Celokeramické korunky - jste spokojené?

3701
24.6.13 11:14

Celokeramické korunky - jste spokojené?

Ahoj, mám ošklivé 2 přední zuby (jedničku a dvojku), mám je po úraze mrtvé a teď začaly hnědnout a dost se za ně stydím, tak jsem se se zubařem domluvila, že v srpnu půjdu na broušení a nasadí mi na ně celokeramické korunky.Ale chci se zeptat vás, co je máte, jak jste spokojené? Vydrží dlouho? Nepraskají vám nějak? A kolik vás to stálo?
Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5199
24.6.13 11:16

@SarkaNovo
Ahoj, já ji mám asi 4 dny a ani o ní nevím. Dělal mi 6ku dole. Stála mě 4 tisíce. Není poznat, že je nějaká jiná od ostatních zubů - možná jen tak, že mám všude plomby a tenhle zub je ze stoliček jedinej „nevrtanej“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.6.13 11:54

@SarkaNovo Ahoj, já mám obě horní jedničky a váhala jsem jaky, nakonec jsem se rozhodla pro celokeramiku a jsem nadšená, není vůbec poznat že to nejsou moje zuby, opravdu paráda, ani o nich nevím. Pokud bych někdy musela zase řešit tak jdu znovu do celokaramiky, jsou sice dražší ale opravdu stojí za to :-) Obvzlášť když jde o přední zuby :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.6.13 11:58

@Pinkie tak to je krásná cena :palec: já za 2 zuby dávala 15tis (pouze za korunky) +otisky, docasny korunky atd :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.6.13 12:17

Mám na 1 a 2 celokeramické korunky asi 8 let. Vypadají jako vlastní zuby a na rozdíl od pryskyřicových (ty jsem měla zadarmo) jsou pevnější. Za ty roky žádný problém. Mám je spojené, tenkrát vyšly asi na 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.6.13 12:20

Mám celokeramickou pětku už asi deset let a vůbec o ní nevím. Jen je potřeba u těhle mrtvolek dobře čitit mezizubní prostor, protože může být problém s dásněmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.6.13 12:25

Ahoj, mam celokeramicke korunky rok. 6 prednich zubu.
Jeden zub me stal 6000kc. Spokojena jsem zatim maximalne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.6.13 14:57
@Snoopy87 píše:
@Pinkie tak to je krásná cena :palec: já za 2 zuby dávala 15tis (pouze za korunky) +otisky, docasny korunky atd :roll:

Holky, moc díky za vaše odpovědi.
Snoopy, kolik tě prosím stály ty provizorní korunky? Ty jsou na chvilku, než se vyhotový korunky, že? A platí se nějak i čep? Ptám se na ceny, abych byla připravená, se zubařm jsem to ještě neřešila právě. Díky :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
24.6.13 15:18

Mám celokeramickou jedničku už přes deset let, je to ok, jen mi malinko setooupla, mám tam píštěl, takže se mi tam jednou udělal hnis, ale jinak to není vůbec poznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.6.13 15:25

Jako člověk, který je vyrábí můžu jen doporučit. Je to to nejlepší, nejestetičtější a nejtrvanlivější co momentálně existuje. Samozřejmě jen v případě, že nezlobí zub pod korunkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.6.13 16:27
@zuzka6 píše:
Jako člověk, který je vyrábí můžu jen doporučit. Je to to nejlepší, nejestetičtější a nejtrvanlivější co momentálně existuje. Samozřejmě jen v případě, že nezlobí zub pod korunkou :)

Jééééé, tak to jste mi udělaly radost. Právě jsem se chtěla zeptat, někoho, kdo má s tím zkušenosti, protože jsem na to zubařovi kývla a nic o tom vlastně nevím.
Takže jdu do toho, moc děkuju :kytka:
Akorát se děsím té ceny, ale tak co…teď se ani pořádně nemůžu usmát, za zuby se stydím tak tohle mi aspoň dodá sebevědomí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.6.13 16:29

@SarkaNovo ty provizorní mě stály 700 za jednu, s čepem nevím jak to je, ale zubařka by měla udělat kalkulaci. Já platila korunky, dočasny, otisky 1000 a upevnění asi taky 1000. A pokud to bude možný tak doporučuju vybrat ty korunky přímo s tím kdo je bude zhotovovat, mamce je vybírala doktorka, já jela přímo do laboratoře a zkonzultovalajsem to přímo s paní co mi je vyráběla a vysledek opravdu uzasnej. :palec:
A provizorky jsou než sou zhotoveny normální a potom je máš uschovaný pokud by bylo potřeba do budoucna. Ale není problém je mít trochu dýl, muj bracha je ma už asi rok a problem s tím nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.6.13 16:34
@SarkaNovo píše:
Jééééé, tak to jste mi udělaly radost. Právě jsem se chtěla zeptat, někoho, kdo má s tím zkušenosti, protože jsem na to zubařovi kývla a nic o tom vlastně nevím.
Takže jdu do toho, moc děkuju :kytka:
Akorát se děsím té ceny, ale tak co…teď se ani pořádně nemůžu usmát, za zuby se stydím tak tohle mi aspoň dodá sebevědomí :)

jo to znám moc dobře :roll: zuby se mi zažaly drolit takže to vypadalo hrozne… to byla potom paráda moc se smát, nehlídat se, no bomba, tak ať to máš brzo za sebou a můžeš rozdávat usměvy :palec: Ta investice se opravdu vyplatí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
24.6.13 16:58

@Snoopy87
Mně doktor říkal, že tohle je to nejlepší, že to má dobrý vlastnosti a navíc i esteticky to vypadá nejlíp. Že prej si to dávaj všechny celebrity ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.6.13 17:07
@Snoopy87 píše:
jo to znám moc dobře :roll: zuby se mi zažaly drolit takže to vypadalo hrozne… to byla potom paráda moc se smát, nehlídat se, no bomba, tak ať to máš brzo za sebou a můžeš rozdávat usměvy :palec: Ta investice se opravdu vyplatí :)

Děkuju…já se taky furt hlídám, když se chci víc smát, furt si dávám ruku před pusu, už opravdu trpím :) Už se těším na srpen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.