IVF nativ

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1192
1.2.23 08:34

@Betonkas tak to už je dost peněz 8o tak to chápu, že rozmýšlíš. Ale za sebe mohu nativ doporučit, ale i co jsem tak pročítala. Měla jsem z něj nejkvalitnější embrya. Nesmí to člověk hned vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 08:39

@Malvína111 držím palce, ať se odpoledne dozvíš dobré výsledky! :palec:
Půjdou případná zbylá embrya na genetiku?
Také je u nás problém můj vyšší věk (41) a manželův horší spermiogram. Pokud bych měla embrya na zamražení, chtěla bych jít do genetiky, protože tam nejspíš bude problém, proč se nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 08:47

@BiBisek01 moc dekuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
1.2.23 08:49
@BiBisek01 píše:
@Malvína111 držím palce, ať se odpoledne dozvíš dobré výsledky! :palec:
Půjdou případná zbylá embrya na genetiku?
Také je u nás problém můj vyšší věk (41) a manželův horší spermiogram. Pokud bych měla embrya na zamražení, chtěla bych jít do genetiky, protože tam nejspíš bude problém, proč se nedaří.

U nás většinou žádné embryo nezbyde na zamrazeni, uvidíme co mi řeknou odpoledne a jak se domluvíme co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 08:50

@Malvína111 hlavně to nevzdávat. Jestli to tak cítíš, tak si nech prodlouženou kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 09:00
@splendis píše:
@Betonkas tak to už je dost peněz 8o tak to chápu, že rozmýšlíš. Ale za sebe mohu nativ doporučit, ale i co jsem tak pročítala. Měla jsem z něj nejkvalitnější embrya. Nesmí to člověk hned vzdát.

Také jsem měla z nativu kvalitnější embrya, aspoň tedy podle oka embryologů (dovnitř samozřejmě nevidí) :) Je fakt, že mi doktorka říkala, že nativ se musí „vychodit“, ale nikde není psáno, že to nemůže vyjít hned napoprvé nebo napotřetí :kytka:

A máš pravdu, že to člověk nesmí hned vzdát. Přiznám se, že s tím občas bojuju, protože je to psychicky i finančně náročné, ale ty šťastné konce, co na emiminu čtu, za to stojí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 09:38

@BiBisek01 ano, je to náročné, ale ten výsledek za to stoji :srdce: mě také stale doktorka přesvědčovala ze je to méně úspěšné atd.. já už to chtěla také vzdát. Už jsem těch hormonu měla plné zuby a těch neúspěchu. Pak jsem si řekla ze zkusím nativ. Jinak už nic. Po druhem úspěšném nativu jsem si řekla a dost! Pak mi jedna slečna napsala ze ji vyšel třetí, další mi napsala 4,…. No, a třetí vyšel. Opravdu to chce nevzdávat. U toho nativu je to náročnější. Nemusí byt vajíčko… ale věřím ze jsou ty embrya kvalitnější, nějak do toho se nezasahuje hormony, je to vlastně takové přirozenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.23 11:25

@BiBisek01 ano, jedno dítě z IVF už máme. A teď bojujeme. Myslela jsem si, že když vyšlo první skoro hned, tak že bude i druhé. No, omyl. My jsme těch transferů zatím měli všeho všudy 5. Problémem u nás je manželův hodně špatný spermiogram a teď tedy ještě u mě může být problém po císaři niche v děloze, což je nějak špatně zhojená jizva… A ty už máš nějaké dítě nebo se snažíte o první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 11:56

@Betonkas Snažíme se o první už několik let. Bohužel příčina neúspěchu se nezjistila, teď je problémem můj věk a manželovi se věkem zhoršil spermiogram. Dáme tomu ještě letošní rok a uvidíme, snad se zadaří.
Je super, že ti vyšlo hned první IVF :palec: Hormonální profil a imunologii ti dělali?

U chlapů je výhoda, že i když mají špatný spermiogram (pokud to tedy není úplně na nule), tak se spermie nějaká vybere, případně se dají zaplatit metody MFSS nebo MACS, které by měly pomoci vybrat zdravou spermii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 12:01

@splendis mám stejný názor, že u nativu jsou vajíčka kvalitnější, protože nejsou “vyhoněny” hormony, ale vzniklé v přirozeném cyklu, což mi potvrdila i moje doktorka.
Můžu se zeptat, jestli před tím úspěšným IVF jsi změnila nějaké návyky, vitaminy, stravu atd.? Vím, že každému může pomoci něco jiného, ale víš jak, tonoucí se stébla chytá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.23 13:36

@BiBisek01 Moc ti přeji, aby se konečně zadařilo 🙏 myslím, že mám za sebou všechny potřebné vyšetření… Spg je tak špatný, že tyto nadstandardní metody u nás použít bohužel ani nejdou, takže spoléháme jen na šťastnou ruku embryolozky.

Ráda slyším, že vajíčka jsou v nativu kvalitnější. Tak nějak z toho mám celkově docela dobrý pocit. Nevím, jak to teda nakonec dopadne, ale i tak. Myslím, že jich případně ještě pár vyzkoušíme. A co si holky myslíte o tom, že embryu může být v děloze lépe než v laboratoři a že transfer 3.den kultivace může být vlastně i výhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
1.2.23 14:19

Tak u nás bude už transfer zítra 3 den kultivace. Doktoři tvrdí že u mě se bude mít lépe než u nich na misce. Teď záleží na nás jestli budeme chtít vložit jedno nebo dvě. Máme metodu ICSI a dali jsme i asistovany hatching a embryoglue.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
1.2.23 14:52

@BiBisek01 úplně té chápu, taky jsem hledala rady. No, asi takhle. Jak se říká, někdy méně je více a asi něco na tom bude. My se snažili o miminko několik let, brala jsem všechny možný vitaminy, dělala jsem vše, co jsem se dočetla, kdo mi co poradil a vysledek žádný. Teď, jak jsem brala ten nativ buď a nebo, tak jsem jediný brala rybí tuk, vit D, kyselinu listovou. Ja už si myslela, ze nikdy mít děti nebudu, tolik let neúspěchu. Všichni mě už od toho odrazovali, kvůli zdraví, peněz… už jsem nedoufala. Tak si říkám, když se povedlo mě, povede se každému :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 17:25

@Betonkas Moc děkuji a také přeji hodně štěstí :kytka: Zítra ti budou volat ohledně transferu? A jak se cítíš po včerejším OPU? :hug:
Ohledně transferu embrya jsem vždycky raději připlatila za prodlouženou kultivaci, protože jsem se chtěla dát do kupy po odběru vajíček a ty tři dny mi přišly málo. Ale po nativu, kdy není tak velký zásah do těla, tak mi ta třídenní kultivace přijde lepší, že mám embryo dříve u sebe a říkám si, že je mu u mne lépe, než v misce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.23 17:31

@Malvína111 To vypadá nadějně :kytka: Zůstaly tedy dvě embrya? A už jste se rozhodli, jestli dáte rovnou obě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.