IVF nativ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
4.3.23 14:12

Tak ani u nás bohužel tento cyklus nic. Nebylo vajíčko. Nevím jestli zkusit ještě jeden nativ nebo se zajímat spíš o tu minimalku? Máte s ní někdo zkušenost, prosím? @BiBisek01??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.3.23 15:51

@Betonkas Ach jo, to je mi líto.
Minimálka je fajn v tom, že do sebe necpeš velké dávky hormonů a pro nás jako samoplátce levnější varianta, než IVF se stimulací. Jde o to získat více jak jedno vajíčko. Jak už jsem předtím psala, měla jsem stejný výsledek odebraných oocytů jako v případě plné stimulace. A píše se, že vajíčka jsou kvalitnější.
Dej pak vědět, jak jsi se rozhodla :kytka:

Holky, mám teď dilema ohledně dalšího pokusu. Chtěla jsem jít do minimálky, jenže manžel bude v předpokládané době odběru pracovně pryč. Máte někdo zkušenost, jak se to dá vyřešit? Třeba že by přijel o pár dnů dřív a “vzorek” by se zamrazil? V pondělí budu do CAR volat a zeptám se. Ale pokud jste někdo řešil podobnou situaci, budu ráda za informaci :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
4.3.23 15:59

@BiBisek01 ahojky zamrazit urcite jde! Taky mame pro sichr zamrazeno.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.3.23 16:14

@Honeyyy tak to je super, děkuji za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.3.23 16:24

@BiBisek01 a berou se nějaké léky nebo se normálně pichaji injekce? Dívám se na ceník a zdá se mi to docela drahé, ale zkusím se o tom minimálně pobavit s Dr. Někde jsem ještě četla o Clostylbegytu užívaném v nativu, že jsou pak třeba 2 vajíčka, ale už nevím kde jsem to viděla… Ach jo jsem zklamaná - to přejde - ale nevím vůbec co dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
4.3.23 17:27
@BiBisek01 píše:
@Betonkas Ach jo, to je mi líto.
Minimálka je fajn v tom, že do sebe necpeš velké dávky hormonů a pro nás jako samoplátce levnější varianta, než IVF se stimulací. Jde o to získat více jak jedno vajíčko. Jak už jsem předtím psala, měla jsem stejný výsledek odebraných oocytů jako v případě plné stimulace. A píše se, že vajíčka jsou kvalitnější.
Dej pak vědět, jak jsi se rozhodla :kytka:Holky, mám teď dilema ohledně dalšího pokusu. Chtěla jsem jít do minimálky, jenže manžel bude v předpokládané době odběru pracovně pryč. Máte někdo zkušenost, jak se to dá vyřešit? Třeba že by přijel o pár dnů dřív a “vzorek” by se zamrazil? V pondělí budu do CAR volat a zeptám se. Ale pokud jste někdo řešil podobnou situaci, budu ráda za informaci :andel:

My máme pro tyto případy zamrazeno několik dávek spermií, protože nám také vždy nevyšlo, aby byl partner k dispozici. A uz jsme je i jednou pouzivali. Takže myslím, že úplně v pohodě to jde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.3.23 18:11

@Betonkas Chápu, že tě jsi zklamaná, ale bohužel nativ je o pravidelném zkoušení. Poslední neúspěch mě taky hodně vzal, ale už jsem to zpracovala. Pomáhá mi mít před sebou další plán.
U nativu můžou být injekce, léky (clostylbegyt, letrozol), případně kombinace obou, což bych řekla, že je nejvyužívanější. Určitě se o tom pobav s doktorem. Dej pak vědět. Věřím, že příště bude výsledek lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.3.23 19:16

@BiBisek01 Ty léky myslíš u nativu nebo minimalky? A můžu se zeptat, jestli jsi někdy u nativu něco užívala/píchala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.3.23 21:27

@Betonkas Jeee, myslím samozřejmě minimálku :lol: S manželem jsme začali po dlouhé době od odpoledne popíjet a pak to takhle dopadá :mrgreen:
Brala jsem u třetího nativu letrozol 2-5-tý den 2× denně, byly tři folikuly, ale jenom jedna k punkci, ty dvě byly dost malé.
Jinak v těch prvních dvou nativech jsem kromě Ovitrellu nepíchala/nebrala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.3.23 10:10

Ahoj holky držím Vám moc palce a posílám motivaci, včera UZ a máme srdíčko snad vše půjde jak má 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
11.3.23 10:54

@Honeyyy Ahojky, to je úžasná zpráva! :hug: Jak ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.3.23 11:55

@BiBisek01 ahoj dobre, obcas trochu divne od zaludku jinak dobry, co u vas noveho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
11.3.23 16:43

@Honeyyy Tak to je dobře, že tě občas pozlobí jenom žaludek a to srdíčko závidím, samozřejmě v dobrém :)
Od pondělí beru Letrozol a po víkendu jedu na kontrolu, tak snad tam bude vidět víc jak jeden folikul. Občas mě pobolívá v podbřišku, ale to je při braní stimulačních léků normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.3.23 08:30

@Honeyyy Gratuluji :srdce: Ten pocit si ještě stále pamatuju. Jak jsem se málem rozbrečela na utz když jsem poprvé viděla blikající „flek“ :lol:

@BiBisek01 Držím palce. A ty teda máš teď nativ s nějakými léky nebo minimální stimulaci? Jaký je v tom vlastně rozdíl? Když i u nativu jsi psala, že jsi v jednom cyklu užívala nějaké léky…? Díky za objasnění, pokud se v tom vyznas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
12.3.23 09:16

No holky modlim se, sby to dobre dopadlo vim, ze neni jeste vyhrano…to bude az tak za 8 mesicu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.