti. Samozřejmě chápu, že některé z vás tlačí věk a tak DV dáváte větší šanci.
@Anonym82 ahoj vím, že se ději zázraky, ale myslím, že další a další neůspěch, už nesnesu. Jediné co mně děsí je, že nevyjdou ani darované. Mám jen jeden pokus ![]()
Kéž by tady byla už nějaká těhulinka
myslím, že by nás to nakoplo ![]()