IVF nativ

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
31.1.23 14:16

IVF nativ

Ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s nativním IVF? Žádnou aktuální diskuzi na toto téma jsem neobjevila. Momentálně mám za sebou úspěšný odběr vajíčka v nativním cyklu, které bylo oplodněno metodou ICSI a čekáme, zda vydrží do 3.dne, kdy by měl proběhnout transfer. Děkuji za jakékoli zkušenosti s touto formou IVF 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
31.1.23 21:22

Ahoj, jsem týden od ET třídenního embrya z nativního IVF. Příští úterý bych měla jet na krev, jestli se embryo chytlo.

Nativ je nejméně zatěžující pro tělo a také je nejméně finančně náročný, ale je s tím spojena nižší úspěšnost, kdy víš, že více jak jedno vajíčko po OPU mít nebudeš. Ale zase se dá “zkoušet” klidně každý měsíc 🙂

Kdy jsi byla na odběru vajíčka? Byl to tvůj první nativ? Budu moc držet palce, ať se zadaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
31.1.23 23:09

Děkuji za reakci a držím palce, ať to klapne :wink: Ano, první nativ. Doktoři nám v tom moc šancí nedávají mám pocit, ale chci si trochu odpočinout a tohle zkoušíme tak jakoby „v mezičase“. Mám za sebou 3 plná IVF, kdy pouze to první bylo úspěšné. Odběr byl včera a pokud embryo vydrží, tak ve čtvrtek bude transfer. Přišlo mi zbytečné připlácet PK. Nejhorší je, že mivame největší „úbytek“ embryí právě mezi 3.a5.dnem. A ty už máš nějaké nativy za sebou? Nebo plná IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
1.2.23 04:12

Ahoj, já jsem nativ měla jednou ale bohužel bez úspěchu. Teď jsme šli do posledního 5 IVF. V pondělí proběhl odběr vajíček které bylo oplodněno metodou ICSI a dnes si mám volat kdy bude transfer jestli ve čtvrtek nebo v sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 07:27

@Betonkas ahoj já mám za sebou třetí nativ a ten byl úspěšný. A za mě lepší než cele ivf. Taky mi doktorka stále opakovala, ze ta šance je minimální ze ho neradi dělají a hlavně když jsem chtěla prodlouženou kultivaci do pátého dne. To se ji vůbec nelíbilo. Stále mě od toho odrazovala, že transfer udelame třetí den a já ne a ne, tak ten poslední nativ jsme nechali do pátého dne a podívej, udělala jsem dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.23 07:31

@Malvína111 Taky nečekám, že hned napoprvé to vyjde, ale samozřejmě doufám v co nejlepší výsledek ☺️ Držím palce, ať je pro tebe tento cyklus úspěšný! Kolik odebrali vajíček? A podle čeho se rozhodne, zda bude transfer 3. nebo 5. den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.23 07:32

@splendis To se krásně čte. Moc gratuluji! 🙂 A můžu se zeptat, proč ses rozhodla pro prodlouženou kultivaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 07:39

@Betonkas moc Dekuji. Určitě se ptej🙂 tak pravě, kvůli falešným nadějím. Spousta embryi odpadá od toho 3 dne a já se tomu chtěla vyhnout. Kdyz je embryo silné zvládne prodlouženou kultivaci a já si chtěla byt jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.23 07:48

@splendis Tomu rozumím. Já to spíš beru tak, že je to prostě buď a nebo. Při PK bych akorát zaplatila dost peněz navíc s nejistým výsledkem, při transferu 3.den ty peníze ušetřím a šance je podle mě stejná, když je to embryo stejně jen jedno. Prostě buď se bude vyvíjet dál a je jedno jestli na misce nebo v děloze nebo se vývoj zastaví a zase je jedno jestli to bude na misce nebo v děloze. Alespoň tak nějak to vidím. Možná se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
1.2.23 07:56
@Betonkas píše:
@Malvína111 Taky nečekám, že hned napoprvé to vyjde, ale samozřejmě doufám v co nejlepší výsledek ☺️ Držím palce, ať je pro tebe tento cyklus úspěšný! Kolik odebrali vajíček? A podle čeho se rozhodne, zda bude transfer 3. nebo 5. den? [/citace
@Betonkas píše:
@splendis To se krásně čte. Moc gratuluji! 🙂 A můžu se zeptat, proč ses rozhodla pro prodlouženou kultivaci?
@Betonkas píše:
@Malvína111 Taky nečekám, že hned napoprvé to vyjde, ale samozřejmě doufám v co nejlepší výsledek ☺️ Držím palce, ať je pro tebe tento cyklus úspěšný! Kolik odebrali vajíček? A podle čeho se rozhodne, zda bude transfer 3. nebo 5. den?

Odebrali 4 vajíčka pro mě docela úspěch. Teď záleží jaké budou kvality u nás už je věk vysoký(42let)a k tomu máme ještě špatný spermiogram tak nečekám žádné zázraky. Ale na ICSI stačí jedna zdravá spermie tak uvidíme. Dnes si mám odpoledne volat kdy bude transfer. Přeji hodně štěstí 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 08:01

@Betonkas tak určitě, je to vždy buď a nebo, ale ty 3 tisíce nebo kolik to bylo, me uz netrápilo. Dali jsme za cele ivf mnohem víc peněz :) tak záleží, jak se na to člověk divá. Já si zase říkám, ze za normálních podmínek, embryo 3 den v deloze ještě nema byt. Ta doba uhnizdeni je až ten cca paty den. A hlavně me strašně ubíjelo, jít na transfer 3 den a nevědět jak to vypadá. U me většinou se ten 3 den třeba zpomalila, tak proto, už jen prodlouženou kultivaci. Radši žádný transfer než zbytečná neděje. Ale tak to vidím já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.23 08:20

@splendis Jasně to chápu. Taky máme největší „úbytek“ mezi 3. a 5. dnem. Ale u nás PK skoro 8tis a to už mi přijde dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 08:25

@Betonkas s tím vyplněním mezičasu mezi IVF to chápu, máme to úplně stejně. Do nativu jsem šla i ze zoufalství, protože IVF pokusy se stimulací byly neúspěšné. Tohle je můj třetí nativ, jinak mám za sebou dvě plné stimulace a několik minimálek :roll:
Předtím jsem si vždycky připlácela prodlouženou kultivaci, teď jsem zkusila transfer třídenního (vzhledem k tomu, že není z čeho vybírat to nejlepší embryo) a taky mi bylo řečeno, že u mne mu bude lépe, než v misce :)

Ty už tedy jedno úspěšné IVF máš, takže se snažíte o druhé? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 08:30

@splendis Moc gratuluji! Je super číst, že někomu nativ vyšel :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
1.2.23 08:32
@splendis píše:
@Betonkas tak určitě, je to vždy buď a nebo, ale ty 3 tisíce nebo kolik to bylo, me uz netrápilo. Dali jsme za cele ivf mnohem víc peněz :) tak záleží, jak se na to člověk divá. Já si zase říkám, ze za normálních podmínek, embryo 3 den v deloze ještě nema byt. Ta doba uhnizdeni je až ten cca paty den. A hlavně me strašně ubíjelo, jít na transfer 3 den a nevědět jak to vypadá. U me většinou se ten 3 den třeba zpomalila, tak proto, už jen prodlouženou kultivaci. Radši žádný transfer než zbytečná neděje. Ale tak to vidím já :oops:

Také bych chtěla prodlouženou kultivaci. Uvidíme jak se dnes domluvíme. Jestli vůbec bude co vkládat. Já už si nějaké velké naděje nedávám ale kdyby se zadařilo byla bych moc ráda🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.