Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Honeyyy píše:
Ahoj holky je pravda ze prinejhorsim kdyz to bude proste mimo muj salek kafe tak muzu prejit k jinymu dr. o nic nejde, ja tu Langerovou nevim nevim, vim ze je dobra, ale taky mi rikala jedna holcina ze kdyz uz to neslo tak proste se jen ohanela darcem, to uprimne taky nechci, proste chci jeste bojovat… v tom mi Jarosova sedela ze me do niceho takovyho nenutila ani o tom nemluvila… jsou mnohem horsi pripady a taky se to povedlo, kamaradce dali 5denni blastu darovanou od zdravych lidi a nic… takze to taky neni vyhra
Ano, také cítím tlak od lekarky na to, že dárce by byl nejlepší…ale když jsem jednoznačně řekla, že chceme ještě zkoušet s vlastním, tak mi to Langerová nerozporovala s tím, že je to samozřejmě na nás. A mám u ní pocit, že se snaží…u té Mokré jsem měla pocit, že jsme pro ni ztraceny případ a snažit se nechce.
Ahoj holky, taky už bylo u nás několikrát zmíněno slovo “dárce”. Ale to jsem odmítla a Mokrá si to poznamenala někam k sobě a od té doby ani slovo o dárcovských vajíčkách.
Jinak včera jsem byla na punkci a katastrofa…
5 folikul, 3 vajíčka a dneska mi volali, že se oplodnilo jenom jedno a to jsme si připláceli za veškeré možné metody skrz oplodnění ![]()
Ahoj holky tak Mokra vcera v pohode, ale bude taky raznejsi jako Langerova, ale asi zkusim Langerovou…Jarosova si prala udelat vysetreni embrya ted proc k tomu doslo a Mokra, ze je to zbytecny atd..to se mi trochu nelibilo no
Ahojky holky, minimálka nedopadla dobře. Sice to jedno embryo vydrželo do pátého dne a šlo na zmražení a genetiku, ale vrátilo se jako patologické. Teď čekám MS a zkusíme nativ. A co vy ostatní, jak se daří?
Ahoj. My pořád tak nějak na stejno. Momentálně další nativ. Druhý cyklus užívám Etruzil - minule z toho byly 2 vajíčka, tak doufám v podobný úspěch. A co ty?
Ahoj holky, zdravím vás! Chci se zeptat na zkušenost, jestli se vam to take nestalo. Včera odebrání z nativu 1 vajíčko, zralé. Dnes jsem v nervu čekala ráno na telefonát s výsledky. Bylo mi řečeno, že se zatím neoplodnilo, že ještě k tomu může dojít, ale šance malá:(. Zítra mi zavolají, jak to dopadlo. Je mi jasný, že na 99% je to zřejmě ztraceno. Je ale možné, že by to oplodnění trvalo déle, nemáte s tím zkušenost?
Už 7. nativ a nejspíš zase nic, je to marnost ![]()
@wokin Ahojky, s tímhle nemám zkušenost
Myslela jsem, že je ten druhý den ráno po kontrole jasný, jestli se oplodnění podařilo nebo ne. Každopádně ti držím palce, ať to dobře dopadne a zítra budeš mít dobré zprávy.
Já jsem byla na punkci v pátek a zítra mi mají volat jak vypadá další vývoj. Je to můj čtvrtý nativ.
@BiBisek01 píše:
@wokin Ahojky, s tímhle nemám zkušenostMyslela jsem, že je ten druhý den ráno po kontrole jasný, jestli se oplodnění podařilo nebo ne. Každopádně ti držím palce, ať to dobře dopadne a zítra budeš mít dobré zprávy.Já jsem byla na punkci v pátek a zítra mi mají volat jak vypadá další vývoj. Je to můj čtvrtý nativ.
Ano, to jsem si právě také myslela, buď je oplodneno nebo není…tohle se mi zdali být nějaké divné:( Jinak moc děkuji a už tomu moc nevěřím, už počítám že zase nic.
Tak ti na zítra také moc držím palce, ať je vývoj dobrý. Jdeš na transfer hned nebo až KET?
Chápu tě, je lepší počítat s horší variantou a případně se nechat příjemně překvapit. Přeji ti, aby se oplodnění podařilo! Tohle čekání na výsledky je fakt hrozný ![]()
Rozhodla jsem se, že zkusím zase genetiku, pokud to embryo zvládne do pátého dne. A než budu mít výsledek genetiky, tak půjdu znovu na nativ.
Tak držím palce nám oběma, ať z Gennetu zavolají dobré zprávy ![]()
@wokin Ahoj, tohle mi taky přijde zvláštní, ale snad vědí, co dělají… Leda, že byste neměli ICSI? Ale to asi s jedním vajíčkem máte… Každopádně držím palce ať se dnes dozvíš dobré zprávy ![]()
@Betonkas píše:
@wokin Ahoj, tohle mi taky přijde zvláštní, ale snad vědí, co dělají… Leda, že byste neměli ICSI? Ale to asi s jedním vajíčkem máte… Každopádně držím palce ať se dnes dozvíš dobré zprávy
Ahoj děkuji za podporu
Ano IcSi jsme měli. Už je to jasné, teď mi volali, že nic
Prý icsi ma uspesnost tak 80-90% a třeba z 10 se jedno neoplodni, takže při jednom mám opět smolika ![]()
@BiBisek01 píše:
Chápu tě, je lepší počítat s horší variantou a případně se nechat příjemně překvapit. Přeji ti, aby se oplodnění podařilo! Tohle čekání na výsledky je fakt hrozný![]()
Rozhodla jsem se, že zkusím zase genetiku, pokud to embryo zvládne do pátého dne. A než budu mít výsledek genetiky, tak půjdu znovu na nativ.
Tak držím palce nám oběma, ať z Gennetu zavolají dobré zprávy
Taky jsem zvažovali genetiku, ale mě se bohužel nikdy vajíčko nedozilo 5. dne…už pomalu ztrácím naději, že se někdy zadari. Tentokrát už to mám také jasné
Tobě ale držím moc palce, ať to embryo zvládne a je zdrave ![]()
@wokin píše:
Taky jsem zvažovali genetiku, ale mě se bohužel nikdy vajíčko nedozilo 5. dne…už pomalu ztrácím naději, že se někdy zadari. Tentokrát už to mám také jasnéTobě ale držím moc palce, ať to embryo zvládne a je zdrave
To je mi moc líto
Další pokus už vám prostě musí vyjít
Půjdeš znovu do nativu? Řekli ti důvod, proč vám embryo nedojde do stádia blastocysty?
Nám sice většinou embryo vydrží do pátého dne, ale zradí nás buď špatná genetika nebo neuchycení při čerstvém transferu. Bohužel je to dáno špatnou kvalitou vajíček ![]()
Sice mi volali, že je embryo v pořádku a ve středu bude další info, ale to ještě neznamená, že je embryo zdravé, což bych si přála ze všeho nejvíc!
@BiBisek01 píše:
To je mi moc lítoDalší pokus už vám prostě musí vyjít
Půjdeš znovu do nativu? Řekli ti důvod, proč vám embryo nedojde do stádia blastocysty?Nám sice většinou embryo vydrží do pátého dne, ale zradí nás buď špatná genetika nebo neuchycení při čerstvém transferu. Bohužel je to dáno špatnou kvalitou vajíček
Sice mi volali, že je embryo v pořádku a ve středu bude další info, ale to ještě neznamená, že je embryo zdravé, což bych si přála ze všeho nejvíc!
No uvidíme, nezbývá než zase nabrat sílu do dalšího pokusu. Já už mám bohužel nízké AMH, tak nereaguji na klasické ivf stimulace, proto mi zbývá jen nativ. Bylo mi řečeno také špatná kvalita vajicek, vek+mám ještě endometriozu
Já jsem měla 2× transfer 3denniho, ale nic z toho.
Máš ale naději, když do teď embryo vydrželo, to zní dobře ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.