Cena dětského pasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
30.4.12 12:57
@kotaska91 píše:
Chci se zeptat, ty pasy musí musí mít všechny děti, i když necestují nebo jenom ty co cestují. Mám 5 M holčičiku, ale do zahraničí se nechystáme, tak nevím jestli ji ho musím nechat udělat. :think:

CESTOVNÍ pas je doklad určený pro cestování.

Pokud nemáš v úmyslu cestovat, nepotřebuješ ho. Totéž platí pro děti - pokud nehodláš s dítětem cestovat, dělat ho nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
1.5.12 23:55
@BohunkaP píše:
CESTOVNÍ pas je doklad určený pro cestování.Pokud nemáš v úmyslu cestovat, nepotřebuješ ho. Totéž platí pro děti - pokud nehodláš s dítětem cestovat, dělat ho nemusíš.

Tak, tak :pankac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.5.12 21:41

Dnes ve zpravach jsem zaslechla, ze se musi menit fotka ditete v pase vzdy, kdyz decko se zmeni. Co to v realu vlastne znamena? Delat pas co cca 6 mesicu pokud dite porad nekam lita? Mluvim o tech nejmensich prccich. Mala ma anglicky pas delany v 6 tydnech a za 1,5 mesice odletame, to ji mam rychle udelat cesky pas, jelikoz od 27.6. se vse meni (pas ma do 5 let)protoze jeji podobizna uz se nyni velmi lisi? Budou ji 3 roky.Diky :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
20.5.12 21:44

já si myslím, že bys to uhádala, tobě přece přijde pořád si podobná :mrgreen: :mrgreen: My ho nechávali teď dělat dceři, už jí jsou čtyři roky, stojí to jen stovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
20.5.12 21:53

Nám řekli, že pas platí dítěti 5 let, pokud nezmění podobu. U mimin se ta podoba mění snad každý měsíc. Pokud má tvé dítě fotku v 6 týdnech, tak si radši nech udělat nový pas, aby jsi pak neměla problémy na letišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.5.12 21:54

Nellusko- no prave ale z toho mam strach. Co urednik to jiny nazor a ja se nechci s nekym pred odletem dohadovat i kdyz bych bojovala, to vis ze jo. Jen proste nechapu ten novy pozadavek „menit fotku pri kazde zmene ditete“. Proc teda delaji pasy na 5 let? Ci jak si to mam vylozit? Navic mame pas anglicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.5.12 21:56
@market.s.87 píše:
@MUFICE fakt??? tak to by bylo super, vis to na 100%???

My jsme taky minulý týden dělali 5měs miminku pas a opravdu to nechtějí ten doklad o příslušosti, ještě jsem tam předtím kvůli tomu volala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.5.12 21:57

Zitra brnknu na urad a zeptam se, radsi. Zaslechla jsem uz driv, ze bude zmena a vsechny deti musi mit svuj pas, ale o te podobizne jsem nic netusila. Takze zas budu litat jak blazen a doufat, ze to stihnu. :cert: Mam radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
20.5.12 21:57

no je to blbost, proč to teda není na dva roky? pochybuju, že nějaké dítě si je podobné v šesti týdnech a v pěti letech :mrgreen: :mrgreen: kdybys chtěla jít na pas, doporučuju v úterý po poledni, nikdo tam nebyl. A to jsme byli v Plzni. Navíc pro dítě můžeš mít i tzv.dětskou občanku, ta stojí 50kč. Já si zažádala na přepážce o oba, co bude dřív. A byl první pas:-)ale chcem jen do Itálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.5.12 21:59
@Alpaka píše:
ale zapisují (ale nemůžes s nimi tak vycestovat). nezapisují se už do pasu.

mě tento týden úřednice potvrdila, že do nových OP se už děti ani manřle ani na vlastí žádost nedají zapsat, ještě jsem hudrovala a ona mi taky říkala, že to nechápou, proč to změnili, jedině prý pak všude nosit sebou RL dítěte a OP se prokazovat, že jsem jeho rodič, aspoň takhle reagovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.5.12 22:01
@Alpaka píše:
Bohunko, možná máš pravdu. Já prostě donesla co poručila.
Ještě mi napadá jetli to není kvůli prokázání státní příslušnosti, jakože oba rodiče naroení v ČR. :think:

mě řekli, že dokladovat pouze v případě, pokud je jeden z rodičů cizinec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.5.12 22:03

A jak je to u Svycarska, nevis? Nejde o penize, ale o rychlost. Zkusim prvni zavolat na letiste. Clovek nevi kam prvni skocit a ted jeste toto!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.5.12 22:03
@Mišela1 píše:
Bohunko myslím, že máš pravdu - s tím špatným výkladem, ale je lepší raději vzít vše, protože vystát 2 hodiny řadu a pak zjistit, že kvůli RL rodičů to budu stát znova tak to raději vezmu dva papíry navíc:-).
Jinak RL rodičů chtějí v případě, že jeden z rodičů není české národnosti. Já jsem tedy ukazovala RL i doklad totožnosti a chtěli vidět, že manžel je čech. To jenom tak pro doplnění.

kéž by 2h, My čekali minulý týden s 5měs.mimi 7h !!!!!! fakt žůůůůžo !!!! na dotaz, jestli nemáme přednost s malým dítětem mi úřednice řekla, že takových jako My tam je ........... :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.5.12 22:08
@faldy píše:
Nellusko- no prave ale z toho mam strach. Co urednik to jiny nazor a ja se nechci s nekym pred odletem dohadovat i kdyz bych bojovala, to vis ze jo. Jen proste nechapu ten novy pozadavek „menit fotku pri kazde zmene ditete“. Proc teda delaji pasy na 5 let? Ci jak si to mam vylozit? Navic mame pas anglicky.

mě řekli, že nejdéle u takhle malých mimin, dělat pas každé 2 roky, jelikož na české straně nás pustí, jelikož pas má platnost 5 let, ale nazpět třeba v egyptě nás z dovolený na letišti nepustí ani omylem........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
20.5.12 22:13

Jen bych chtěla potvrdit že v Podskalské - úřad pro Prahu-západ chtěli, tento týden, pro první pas dítěte - rodný list dítěte, občanku rodiče a rodný list rodiče - ten jsem neměla, ale udělali mi to. Je to prý místo potvrzení o státním občanství, aby věděli, že je dítě Cech, tak chtějí rodný list rodiče. Podle mě je to blbost.
Jinak čekání v Podskalské je šílenost - pořadový lístek vyzvednout ráno, fronta od 5h, muž tam šel na 6h a dostali jsme se na řadu v půl druhé odpoledne.
Taky řeším zda mám nechat udělat nový pas pro syna, došlo mi to bohužel až když jsme měli 1 poř. lístek. Máme pro něho pas platný ještě 3 roky, ale je tam vyfocený jako miminko. Znovu se mi tam tedy nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí