Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@avm3 píše:
Tak můj názor je takový, že mi naprosto jedno a mě tyhle fotky absolutně nemůžou rozházet… vím, jak to funguje s retuší a tak…
Já znám pár „necelebrit“, co nechtěli kojit pro své pohodlí (i když to nechápu) a to mě mrzí víc.
Sice to moc nerozvine otázku zakladatelky, ale zajímalo by mě, o jakém „pohodlí“ se mluví…maximálně tak o tom, že mohly nechat své děti hlídat jinou osobou a některé děti po UM spí více v noci
Neměla jsem ze zdravotních důvodů šanci kojit oba syny déle jak 6neděl, a i to mi nebylo doporučeno lékaři. Tzn. skoro od jejich narození řeším ohřívání mléka doma, v noci i na cestách, řeším finanční stránku, hygienickou stránku, a moc pohodlné mi to nepřijde
Nejsem zastáncem kojení za každou cenu, když to nejde, tak to nejde, ale určitě bych se pro nekojení nerozhodla jen z pohodlnosti ![]()
A k základní otázce - dotyčnou celebritu neznám
, ale fotkám v časopisech nevěřím…i já bych tam vypadala úžasně s nádhernou pletí a prsama číslo 3 (v reálu mám 1) ![]()
Nedávno jsem četla článek v Blesku o českých „célebritách“ a kojení, bylo to celkem smutné, drtivá většina nekojila vůbec, nebo max. do pár měsíců. Skoro všechny se tedy vymlouvaly na bůhvíco, ale podle mě jde ve většině případů čistě o sobecké důvody. Je smutné, že takovéto paní pak jdou příkladem.
Takhle nějak to funguje:
http://www.libise.eu/…-photoshope/
Nejvíc se mi líbí ta fotka, kde jí zmenší zadek o 2 velikosti - to bych brala v reálu. ![]()
Moje prsa taky nevypadají na to, že bych kojila nebo nějak dlouho a dohromady máme u dětí zatím odkojeno nějakých 48 měsíců ![]()
Myslím si, že prostě záleží na spoustě věcí včetně šikovnosti při úpravě fotek
Úpřímně, minule ukazovali v TV film o filmu ve kterém hrála Keira Knightley, o které je známo, že má prsa 0-0 nic a zrovna tam ukazovali, že na všech plakátech upoutávky k filmu ji přidělali prsa tak velikosti 3, aby vypadala atraktivně. Tak nevím, kde je problém upravit prsa Giselle Bundchen nebo kterékoli jiné celebrity. Jinak mi je šumafuk jestli vůbec která celebrita kojí nebo ne.
To je snad každého věc jestli kojí nebo ne. Já jsem první nekojila a druhé taky kojit nebudu a je to jen moje rozhodnutí a nikomu do toho nic není.
Záleží nejen na genetické výbavě, ale i na tom jak prsa vypadala před kojo, jestli nosíš kvalitní kojo prádlo nebo jen obyč beztvárné, ale i jestli cvičíš a posiluješ prsní svaly. Většinou slavné celebrity nemají problémy po finanční stránce a tudíž netrpí stresem z financí (to dělá hodně). Suma-sumárum tyto celebrity tráví dost času v posilce, kupují velmi drahé a kvalitní prádlo, používají velmi drahé a kvalitní zpevňující krémy a když něco nezvládají pomůže jim pečovatelka (netrpí stresem). Né za vším je photoshop…
@Anonymní píše:
To je snad každého věc jestli kojí nebo ne. Já jsem první nekojila a druhé taky kojit nebudu a je to jen moje rozhodnutí a nikomu do toho nic není.
Nekojí ze sobeckých důvodů - no, ono není nad to v noci lézt z pelechu, jít do kuchyně a tam rozespalá ohřívat a míchat
.
Gisele není dobrý příklad, je to modelka, má určitou genetickou výbavu stran těla, takže u ní věřím, že ani pohotoshop nepotřebuje
. Jinak tu už padly počítačové úpravy, modelace atd.
.
Asi tak, je to jejich věc a mě je to šumák. A navíc modelíny nejsou na mateřský. Ty po šestinedělí začínají cvičit, takže i to udělá své
![]()
@Poison Ivy píše:
Nekojí ze sobeckých důvodů - no, ono není nad to v noci lézt z pelechu, jít do kuchyně a tam rozespalá ohřívat a míchat.Gisele není dobrý příklad, je to modelka, má určitou genetickou výbavu stran těla, takže u ní věřím, že ani pohotoshop nepotřebuje
. Jinak tu už padly počítačové úpravy, modelace atd.
.
A ještě přidej, že celou dobu přípravy mléka ti asistuje řvoucí miminko
První syn si plnil chvilky čekání na UM řevem, mladší syn naštstí chápe můj časový skluz ![]()
@zoubky píše:
Sice to moc nerozvine otázku zakladatelky, ale zajímalo by mě, o jakém „pohodlí“ se mluví…maximálně tak o tom, že mohly nechat své děti hlídat jinou osobou a některé děti po UM spí více v nociNeměla jsem ze zdravotních důvodů šanci kojit oba syny déle jak 6neděl, a i to mi nebylo doporučeno lékaři. Tzn. skoro od jejich narození řeším ohřívání mléka doma, v noci i na cestách, řeším finanční stránku, hygienickou stránku, a moc pohodlné mi to nepřijde
Nejsem zastáncem kojení za každou cenu, když to nejde, tak to nejde, ale určitě bych se pro nekojení nerozhodla jen z pohodlnosti
no, ja jsme kojila 5 tydnu, pak jsem musela prestat, protoze mi rozrizli prso. a popravde mi ohrivani UM a sterilizace lahvicek prisla proti kojeni uplna parada. S kojenim jsem mela non-stop problemy a zabiralo mi to skoro veskery cas ![]()
takze jasne, kdo ma kojeni bez potizi, pro toho je to jednodussi. pro jineho je zas jednodussi vyvarit dvakrat denne hrnec z lahvicka a co tri hodky ohrat trochu vody ![]()
ale o financich nepolemizuju, to je darda, no…
@Ali-Ali Samozřejmě, jde o to, jaké kdo má kojení. Já měla těch 6neděl šílené (nechci rozebírat veškeré zdrvaotní problémy moje i kluků), ale podruhé mi to bylo moc líto
Ceny jsou nediskutovatelné, to máš pravdu…starší syn do 3let na Nutrilon AC (do prvních příkrmů to bylo až 4tisíce měsíčně),, mladší se zatím drží na Nutrilon HA, a bez příkrmů to bylo cca 2500Kč/měsíc ![]()
Fotky nesleduju, ale osobně si myslím, že celebrity nekojí. Nebo jen krátkou dobu a ne plně.
Protože až na vyjímky(dítě ukázkově pijící po 3 nebo 4 hodinách), je nutné, aby kojicí matka byla s dítětem neustále - minimálně prvního třičtvrtě roku(když začně přikrmovat v půlroce a než převáží příkrm). Kojené děti často špatně přijímají jiné tekutiny a láhev s dudlíkem. Nemyslím si, že děti celebrit jsou vyjímkou.
Je to jen uměle udělaná image, možná „přikojují“ - ráno, večer, ale rozhodně nekojí plně k potřebě a spokojenosti dítěte. Jinak by neměly čas vymetat večírky. Pro běžnou kojící matku dítěte do půl až třičtvrtě roku je problém i půldenní hlídání, když potřebuje navštívit lékaře. Pro celebrity není problém údajně kojené děcko nechat celé odpoledne a večer hlídat mamince nebo chůvě..Ne, nevěřím tomu. Kojím už třetí dítě, všechny poměrně v pohodě, kojila jsem sice dlouho, ale cca od roku jsem už žádné nikdy nekojila venku, žádné mi nestahovalo triko a nedělalo scény. Přesto nevěřím tomu, že celebrity žijící bohatý společenský a pracovní život plně kojí.