IVF nativ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
12.3.23 12:39

@Betonkas Teď mám minimálku, beru 3× denně Letrozol a uvidím zítra na kontrole, jestli mi MUDr ještě přidá další stimulační léky.
Nativ by měl být v přirozeném cyklu vytvořený folikul bez stimulace. V lednu jsem jenom pár dnů zkusila brát Letrozol, ale k punkci byl stejně jenom jeden folikul s potřebnou velikostí, tak se to bralo jako nativ, i když to úplně bez stimulace nebylo, no.

@Honeyyy Za 8 měsíců už budeš mít mimčo u sebe, teď si tohle období užívej pokud možno bez stresu a strachu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
13.3.23 13:14

@BiBisek01 Děkuji za info. A jak jsi dneska dopadla na kontrole? Můžu se zeptat, kolik tě ta minimalka bude cca stat? Bude to asi víc než u nativu? Děkuji. Já pořád nevím pro co se rozhodnout. V tomto týdnu jdu na konzultaci, tak se snažím vymyslet co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
13.3.23 21:24

@Betonkas Na kontrole dobrý, rostou čtyři folíci, což je dobrý výsledek na to, že jsem brala jenom Letrozol. Vyfasovala jsem ještě Menopur a Orgalutran, který ode dneška aplikuji. Zítra si vyběhám předoperační vyšetření, ve středu další kontrola a nejspíš v sobotu bude OPU.
S MUDr jsme se domluvily na genetickém vyšetření všech embryí. Pokud dojde i k transferu geneticky vyšetřeného embrya, vyjde to celkem cca 50 tisíc, takže o dost víc, než nativ. Tlačí mě čas kvůli věku, jinak bych klidně zkoušela nativní pokusy měsíc co měsíc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
14.3.23 14:51

@BiBisek01 Teda, to je palba 8o… Čekala jsem že to bude tak kolem 35. Nebo ta cena naskočila díky tomu genetickému testování? A jaký je u vás hlavní problém neúspěchů, jestli se můžu zeptat? Četla jsem, že vyšší věk a horší SPG. A jen ten věk, tudíž nižší AMH nebo ještě nějaké konkrétní horší výsledky? Už jsi nějaké minimální stimulace podstoupila? Z úvodních příspěvků v téhle diskuzi jsem pochopila, že ano… Moc ti přeju, ať všechny folikuly, resp. vajíčka v nich, dozrají :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.3.23 15:28

@Betonkas Ahojky, palby to teda jsou :zed: Cena je vyšší díky genetice. Ale pokud nebude žádné embryo geneticky v pořádku, což doufám, že se nestane, tak nedojde k transferu a cena bude o 11 tisíc nižší. Problém je v mém věku, kdy bohužel bude většina vajíček špatných. Hormonální profil i imunologie je v pořádku. AMH mi měřili naposledy před rokem a byla hodnota přes 2, což odpovídá i reakci na stimulaci. Minimálek jsem podstoupila už několik. Věřím, že dokud vajíčka mám, tak šance je 🙏
Moc děkuji a také ti přeji úspěšný další pokus :* Ještě jsi ve fázi zvažování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
15.3.23 15:13

Ahoj holky, dneska jsem byla na kontrole a rostou tam ještě další dva folikuly :lol: V pátek bude další kontrola a nejspíš v pondělí OPU :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
15.3.23 19:08

@BiBisek01 no moc mi to nejde mam dost velky strach mam nejake imunologicke potize takze myslim ze do konce 2 trimestru v klidu nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
16.3.23 07:36

@Honeyyy to je mi líto :( Ty imunologické potíže jsi začala mít až v těhotenství?
Na jednu stranu je dobře, že se o tom ví a jsi hlídaná a určitě to bude dobré 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
16.3.23 16:44

@BiBisek01 nn o tom vim uz dlouho tak snad to bude v pohode, ale to vis clovek ma strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
21.3.23 16:11

Ahoj holky tak nemam dobre zpravy, mimco nam zamklo, hodne to boli 😪 a ja nevim jak dal a co zkouset

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
21.3.23 16:12

Kam prosim chodite do CAR? A jste tam spokojene? Odchazi mi lekarka jinam tak nevim jestli zustat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
21.3.23 16:16

@Honeyyy Je mi to moc líto, tohle je šílené, posílám hodně sil, drž se, bude lip :hug: Jinak ja chodím do Gennetu na Letné a jsem tam docela spokojená, až na to že se dlouhodobě nedaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.3.23 16:19

Ahoj holky, necetla jsem celou diskuzi, tak doufam, ze se na to uz nekdo neptal a nebudu se opakovat :).Nativ jsem pri 1.IVF nemela a ted budu mit druhy a taky ho mit nebudu, ale jen me informacni zajima, ten odber vajicek, tim, ze jich je min u vas probihal bez anestezie? Neco takoveho jsem nekde cetla.Ale vubec si to neumim predstavit, kdyz jsem videla video, jak to delaji. 🙂
A jinak finance je to asi vyhodnejsi jen v tom, ze se neplati ty stimulacni leky ze? Neptam se kvuli penezum, zaplatili bychom cokoli, aby nam to konecne vyslo, jen jsem nekde cetla, ze to nekdo psal, ze je to financne vyhodnejsi nez bez bez nativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.3.23 16:59

@Honeyyy Ahoj, to snad nee, to je mi moc líto :,( Vím, že to teď moc bolí a ještě nějakou dobu bude, ale brzy bude lépe :hug:
Zažila jsem to stejné a vím, že to chce čas. Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.3.23 17:02

@Honeyyy Tvoje doktorka odchází? A víš kam? Myslím, že už před nějakou dobou odešla a pak se vrátila zpět, tak snad to bude i tento případ.
Taky jsem v Gennetu spokojena, jen s výsledkem ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.