Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
My dopláceli 10tis za odběr, ostatní testy platí pojišťovna. To, že doplacime 10tis byl docela šok, myslela jsem že vše půjde na pojišťovnu. Celkově IVF nás zatím vyšla na 26400,–
@Kessyjuny píše:
@BrnackaM oki, ja si to zacnu psat. V pulce brezna pujde pritel znovu na spermio, mne dnes brali krev, kvuli nemocem. No a dle vysledku spermio budem postupovat dal. Ja to stejne nechapu, pritel mel abnormální spermio l, ja jsem dle dr. slepice v kurniku a stejne se porad nedari. Jsme spolu 10let a pocali jsme 2×, ale ani jedno nevyslo. Pred necelými 2lety jsme prisli o malou v 17tt
Pokud nevadí, že se ptám: jaký byl důvod, že jste přišli o miminko v 17TT? Vysetrenou REPRODUKČNÍ imunologii mas?
Proč se ptám..taky jsme přišli o miminko v 18TT, byl to úplně zdravý chlapeček..a pak ještě 4× v rozmezí 6-10TT..důvodem byla prave moje imunita.
@MiliX ahojky, to me moc mrzi… Mam veskera vyšetření za sebou krome imuno. V pitevni zprave bylo, akutni abort=silny zanet, ktery napadl plodovou vodu. Pak to preslo v infekci, musela jsem na sal protoze ze me nevysla placenta. A ta infekce byla tak rozsahla, ze jsem malem prisla o delohu
@MiliX mizu za to podekovat sobe a hlavne ex. gyndari.. Za cele leto, jsem byla jednou na koupalisti a asi jsem tam neco chytla. To jsem byla cca 15tt.Kdyz jsem dr rekla, ze me svědí dole tak rekl ze je to v pohode. I sestricka mu rekla, ze mam v moci krev coz pry znamena zanet… No a uz to bylo
@Kessyjuny píše:
@MiliX ahojky, to me moc mrzi… Mam veskera vyšetření za sebou krome imuno. V pitevni zprave bylo, akutni abort=silny zanet, ktery napadl plodovou vodu. Pak to preslo v infekci, musela jsem na sal protoze ze me nevysla placenta. A ta infekce byla tak rozsahla, ze jsem malem prisla o delohu
Aha.. tak v tom případě fakt MOC MOC doporučuju vysetreni na reprodukční imunologii - ideálně přímo u dr. Černé (dřív Malíčkové) nebo dr. Sedláčkové v Praze (buď Gennet nebo ISCare).
Kombinace potratu v 17TT a dvou prvotrimestr. ztrát nemusí být náhodná, a bylo by hodně třeba to prověřit. Sežeň si žádanku (gynekolog nebo obvoďák) a objednej se tam. Podle České imunologicke společnosti na to po trech potratech mas nárok.
Já měla v 17TT zanet plodoveho obalu, následkem toho prolaps plodovych obalů..a o chlapečka jsme přišli. O tom zanetu jsem neměla tuseni, dokud se to nestalo, vim o něm až z pitevní zprávy. A až díky vysetreni vyšlo najevo, ze to způsobila moje imunita…
ALE protože se na to přišlo, v těhotenství z ivf s dcerou jsem měla nasazenou imunologickou léčbu - a díky tomu to konečně dobre dopadlo 🙂
@Kessyjuny píše:
@MiliX a to se dela z krve?
Jj, klasický odběr z krve. Můj konkrétní problém se jmenuje MBL deficit (nebo taky komplementopatie), ale těch moznych imunologickych pricin je spousta - a ke zjištění staci odber krve.
@MiliX aha, tak je mozne ze mi to delali v CAR. Uz minule mi brali krev, kvuli horm. profilu a různé choroby. A jak jsem tam byla minule, tak mi brali taky krev
@Kessyjuny píše:
@MiliX aha, tak je mozne ze mi to delali v CAR. Uz minule mi brali krev, kvuli horm. profilu a různé choroby. A jak jsem tam byla minule, tak mi brali taky krev
To si úplně nemyslím, že by to dělali, automaticky to nenabírají - vlastní zkušenost. Možná nějaký hrubý základ, ale i o tom pochybuju…ale zkus se jich tam na to zeptat, třeba tvůj CAR je obzvláště pečlivý 🙂
V CAR mi nabírali a nabírají krev každou chvíli - hormony, ŠŽ, pohlavní choroby, genetika, apod., ale reprodukční imunologii ne. Je to dost drahé vyšetření.
@MiliX ajo, dekuju.. Zkusim se meho dr na to optat. Treba se najde zakopany pes, proc nejde prirozene počit. Jsme spolu 10let a podařilo se 2× a ani jedno nedopadlo. Nase vysledky jsou v pořádku, proto na nic necekam a ceka me prvni ivf
U nas hradila pojistovna 5 embryi rocne. Kazde dalsi doplatek 10 000. Pri obou ivf jsme meli 5 ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.