Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, mám ošklivé 2 přední zuby (jedničku a dvojku), mám je po úraze mrtvé a teď začaly hnědnout a dost se za ně stydím, tak jsem se se zubařem domluvila, že v srpnu půjdu na broušení a nasadí mi na ně celokeramické korunky.Ale chci se zeptat vás, co je máte, jak jste spokojené? Vydrží dlouho? Nepraskají vám nějak? A kolik vás to stálo?
Moc děkuji za odpověď
@SarkaNovo
Ahoj, já ji mám asi 4 dny a ani o ní nevím. Dělal mi 6ku dole. Stála mě 4 tisíce. Není poznat, že je nějaká jiná od ostatních zubů - možná jen tak, že mám všude plomby a tenhle zub je ze stoliček jedinej „nevrtanej“ ![]()
@SarkaNovo Ahoj, já mám obě horní jedničky a váhala jsem jaky, nakonec jsem se rozhodla pro celokeramiku a jsem nadšená, není vůbec poznat že to nejsou moje zuby, opravdu paráda, ani o nich nevím. Pokud bych někdy musela zase řešit tak jdu znovu do celokaramiky, jsou sice dražší ale opravdu stojí za to
Obvzlášť když jde o přední zuby ![]()
@Pinkie tak to je krásná cena
já za 2 zuby dávala 15tis (pouze za korunky) +otisky, docasny korunky atd ![]()
Mám na 1 a 2 celokeramické korunky asi 8 let. Vypadají jako vlastní zuby a na rozdíl od pryskyřicových (ty jsem měla zadarmo) jsou pevnější. Za ty roky žádný problém. Mám je spojené, tenkrát vyšly asi na 2000.
Mám celokeramickou pětku už asi deset let a vůbec o ní nevím. Jen je potřeba u těhle mrtvolek dobře čitit mezizubní prostor, protože může být problém s dásněmi.
Ahoj, mam celokeramicke korunky rok. 6 prednich zubu.
Jeden zub me stal 6000kc. Spokojena jsem zatim maximalne ![]()
@Snoopy87 píše:
@Pinkie tak to je krásná cenajá za 2 zuby dávala 15tis (pouze za korunky) +otisky, docasny korunky atd
Holky, moc díky za vaše odpovědi.
Snoopy, kolik tě prosím stály ty provizorní korunky? Ty jsou na chvilku, než se vyhotový korunky, že? A platí se nějak i čep? Ptám se na ceny, abych byla připravená, se zubařm jsem to ještě neřešila právě. Díky
![]()
Mám celokeramickou jedničku už přes deset let, je to ok, jen mi malinko setooupla, mám tam píštěl, takže se mi tam jednou udělal hnis, ale jinak to není vůbec poznat
Jako člověk, který je vyrábí můžu jen doporučit. Je to to nejlepší, nejestetičtější a nejtrvanlivější co momentálně existuje. Samozřejmě jen v případě, že nezlobí zub pod korunkou ![]()
@zuzka6 píše:
Jako člověk, který je vyrábí můžu jen doporučit. Je to to nejlepší, nejestetičtější a nejtrvanlivější co momentálně existuje. Samozřejmě jen v případě, že nezlobí zub pod korunkou
Jééééé, tak to jste mi udělaly radost. Právě jsem se chtěla zeptat, někoho, kdo má s tím zkušenosti, protože jsem na to zubařovi kývla a nic o tom vlastně nevím.
Takže jdu do toho, moc děkuju ![]()
Akorát se děsím té ceny, ale tak co…teď se ani pořádně nemůžu usmát, za zuby se stydím tak tohle mi aspoň dodá sebevědomí ![]()
@SarkaNovo ty provizorní mě stály 700 za jednu, s čepem nevím jak to je, ale zubařka by měla udělat kalkulaci. Já platila korunky, dočasny, otisky 1000 a upevnění asi taky 1000. A pokud to bude možný tak doporučuju vybrat ty korunky přímo s tím kdo je bude zhotovovat, mamce je vybírala doktorka, já jela přímo do laboratoře a zkonzultovalajsem to přímo s paní co mi je vyráběla a vysledek opravdu uzasnej. ![]()
A provizorky jsou než sou zhotoveny normální a potom je máš uschovaný pokud by bylo potřeba do budoucna. Ale není problém je mít trochu dýl, muj bracha je ma už asi rok a problem s tím nemá.
@SarkaNovo píše:
Jééééé, tak to jste mi udělaly radost. Právě jsem se chtěla zeptat, někoho, kdo má s tím zkušenosti, protože jsem na to zubařovi kývla a nic o tom vlastně nevím.
Takže jdu do toho, moc děkuju
Akorát se děsím té ceny, ale tak co…teď se ani pořádně nemůžu usmát, za zuby se stydím tak tohle mi aspoň dodá sebevědomí
jo to znám moc dobře
zuby se mi zažaly drolit takže to vypadalo hrozne… to byla potom paráda moc se smát, nehlídat se, no bomba, tak ať to máš brzo za sebou a můžeš rozdávat usměvy
Ta investice se opravdu vyplatí ![]()
@Snoopy87
Mně doktor říkal, že tohle je to nejlepší, že to má dobrý vlastnosti a navíc i esteticky to vypadá nejlíp. Že prej si to dávaj všechny celebrity
![]()
@Snoopy87 píše:
jo to znám moc dobřezuby se mi zažaly drolit takže to vypadalo hrozne… to byla potom paráda moc se smát, nehlídat se, no bomba, tak ať to máš brzo za sebou a můžeš rozdávat usměvy
Ta investice se opravdu vyplatí
Děkuju…já se taky furt hlídám, když se chci víc smát, furt si dávám ruku před pusu, už opravdu trpím
Už se těším na srpen ![]()