Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Bol to soft..pojdeme na dalsi krat vyskusat este clayo asi aj ked to mame 7 hodin cesty.. neviem sa zmierit este s DV..Dakujem Vam
![]()
Na Clayo slýchám pozitivní recenze, tak snad to tam vyjde. Držím palce!
My máme v plánu poslední nativ v PFC. Už se psychicky připravuji, že budeme bez dětí.
@Julkavig píše: Více
Clayo vypadá super. Jako další klinika Reprofit. Neměla by jste to blíže?
@Anonymní píše: Více
Dvakrat sme boli v Reprofit 🥹v clayo maju taky iny pristup trosku. Pocuvala som podcast a uzasne veci tam hovoril ![]()
@Julkavig O dítě se snažíme spoustu let, z toho skoro 7 let s pomocí CAR. Mnoho let jsem jezdila do Gennetu, bohužel neúspěšně. Manžel má horší spermiogram, ale nic co by se nedalo přes IVF vyřešit. Já mám nižší AMH, jinak hormonální profil i imunologie jsou v pořádku.
A jaký je Váš příběh? ![]()
@BiBisek01 píše: Více
A o donore ste nerozmýšľali? zlyhava implantacia alebo embrya?
Ja mam 32 ivf riesime rok ale uz mam 3 stimulácie za sebou a teda nic z tohoo, celkovo sa snazime len rok a pol ale ked videla gyneko to nizke amh tak ma hned poslala do centra.no netvoria sa nam tie embryjka…ja to nedavam teraz neviem ako by som zvladla tolko vela rokov co vy. Pfc idete prvykrat alebo toto centrum navštevujete?
@Julkavig A nechcete zkusit ještě nativ? Hraje vám do karet Váš věk a věřím, že to vyjde. Kolik máte AMH?
Darovaná vajíčka nezvažujeme. Je to už za hranou toho, kam jsem ochotná zajít.
V PFC jsme byli před půl rokem na první konzultaci, v minulém měsíci proběhla inseminace (náhrada za prasklý folikul, když jsme u nich chtěli poprvé zkusit nativ) a předevčírem se mi stalo to samé - folikul prasknul těsně před odběrem. Takže bylo znovu IUI. Zkusím ještě v listopadu nativ a pak už to asi úplně uzavřu.
Ahoj,
Chystáme se s manželem taky na první nativ.
Zkoušeli sme rok přirozeně, a v průběhu roku už docházeli do CAR( bylo mi divné, že v mých 29.letech to tak dlouho trvá, tak sem chtěla mít jistotu ) a překvapivě, když nám udělali veškerá vyšetření a řekli, že sme zdravý mě to na chvíli uklidnilo 😀
Vyzkoušeli sme dvakrát IUI a jednou IVF v září a nebylo z toho nic. Při odběru mi pod čípkem nad našli malou endometriozu, což je možná vysvětlení proč to nešlo přirozeně, i když vím, že se podařilo ženám otěhotnět i s daleko horším stupněm endometriózy. Je to zkrátka individuální ![]()
Co mě šokovalo nejvíc bylo, že IVF se nerovná dítě, i když vlastně nemáte žádný problém.
Věřím, že při první stimulaci mi zkrátka nesedla to množství hormonů a pokud se nám nepodaří několik nativu nebo IUI, dlouhý protokol bude pro dozrávání vajíček lepší, ale ta doba, kdy musí žena stimulovat je dlouhá ![]()
Proto jsem si řekla, že to musím pojmout celistvě a hlavně holisticky a ne jenom přes západní medicínu, i když sem opravdu vděčná, že máme možnost se léčit a zkoušet i IVF ![]()
Začala jsem docházet na gynekologicko fyzioterapii, akupunkturu, a terapii kde se chci naučit pracovat s dlouhodobým stresem, který je za mě velký problém a celkově s hlavou
![]()
Tak snad to k něčemu bude.
A jak ste na tom vy?
![]()
@BiBisek01 píše: Více
Pozeram ze som neodpisala. Mali sme dve silne riadne stimulácie a jeden soft..asi 5 dni som pichala injekcie, boli dve vajicka ale ziadne embryjko…urcite minimalku este vyskusam to je asi rovnake ako soft. Tiez by sme chceli vyskusat IUI..este sme na nom neboli a ked vidim ze sa embryjka netvoria tak mozno iui by bola cesta. Vy ste ho kolkokrat absolvovali? pfc je lepsia nez Clayo? ak ked na toto mi asi odpoved nikto neda..velmi Vam to prajem
..ak idete v native, vajicko Vam asi odoberajú bez anestezy ze? Mne teraz tak brali 3 ale vybrali len dve, to jedno im neslo a teda dalo sa to vydrzat este by som do toho mozno isla..
@Nikolla96 píše: Více
Ja som chodila aj na akupunktúru a aj ku psychologicke chodim stale no aj tak kazdy den na to myslim..a su aj dobre aj zle dni. Treba skusat vsetko co je dostupné.
@iachulka píše: Více
Ahojky ako pokračujete dalej? Mali ste pri druhom pokuse uz embryjka? ani nam sa netvoria.. ![]()
Tak to já naštěstí takhle nemám, aby sem na to myslela každý den. To mě mrzí
A čím si doktoři vysvětlují, ze se tak málo tvoří embrya?
@Nikolla96 Ahoj! Trochu mi to připomíná náš začátek příběhu, kdy poté, co nešlo otěhotnět přirozenou cestou, jsme to začali řešit přes CAR. Podle výsledků jsme byli oba v pořádku. Jediné mínus byl můj věk, kdy v té době mi bylo 35+. Byla jsem si téměř jista, že vyjde první pokus a bude dítě, když jsme oba zdravý… No a realita byla úplně jiná. Do CAR jezdíme několik let a bohužel se doteď nezadařilo. Manželovi se postupem času zhoršil spermiogram, i když poslední výsledky měl hodnoty zase dobré. Asi mu pomohly byliny z TČM. No a mě letos vyšlo katastrofálně AMH 0,3. Takže ta úspěšnost je u nás opravdu nízká ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.