Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, máte prosím zkušenosti s celosilikonovými dudlíky?
např.: http://www. chiccoshop. cz/Catalog. aspx? ItemNo=02712&VarCode=%2E20&Act=Detail&Grp=4&SubGrp=45&SInPNo=y&SInName=y&SInDesc=y&SInPrm=y
resp. poradíte prosím jak mám vybrat správný dudlík? koupila jsem už troje a malý nechce ani jeden. žvýká jen prso ![]()
včera jsem koupula od chicca pro 2m+, synovy jsou 3,5m, ale přijdou mi trochu malé.. ![]()
a ještě dotaz - radši kaučuk nebo silikon?
díky, hezký den ![]()
Záleží na dítěti, malá si vzala jako první malý MAM, ale s pomocí - držela jsem jí ho tam a trošku jsem ho povytahovala, aby to pochopila.
A silikon, ty žlutý se mi hnusí, pak začnou lepit.
@Sibyla0 píše:
Záleží na dítěti, malá si vzala jako první malý MAM, ale s pomocí - držela jsem jí ho tam a trošku jsem ho povytahovala, aby to pochopila.
A silikon, ty žlutý se mi hnusí, pak začnou lepit.
to jsem dělala taky, ale malý ten dudlík vždycky vytlačí jazykem, ať držím, jak držím ![]()
Taky jse musela dětem dudlíky chvíli „nutit“. Co vím od kamarádek, co jim děti všechny dudlíky odmítali, tak nakonec zabrala taková ta kytička obyč - prodává se v lékárně za pár kaček
@my_nickname take jsem vyzkousela hafo dudliku a mala si vezme jen Difrax s kulatou savickou, je urcen prave pro kojene deti. ty zplostele, ortodenticke mala nechce. ale ono fakt zalezi na diteti a musi se to jak pise @Sibyla0 naucit. jinak kdyz byla kojena tak dudlika moc nechtela
Kytička vůbec, je obrovská, malý se zezačátku navalovalo ze všech. No a odnaučování? Sama ho zahodila při nemoci v roce a půl. Ale ona tomu nikdy nepřišla na chuť, podudala před spaním, usnula, vyplivla a byl klid. Žádné podávání dudlíku desetkrát za noc se nekonalo.
@Sibyla0 take nemame doma zavyslacka na dudu, zatim - jak pises pocumla pred spanim, vyplivne a je klid. nekdy se v noci vzbudi, tak ji ho vrznu ale je to max 2×
Tak našemu Adámkovi je to uplně jedno, kterej dudlík má v puse…
cumlá úplně každej
U nás vůbec nefunguje uklidnění dudlíkem.. to začne řvát ještě víc a kouká, jestli to myslím vážně a uklidní se jenom u prsu a mlíčko vyplivne ![]()
Mám dvě děti, u první jsem vyzkoušela snad 20 druhů, jak tvarů tak materiálů. Nakonec si zvolila latexový (ten hnědý) z DM, prodávají je v sadě po dvou asi za 40,–Kč. Ale jak už tu někdo psal, vydrží kratší dobu, po čase začnou tak jako lepit a to je třeba ho vyměnit. Druhá dcerka latex odmítla a zalíbil se jí silikonový od MAM. Ale čím byla/je dcerka starší tím víc si na něj zvyká a dožaduje se ho. Starší jsem přemluvila, aby ho ve 2 letech dala dudlíkové víle za okno, že jí tam možná něco nechá… Nechala jí hračku i dobroty, ale i přes to jsme s tím 2 dny měli problém. A to dudala jen večer… No kdy se odhodlám ho sebrat druhé to nevím ![]()
Kaučuk je měkčí, ale dřív se ožužlá, silikon tvrdší-aspoň zpočátku a vydrží delší dobu.. naše mimino silikon plive, kaučuk mu nevadí.. když jsou zuby, tak silikon se i lehčeji prokousne než kaučuk-je pružnější, je-li mimi hlodací:-)
Tak ti nevím, jestli má smysl mu ho cpát, když ho nechce. PRvní měla ten i ten, snesla jakýkoliv tvar. Kaučukové nejsou, co bývaly, už za chvilku nelepí, ze začátku je preferovala.
Na věk bych se moc nedívala, starší (2,5r) ještě donedávna dudlala 0-6m… Zkus ještě nějaký tvar a uvidíš. Kup je někde v drogerii, kde nejsou tak drahé, ať tě to nemrzí.
Celosilikonový jsme nikdy nezkoušely…
@avm3 píše:
Tak ti nevím, jestli má smysl mu ho cpát, když ho nechce. PRvní měla ten i ten, snesla jakýkoliv tvar. Kaučukové nejsou, co bývaly, už za chvilku nelepí, ze začátku je preferovala.
Na věk bych se moc nedívala, starší (2,5r) ještě donedávna dudlala 0-6m… Zkus ještě nějaký tvar a uvidíš. Kup je někde v drogerii, kde nejsou tak drahé, ať tě to nemrzí.
Celosilikonový jsme nikdy nezkoušely…
mám doma Mam, chicco, babylove z DM, pak něco z tesca.. Já bych mu ho necpala, ale on před spaním chce dudlat, ale nic jinýho než prso a někdy mě ty bradavky už hodně bolí. A když nedám tak řev ![]()
Když vyl menší, tak si občas ten dudlík vzal.. Ted už ne ![]()
@my_nickname A různý tvary jste taky asi vyzkoušely, že jo? Ty brďo, tak nevím, na vyřvání je ještě malej…