Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Honeyyy těch 9 folikul bylo pouze poprvé, pak bylo vzdycky kolem 5 a k transferu zbylo vždy jenom jedno ![]()
6 vajíček je dobrý výsledek z minimalky ![]()
Taky jsem před rokem uvažovala o změně centra. Kamarádka přešla do PFC a chválila si to tam. Ale celkově jsem s Gennetem spokojená, tak jsem “pouze” předstoupila z libereckého centra do Prahy.
Jsem ze severu Čech
Když to jede dobře, jsem v CARU za 1,5 hodiny. Většinou mi to ale trvá kolem 2 hodin ![]()
Holky, máte můj obdiv, že to vydržíte se netestovat. Už jenom pár dnů vydržet a bude rozhodnuto. Moc vám přeji, aby to vyšlo. Mějte hezký valentýnský večer ![]()
@Betonkas @Malvína111 Ach jo, to je naprd. Premyslely jste co dál, holky? @Malvína111 Zkusíš ještě jeden pokus nebo je to opravdu konečná? ![]()
@Honeyyy Zatím jsi to s testováním vydržela? Až po odeslání včerejšího posledního příspěvku jsem si uvědomila, že jsi psala, že těch 6 folikul jsi měla z krátkého protokolu, ne z minimálky. Někdy rychleji píšu, než myslím
U mě byl zisk z krátkého protokolu jenom 5 vajíček, což je stejný výsledek jako u minimálky. A četla jsem, že z minimálky by měly být vajíčka kvalitnější ![]()
@bibisek ahoj ano test jsem nedelala, nevim jestli budu…zatim porad stale vyhlizim ms 🙈 a to je super na co do sebe cpat tolik hormonu kdyz to jde s mene
@Honeyyy Někdo na stimulaci vyššími dávkami reaguje dobře, což souvisí s výší AMH a bohužel i věkem. Kamarádka měla při krátkém protokolu vždy přes 20 vajíček, ale postupně se přestaly vyvíjet a byla ráda, když při posledním pokusu (4-té IVF) do pátého dne zbyly 4 embrya a chytlo se až to třetí. Jinak předtím neměla ani jedno embryo k transferu. Bohužel kvantita se často nerovná kvalitě. Takže pokud reaguješ na krátký protokol tak jak reaguješ, proč do sebe cpát vysoké dávky hormonů.
MS jsem ještě nedostala. Volala jsem do CAR, protože mi i došel progesteron a na krev mám prý stoprocentně dorazit. No tak se projedu. Ale už tomu moc nevěřím… Co dál to nevím, myslím, že zkusíme ještě jeden nativ. Ale nevím, má to cenu? Mám dnes trochu smutnou náladu, těch neúspěchů za poslední rok už bylo dost ![]()
@Malvína111 To je mi líto, já to budu mít stoprocentně potvrzeno zítra. A opravdu už nevyzkousite ani nativ? I když já bych to teď nejraději taky už vše zabalila, těch neúspěchů bylo prostě už moc ![]()
@Betonkas my už těch neúspěchu měli až moc, tak už asi ani do Nativu nepujdem.
@Betonkas a stalo se ti nekdy ze ti progesteron drzel menstruaci? Me teda vzdy prisla je to divny… @Malvína111 dej si pauzu a treba najdes silu to jeste jednou zkusit ❤ dnes jsem byla u dr. a rikala mi, ze bych se divila kolik zenskych otehotnelo prave z nativu
@Honeyyy mě je 42 já už si moc pauzu dávat nemůžu. Už se mi vážně do ničeho nechce po tom všem. Už nemám vážně sílu a těch peněz v tom. Za ty 2 roky co jezdíme po CARu tak mám pocit že ani nežijeme pořádně svůj život. Tak si asi budeme užívat cestovat atd
Holky tak me to nedalo a udelala jsem si test a je tam druha carka 🙉 slabsi, ale je
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.