Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@peta19888 Ahojky, u nativu nepoužíváš stimulační léky a sleduje se vývoj jednoho folikulu vzniklém v přirozeném cyklu. Odběry jsou většinou bez narkozy a dá se to v pohodě vydržet, jen je cítit nepříjemný tlak, ale jenom chvilku.
Nativ je levnější varianta IVF, neplatíš za stimulační léky a v ceníku mají CAR u nativu nižší cenu, než třeba u minimální stimulace nebo IVF s plnou stimulací.
@BiBisek01 Aha dekuju za upresneni😊.To je dobre, ze to az tak neboli to OPU, myslela jsem, ze to musi byt hruza, kdyz napichnou skrz pochvu do vajecniku jehlu s tou sondou. A nemam s tim zkusenosti, ale kdy je treba ten nativ vhodny kdyz dejme tomu u te zeny nejde o penize a na stimulaci reaguje v pohode?
@peta19888 Na nativ chodí většinou samoplátci nebo ti, co reagují špatně na stimulaci.
Pokud ještě máš nárok na pojišťovnu a v prvním IVF jsi reakci na hormonální stimulaci měla dobrou, tak bych na tvém místě zkusila nativ až jako případnou další možnost
A opravdu se nemusíš bát, OPU jedné folikuly se dá zvládnout bez narkozy ![]()
@Honeyyy To je mi líto…
Určitě to ale nevzdávej. Víš, proč se to mohlo stát? Tu imunologii máš komplet vysetrenou?
@wokin a ke komu prosim chodis? Konci mi Jarosova tak nevim ke komu jit
@Betonkas dekuju je to na hovno, jinak to rict nejde…dnes volala imunolozka, ze imunita je v norme byl to asi jen vykyv…pry z 90 procent nejaka geneticka chyba deje se to bohuzel casto ![]()
@Honeyyy píše:
@wokin a ke komu prosim chodis? Konci mi Jarosova tak nevim ke komu jit
Chodím k Langerové, myslím, že je tam nejlepší. Za tu dlouhou dobu už jsem si tam zkusila všechny (když má lékařka měla dovolenou nebo nebyla - pátky tam není). Ještě mi docela sedí mudr. Černý.
@wokin prosim te a nemas zkusenost s Mokrou? Jarosova mi ji doporucila, tak neviim
@wokin to si delas srandu… to je priserny, zitra me u ni ceka UZ a jeste k tomu ze mi pritom vsem rekne neco takovyho tak bude asi rozhodovani jednodussi ![]()
@Honeyyy Jestli můžu vstoupit do konverzace, tak já k Mokré chodím a ona je fakt odborník. Ale ne každému sedne, no.
@Honeyyy Asi fakt záleží, jak ti sedne. To se dopředu neboj, třeba jsem mela smůlu zrovna já a tobe bude sedět
Každopádně máš možnost pak se objednat k někomu jinému.
Ahoj holky je pravda ze prinejhorsim kdyz to bude proste mimo muj salek kafe tak muzu prejit k jinymu dr. o nic nejde, ja tu Langerovou nevim nevim, vim ze je dobra, ale taky mi rikala jedna holcina ze kdyz uz to neslo tak proste se jen ohanela darcem, to uprimne taky nechci, proste chci jeste bojovat… v tom mi Jarosova sedela ze me do niceho takovyho nenutila ani o tom nemluvila… jsou mnohem horsi pripady a taky se to povedlo, kamaradce dali 5denni blastu darovanou od zdravych lidi a nic… takze to taky neni vyhra
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.