Cena dětského pasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
20.5.12 22:08
@faldy píše:
Nellusko- no prave ale z toho mam strach. Co urednik to jiny nazor a ja se nechci s nekym pred odletem dohadovat i kdyz bych bojovala, to vis ze jo. Jen proste nechapu ten novy pozadavek „menit fotku pri kazde zmene ditete“. Proc teda delaji pasy na 5 let? Ci jak si to mam vylozit? Navic mame pas anglicky.

mě řekli, že nejdéle u takhle malých mimin, dělat pas každé 2 roky, jelikož na české straně nás pustí, jelikož pas má platnost 5 let, ale nazpět třeba v egyptě nás z dovolený na letišti nepustí ani omylem........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
20.5.12 22:13

Jen bych chtěla potvrdit že v Podskalské - úřad pro Prahu-západ chtěli, tento týden, pro první pas dítěte - rodný list dítěte, občanku rodiče a rodný list rodiče - ten jsem neměla, ale udělali mi to. Je to prý místo potvrzení o státním občanství, aby věděli, že je dítě Cech, tak chtějí rodný list rodiče. Podle mě je to blbost.
Jinak čekání v Podskalské je šílenost - pořadový lístek vyzvednout ráno, fronta od 5h, muž tam šel na 6h a dostali jsme se na řadu v půl druhé odpoledne.
Taky řeším zda mám nechat udělat nový pas pro syna, došlo mi to bohužel až když jsme měli 1 poř. lístek. Máme pro něho pas platný ještě 3 roky, ale je tam vyfocený jako miminko. Znovu se mi tam tedy nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.5.12 22:13

Tak se mame na co tesit. Ale neda se. Pokud me reknou, ze musi met novy pas, tak ho holt musime vystat, jen aby se to stihlo do odletu. Diky vsem za reakce. Jinak pro ty nejmensi by to meli delat na kratsi dobu, aby clovek vedel,kdy ma jit udelat pas novy. Jedno preslechnuti a hadala bych se u prepazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
20.5.12 22:25
@faldy píše:
Tak se mame na co tesit. Ale neda se. Pokud me reknou, ze musi met novy pas, tak ho holt musime vystat, jen aby se to stihlo do odletu. Diky vsem za reakce. Jinak pro ty nejmensi by to meli delat na kratsi dobu, aby clovek vedel,kdy ma jit udelat pas novy. Jedno preslechnuti a hadala bych se u prepazky.

Podle mě je blbost pas pro děti do 2-3 let, pt ti děti se hrozně rychle mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
20.5.12 22:29
@Pelunka1 píše:
kéž by 2h, My čekali minulý týden s 5měs.mimi 7h !!!!!! fakt žůůůůžo !!!! na dotaz, jestli nemáme přednost s malým dítětem mi úřednice řekla, že takových jako My tam je ........... :jazyk:

No, tak to je šílený 8o My dělali pas v březnu a čekali jsme tam necelé 2h. A ti lidi, co se objednali přes net šli po 5 minutách na řadu. Podle mě jsou tam ty šílený fronty hlavně z důvodu začínajících dovolených. V říjnu tam asi nebudou takový čekačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
21.5.12 07:39

My jsme čekali v podskalské před měsícem od 9 do 16h na výrobu pasu, a od 8 do 12 jsme čekali minulý týden na výdej psau! Přičemž na udělání pasu dali lístek jen 100 lidem v otevírací době do 17h a těch 100 lidí už čekalo kolem 7 před úřadem je to tam šíííílenéééé!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
204
21.5.12 08:57

Stačí OP rodiče a rodný list dítěte a stojí to 100Kč,dělala jsem ho před týdnem u nás v Sokolově synovi,za tři týdny má být hotový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
21.5.12 09:36
@Michaelakkk píše:
My jsme čekali v podskalské před měsícem od 9 do 16h na výrobu pasu, a od 8 do 12 jsme čekali minulý týden na výdej psau! Přičemž na udělání pasu dali lístek jen 100 lidem v otevírací době do 17h a těch 100 lidí už čekalo kolem 7 před úřadem je to tam šíííílenéééé!!!!!!!!

No, my na stejném úřadě čekali v březnu necelé 2h na vyřízení a na vyzvednutí tak půl hodiny :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
21.5.12 13:56

Tak jsem volala na pasove cele dopoledne a nikdo se ani neobtezoval telefon zvednout a to jich tam dela vice nez jedna osoba. Brnkla jsem radsi na letiste pro pasovou kontrolu a byla jsem za minutku vyrizena. Pry kdyz ma platny anglicky pas, nemusime vyrizovat novy, jsem si fakt oddychla a doufam, ze nebude zadny problem. Jinak to co tu pisete s cekanim na pasovem 8o , je to fakt hruza. Preju vsem rychle vyrizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
21.5.12 18:29

Faldy, aby ses pak nedivila, když tě nikam nepustí. Protože rozhodně dcera vypadá jinak, než v 6ti týdnech :wink:

My byli minulou středu vyřizovat pas i občanku. Úřednice po nás chtěla pouze RL dítěte, moji občanku, plus jsem sebou měla RL můj a muže, tak ty si taky vzala. Pas bude do 3týdnů a OP do měsíce. Dohromady jsem platila 150kč (pas 100kč, občanka 50kč). Během půl hodiny jsme byli hotoví :-)

Příspěvek upraven 21.05.12 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
21.5.12 18:56

@faldy v NOVÉM ZÁKONĚ STOJÍ, ŽE RODIČ JE POVINEN DÍTĚTI ZMĚNIT PAS PŘI ZMĚNĚ JEHO PODOBY!!! BACHA NA TO!!

• Citovat
  • Upravit
595
21.5.12 21:46

Nepochybne mate pravdu, ale stoji to i v zakone anglickem ci jen ceskem?? Tot otazka, proto jsem volala na pasove na letisti, kde me pan ujistoval, ze pokud mame platny pas anglicky neni co resit. Snad si jeste zapamatovat jeho jmeno, abych se popripade mohla na nej odvolat, ze. No uvidim, kdyby aspon nebylo ted tolik prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
21.5.12 23:56

faldy, ale to, že to není v zákoně anglickém přece neznamená, že nemusíš mít aktuální fotku dítěte. Můj muž dělá v tomhle oboru, dělal dřív na hranicích. U nás se na to „prdělo“, např. Poláci jezdili s 3letýma děckama, který měly fotku v pase, kdy jim bylo cca půl roku. Naši je přes hranice pustili a rakouští policisté ne a měli s tím kolikrát hodně problémů. Proto si myslím, že je lepší nechat udělat pas novej a předejít tak některým komplikacím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
22.5.12 20:08
@JayLee píše:
jj přesně tak - my jsme ještě museli mít doklad o státní příslušnosti pač jsme jí ho nechávali dělat když se narodila což byl rok 2009 :kytka:
Byli jí 2 měsíce ale nikde jsme neměli dodnes problém se změnu podoby a to hodně cestujeme mimo ČR :kytka: jsou jí nyní 3 roky :jazyk:
Nečekali jsme žádnou frontu pač tady u nás se můžete objednat přes internet na přesný čas hodně dopředu :kytka: jak na udělání, tak pak na vyzvednutí :dance:

tak to jste měli dobrý, nechápu, že v každým městě je to jinak, když se jedná o 1 a ten samý úřad. Já tam i kvůli tomu volala, jestli se můžeme objednat s 5měs mimi (jsme v Ústí n/L) a řekli mi, že neexistuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaja33333
23.5.12 21:05

taky jsem to minuly tyden resila - potvrzeni o statni prislusnosti je nutne jen pokud se dite nebo jeden z rodicu narodili mimo CR a existuje tedy duvodna pochybnost o statni prislusnosti, tedy takto mi byl alespon zodpovezen muj dotaz na urade.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix