Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nemas vůbec nic na zamrazeni na případný ket? Kde se stala chyba? Nativ je bez hormonů, jen s ovitrelle a běžně se pri ovulaci dělá jedno vajíčko, nebo i dvě, i dvojcata se samozřejmě rodi, ale zeptala bych se třeba spíše na clostilbegit, s tim by se ti mohlo udělat více vajicek. Jsou to prasky, které se berou třeba 5 dni (?) a zacinaji se brat hned s nástupem ms, tak se na to co nejdřív zeptej gyndy.
To musíš probrat v CARu. Nemyslím si ale, že by ti udělali punkci byť jednoho folikulu při nativu hned v cyklu po IVF, kde taky punkce proběhla. Tělo a vaječníky si musí odpočinout. Ale to je opravdu dotaz na tvé ošetřující lékaře.
@Thomassss opu jednoho vajicka se může dělat při vědomí, bez celkové narkozy, ale po ivf se doporučuje 3 měsíce odpočívat
@suzka1 no to já vím, měla jsem 3× nativ. Nejde o narkózu, jde o to, že by zase rýpali do vaječníků, které se ještě po předchozí opu nedaly do pořádku.
Myslím, že na nativ jít můžeš. Ale tezko rici, jestli by ti narostlo vice vajicek nez jedno bez stimulace. Ta pauza souvisí spíš s tím, že by si tělo mělo odpočinout od stimulačních léků. O Opu si myslím nejde. Já chodím na nativ každý měsíc s punkci jednoho folikulu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
mam nyni po neuspesnem IVF, negativni test a ted cekam na MS. Napadlo me, kdybych hned v dalsim cyklu sla do nativu, je sance na vic vajicek? Treba aspon dve?
Dekuji