Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s nativním IVF? Žádnou aktuální diskuzi na toto téma jsem neobjevila. Momentálně mám za sebou úspěšný odběr vajíčka v nativním cyklu, které bylo oplodněno metodou ICSI a čekáme, zda vydrží do 3.dne, kdy by měl proběhnout transfer. Děkuji za jakékoli zkušenosti s touto formou IVF 🙂
Ahoj, jsem týden od ET třídenního embrya z nativního IVF. Příští úterý bych měla jet na krev, jestli se embryo chytlo.
Nativ je nejméně zatěžující pro tělo a také je nejméně finančně náročný, ale je s tím spojena nižší úspěšnost, kdy víš, že více jak jedno vajíčko po OPU mít nebudeš. Ale zase se dá “zkoušet” klidně každý měsíc 🙂
Kdy jsi byla na odběru vajíčka? Byl to tvůj první nativ? Budu moc držet palce, ať se zadaří ![]()
Děkuji za reakci a držím palce, ať to klapne
Ano, první nativ. Doktoři nám v tom moc šancí nedávají mám pocit, ale chci si trochu odpočinout a tohle zkoušíme tak jakoby „v mezičase“. Mám za sebou 3 plná IVF, kdy pouze to první bylo úspěšné. Odběr byl včera a pokud embryo vydrží, tak ve čtvrtek bude transfer. Přišlo mi zbytečné připlácet PK. Nejhorší je, že mivame největší „úbytek“ embryí právě mezi 3.a5.dnem. A ty už máš nějaké nativy za sebou? Nebo plná IVF?
Ahoj, já jsem nativ měla jednou ale bohužel bez úspěchu. Teď jsme šli do posledního 5 IVF. V pondělí proběhl odběr vajíček které bylo oplodněno metodou ICSI a dnes si mám volat kdy bude transfer jestli ve čtvrtek nebo v sobotu.
@Betonkas ahoj já mám za sebou třetí nativ a ten byl úspěšný. A za mě lepší než cele ivf. Taky mi doktorka stále opakovala, ze ta šance je minimální ze ho neradi dělají a hlavně když jsem chtěla prodlouženou kultivaci do pátého dne. To se ji vůbec nelíbilo. Stále mě od toho odrazovala, že transfer udelame třetí den a já ne a ne, tak ten poslední nativ jsme nechali do pátého dne a podívej, udělala jsem dobře ![]()
@Malvína111 Taky nečekám, že hned napoprvé to vyjde, ale samozřejmě doufám v co nejlepší výsledek ☺️ Držím palce, ať je pro tebe tento cyklus úspěšný! Kolik odebrali vajíček? A podle čeho se rozhodne, zda bude transfer 3. nebo 5. den?
@splendis To se krásně čte. Moc gratuluji! 🙂 A můžu se zeptat, proč ses rozhodla pro prodlouženou kultivaci?
@Betonkas moc Dekuji. Určitě se ptej🙂 tak pravě, kvůli falešným nadějím. Spousta embryi odpadá od toho 3 dne a já se tomu chtěla vyhnout. Kdyz je embryo silné zvládne prodlouženou kultivaci a já si chtěla byt jistá.
@splendis Tomu rozumím. Já to spíš beru tak, že je to prostě buď a nebo. Při PK bych akorát zaplatila dost peněz navíc s nejistým výsledkem, při transferu 3.den ty peníze ušetřím a šance je podle mě stejná, když je to embryo stejně jen jedno. Prostě buď se bude vyvíjet dál a je jedno jestli na misce nebo v děloze nebo se vývoj zastaví a zase je jedno jestli to bude na misce nebo v děloze. Alespoň tak nějak to vidím. Možná se pletu?
@Betonkas píše:
@Malvína111 Taky nečekám, že hned napoprvé to vyjde, ale samozřejmě doufám v co nejlepší výsledek ☺️ Držím palce, ať je pro tebe tento cyklus úspěšný! Kolik odebrali vajíček? A podle čeho se rozhodne, zda bude transfer 3. nebo 5. den? [/citace@Betonkas píše:
@splendis To se krásně čte. Moc gratuluji! 🙂 A můžu se zeptat, proč ses rozhodla pro prodlouženou kultivaci?@Betonkas píše:
@Malvína111 Taky nečekám, že hned napoprvé to vyjde, ale samozřejmě doufám v co nejlepší výsledek ☺️ Držím palce, ať je pro tebe tento cyklus úspěšný! Kolik odebrali vajíček? A podle čeho se rozhodne, zda bude transfer 3. nebo 5. den?Odebrali 4 vajíčka pro mě docela úspěch. Teď záleží jaké budou kvality u nás už je věk vysoký(42let)a k tomu máme ještě špatný spermiogram tak nečekám žádné zázraky. Ale na ICSI stačí jedna zdravá spermie tak uvidíme. Dnes si mám odpoledne volat kdy bude transfer. Přeji hodně štěstí 🤗
@Betonkas tak určitě, je to vždy buď a nebo, ale ty 3 tisíce nebo kolik to bylo, me uz netrápilo. Dali jsme za cele ivf mnohem víc peněz
tak záleží, jak se na to člověk divá. Já si zase říkám, ze za normálních podmínek, embryo 3 den v deloze ještě nema byt. Ta doba uhnizdeni je až ten cca paty den. A hlavně me strašně ubíjelo, jít na transfer 3 den a nevědět jak to vypadá. U me většinou se ten 3 den třeba zpomalila, tak proto, už jen prodlouženou kultivaci. Radši žádný transfer než zbytečná neděje. Ale tak to vidím já ![]()
@splendis Jasně to chápu. Taky máme největší „úbytek“ mezi 3. a 5. dnem. Ale u nás PK skoro 8tis a to už mi přijde dost…
@Betonkas s tím vyplněním mezičasu mezi IVF to chápu, máme to úplně stejně. Do nativu jsem šla i ze zoufalství, protože IVF pokusy se stimulací byly neúspěšné. Tohle je můj třetí nativ, jinak mám za sebou dvě plné stimulace a několik minimálek ![]()
Předtím jsem si vždycky připlácela prodlouženou kultivaci, teď jsem zkusila transfer třídenního (vzhledem k tomu, že není z čeho vybírat to nejlepší embryo) a taky mi bylo řečeno, že u mne mu bude lépe, než v misce ![]()
Ty už tedy jedno úspěšné IVF máš, takže se snažíte o druhé? ![]()
@splendis Moc gratuluji! Je super číst, že někomu nativ vyšel ![]()
@splendis píše:
@Betonkas tak určitě, je to vždy buď a nebo, ale ty 3 tisíce nebo kolik to bylo, me uz netrápilo. Dali jsme za cele ivf mnohem víc peněztak záleží, jak se na to člověk divá. Já si zase říkám, ze za normálních podmínek, embryo 3 den v deloze ještě nema byt. Ta doba uhnizdeni je až ten cca paty den. A hlavně me strašně ubíjelo, jít na transfer 3 den a nevědět jak to vypadá. U me většinou se ten 3 den třeba zpomalila, tak proto, už jen prodlouženou kultivaci. Radši žádný transfer než zbytečná neděje. Ale tak to vidím já
Také bych chtěla prodlouženou kultivaci. Uvidíme jak se dnes domluvíme. Jestli vůbec bude co vkládat. Já už si nějaké velké naděje nedávám ale kdyby se zadařilo byla bych moc ráda🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.