Nativ po IVF - víc vajíček?

Anonymní
8.2.23 08:15

Nativ po IVF - víc vajíček?

Ahoj holky,

mam nyni po neuspesnem IVF, negativni test a ted cekam na MS. Napadlo me, kdybych hned v dalsim cyklu sla do nativu, je sance na vic vajicek? Treba aspon dve?

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3745
8.2.23 08:42

Nemas vůbec nic na zamrazeni na případný ket? Kde se stala chyba? Nativ je bez hormonů, jen s ovitrelle a běžně se pri ovulaci dělá jedno vajíčko, nebo i dvě, i dvojcata se samozřejmě rodi, ale zeptala bych se třeba spíše na clostilbegit, s tim by se ti mohlo udělat více vajicek. Jsou to prasky, které se berou třeba 5 dni (?) a zacinaji se brat hned s nástupem ms, tak se na to co nejdřív zeptej gyndy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.2.23 09:19

To musíš probrat v CARu. Nemyslím si ale, že by ti udělali punkci byť jednoho folikulu při nativu hned v cyklu po IVF, kde taky punkce proběhla. Tělo a vaječníky si musí odpočinout. Ale to je opravdu dotaz na tvé ošetřující lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15187
8.2.23 10:15

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.2.23 10:52

@Thomassss opu jednoho vajicka se může dělat při vědomí, bez celkové narkozy, ale po ivf se doporučuje 3 měsíce odpočívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.2.23 11:36

@suzka1 no to já vím, měla jsem 3× nativ. Nejde o narkózu, jde o to, že by zase rýpali do vaječníků, které se ještě po předchozí opu nedaly do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
13.2.23 14:20

Myslím, že na nativ jít můžeš. Ale tezko rici, jestli by ti narostlo vice vajicek nez jedno bez stimulace. Ta pauza souvisí spíš s tím, že by si tělo mělo odpočinout od stimulačních léků. O Opu si myslím nejde. Já chodím na nativ každý měsíc s punkci jednoho folikulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.