Cena genetiky embryi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
366
22.2.23 15:25

My dopláceli 10tis za odběr, ostatní testy platí pojišťovna. To, že doplacime 10tis byl docela šok, myslela jsem že vše půjde na pojišťovnu. Celkově IVF nás zatím vyšla na 26400,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.2.23 16:17
@Kessyjuny píše:
@BrnackaM oki, ja si to zacnu psat. V pulce brezna pujde pritel znovu na spermio, mne dnes brali krev, kvuli nemocem. No a dle vysledku spermio budem postupovat dal. Ja to stejne nechapu, pritel mel abnormální spermio l, ja jsem dle dr. slepice v kurniku a stejne se porad nedari. Jsme spolu 10let a pocali jsme 2×, ale ani jedno nevyslo. Pred necelými 2lety jsme prisli o malou v 17tt

Pokud nevadí, že se ptám: jaký byl důvod, že jste přišli o miminko v 17TT? Vysetrenou REPRODUKČNÍ imunologii mas?
Proč se ptám..taky jsme přišli o miminko v 18TT, byl to úplně zdravý chlapeček..a pak ještě 4× v rozmezí 6-10TT..důvodem byla prave moje imunita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.23 18:42

@MiliX ahojky, to me moc mrzi… Mam veskera vyšetření za sebou krome imuno. V pitevni zprave bylo, akutni abort=silny zanet, ktery napadl plodovou vodu. Pak to preslo v infekci, musela jsem na sal protoze ze me nevysla placenta. A ta infekce byla tak rozsahla, ze jsem malem prisla o delohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.23 18:45

@MiliX mizu za to podekovat sobe a hlavne ex. gyndari.. Za cele leto, jsem byla jednou na koupalisti a asi jsem tam neco chytla. To jsem byla cca 15tt.Kdyz jsem dr rekla, ze me svědí dole tak rekl ze je to v pohode. I sestricka mu rekla, ze mam v moci krev coz pry znamena zanet… No a uz to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.2.23 18:53
@Kessyjuny píše:
@MiliX ahojky, to me moc mrzi… Mam veskera vyšetření za sebou krome imuno. V pitevni zprave bylo, akutni abort=silny zanet, ktery napadl plodovou vodu. Pak to preslo v infekci, musela jsem na sal protoze ze me nevysla placenta. A ta infekce byla tak rozsahla, ze jsem malem prisla o delohu

Aha.. tak v tom případě fakt MOC MOC doporučuju vysetreni na reprodukční imunologii - ideálně přímo u dr. Černé (dřív Malíčkové) nebo dr. Sedláčkové v Praze (buď Gennet nebo ISCare).
Kombinace potratu v 17TT a dvou prvotrimestr. ztrát nemusí být náhodná, a bylo by hodně třeba to prověřit. Sežeň si žádanku (gynekolog nebo obvoďák) a objednej se tam. Podle České imunologicke společnosti na to po trech potratech mas nárok.
Já měla v 17TT zanet plodoveho obalu, následkem toho prolaps plodovych obalů..a o chlapečka jsme přišli. O tom zanetu jsem neměla tuseni, dokud se to nestalo, vim o něm až z pitevní zprávy. A až díky vysetreni vyšlo najevo, ze to způsobila moje imunita…
ALE protože se na to přišlo, v těhotenství z ivf s dcerou jsem měla nasazenou imunologickou léčbu - a díky tomu to konečně dobre dopadlo 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.23 19:21

@MiliX a to se dela z krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.2.23 19:52
@Kessyjuny píše:
@MiliX a to se dela z krve?

Jj, klasický odběr z krve. Můj konkrétní problém se jmenuje MBL deficit (nebo taky komplementopatie), ale těch moznych imunologickych pricin je spousta - a ke zjištění staci odber krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.23 20:41

@MiliX aha, tak je mozne ze mi to delali v CAR. Uz minule mi brali krev, kvuli horm. profilu a různé choroby. A jak jsem tam byla minule, tak mi brali taky krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.2.23 21:04
@Kessyjuny píše:
@MiliX aha, tak je mozne ze mi to delali v CAR. Uz minule mi brali krev, kvuli horm. profilu a různé choroby. A jak jsem tam byla minule, tak mi brali taky krev

To si úplně nemyslím, že by to dělali, automaticky to nenabírají - vlastní zkušenost. Možná nějaký hrubý základ, ale i o tom pochybuju…ale zkus se jich tam na to zeptat, třeba tvůj CAR je obzvláště pečlivý 🙂
V CAR mi nabírali a nabírají krev každou chvíli - hormony, ŠŽ, pohlavní choroby, genetika, apod., ale reprodukční imunologii ne. Je to dost drahé vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.23 21:14

@MiliX ajo, dekuju.. Zkusim se meho dr na to optat. Treba se najde zakopany pes, proc nejde prirozene počit. Jsme spolu 10let a podařilo se 2× a ani jedno nedopadlo. Nase vysledky jsou v pořádku, proto na nic necekam a ceka me prvni ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
6.5.23 19:14

U nas hradila pojistovna 5 embryi rocne. Kazde dalsi doplatek 10 000. Pri obou ivf jsme meli 5 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.