Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ach jo, je to teda boj, ale naděje pořád je a jednou to určitě vyjde
Říkám si, že dokud jsou vajíčka, šance je. Jen trefit ten správný měsíc a embryolog správnou spermii ![]()
Zkoušela jsi minimální stimulaci? Pokud máš nízké AMH, tak to je taky určitá možnost mít více vajíček jak jedno.
@BiBisek01 píše:
Ach jo, je to teda boj, ale naděje pořád je a jednou to určitě vyjdeŘíkám si, že dokud jsou vajíčka, šance je. Jen trefit ten správný měsíc a embryolog správnou spermii
Zkoušela jsi minimální stimulaci? Pokud máš nízké AMH, tak to je taky určitá možnost mít více vajíček jak jedno.
Jo naděje je, ale síly docházejí. Ano měla jsem jednou minimalku, ale bylo stejně jen jedno vajíčko, takže zbytecna zátěž těla i finanční…když to vyjde nastejno. ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi. Chystá se někdo momentálně na nativ nebo pomohl někomu při horší kvalitě vajíček? Jsem po 1 IVF, ani jedno nevydrželo pravděpodobně kvůli kvalitě vajíček.
Ahojky, co vím, tak se z této diskuze několika holkám podařilo otěhotnět z nativu ![]()
Já jsem ve stavu, kdy jsem to koncem loňského roku vzdala kvůli nezdarům a věku. Před rokem jsem začala navštěvovat Dr. Zhang z TČM a ta mi doporučila ještě nativní IVF zkusit. Teď v úterý jdu na konzultaci na novou kliniku.
Jak dlouho se pokoušíte o mimčo? Těch proměnných může být spoustu, proč první IVF nevyšlo. Říká se, že druhý pokus bývá úspěšnější ![]()
@BiBisek01 Ahoj! My se snažíme teď dva roky, na podzim jsme podstoupili 1. IVF a to bylo fiasko, všechny embrya od začátku prý zvláštní vývoj. Taky jsem začala s akupunkturou, piju bylinky, a začala jsem cvičit hormonální jógu 🙏 Zmenili jsme kliniku, kde to působí fajn a chci zkusit alespoň párkrát nativ, než bychom šli do dalšího IVF 🫣 Jak dlouho Vy?
@iachulka A řekli ti důvod, proč embrya měly špatný vývoj?
Je fajn, že zkoušíš různé možnosti na podporu
Od doby, co cvičím hormonální jógu a piju bylinky, se cítím celkově mnohem lépe, i když zatím nám to nepomohlo na otěhotnění ![]()
Snažíme se o první dítě 7 let, z toho 6 let v péči CAR. Máme za sebou spoustu neúspěšných pokusů. Upřímně jsem to už vzdala, protože zkoušet to donekonečna nemá smysl. Nechala jsem se nedávno nahlodat Číňankou, že ještě zkusíme Nativ na jiné klinice. Tak třeba budeme mít konečně štěstí a vyjde to ![]()
Kdy plánuješ nativ? Moc ti přeji, ať ti to vyjde ![]()
@BiBisek01 Manžel má spermiogram vpohodě a navíc jsme měli MFSS, takže to prý spermiemi být nemohlo, tedy špatná kvalita vajíček, doporučili vitamíny, jógu a že za pár měsíců zkusíme dlouhý protokol… Pár měsíců už to je, ale ten dlouhý protokol mě docela děsí, tak jsme změnili kliniku, máme jí i blíž a tedy nativy… 🤷🏼♀️ Já se po té hormonální józe také cítím líp, i skrze to, že pro to něco dělám, jak dlouho ji cvičíš? Řekli ti nějaký konkrétní důvod, proč to nejde, nebo nevíte?
Každým dnem bych to měla dostat, takže pak to na tenhle následující cyklus naplánujeme a uvidíme, co z toho. Vím, že z toho nemusí být ve finále nic, jak se to trochu hůř plánuje. To první IVF nás docela sebralo, vůbec mě nenapadlo, že by mi nezbylo ani jedno embryo… už jsem snad tentokrát lépe obrněná 🙏
@iachulka Za mě jsou nativy nejméně náročné pro tělo, nemusíš do sebe cpát hormony ke stimulaci vaječníků, i když šance je nižší, než u klasiky… Párkrát se mi stalo, že byly k punkci u nativu dokonce dva folikuly
Dlouhý protokol jsem nikdy neměla. Z jakého důvodu ti ho nabídli?
Hormonální jógu cvičím už asi 3 roky, k tomu občas cvičení podle Mojžíšové. U nás je problém horší spermiogram manžela a můj věk.
Dneska jsme byli na konzultaci na nové klinice. Mám z toho dobrý pocit. Doktorka se přikláněla k tomu zkusit minimální stimulaci, ale moc se mi do toho nechce. Pokud se rozhodneme, tak půjdeme nejspíš do nativu. Byl rovnou i odběr hormonálního profilu a zítra budeme mít výsledky.
Chápu, že je dost psychicky náročné, když není co transferovat… Ono celkově to IVF je pěkný záhul na psychiku. Držím palce!
Ahoj, to je super, že z toho máš dobrý pocit, jak dopadl hormonální profil? Půjdete do dalšího nativu?
Dlouhý protokol mi právě doporučili po IVF, prý u něj bývají kvalitnější vajíčka, protože je to více kontrolované a dbá se více na to, aby vajíčka fakt dorostly apod… ale přivodí ti přitom takovou malou menopauzu prý, a do toho se mi zatím fakt nechtělo, zní to dost hrozně…
Moje nová doktorka taky mluvila o minimální stimulaci, to je clostilbegyt nebo injekce, nebo něco jiného? V přirozeném cyklu jsem ještě dvě vajíčka neměla, ale při clostilbegytu myslím ano. Bylo z toho pro tebe někdy těhotenství?
@iachulka Ahojky. Hormonální profil nedopadl úplně dobře - kleslo mi AMH na hodnotu 0,3 (předchozí hodnota byla před rokem 0,8). Naštěstí ostatní výsledky dopadly dobře. Teď si dám měsíc pauzu a v červnu zkusíme nativ.
Minimální stimulaci jsem většinou měla v kombinaci injekce a clostylbegyt/letrozol. Bohužel to nikdy nedopadlo šťastným těhotenstvím. Nejdále jsem se dostala do 8. týdne a bylo z toho ZT ![]()
A v jaké fázi jsi teď? Něco nového? ![]()
Ahojte zienky, mam nizke amh a chcela by som vyskusat minimalku alebo nativ. Je moznost analgosedacie? ja nezvladnem odber bez narkózy. Nechcem ten stres ani podstupovať. Dakujem za pripadne rady ![]()
@Anonymní píše: Více
Nakoniec som to zvladla odobral 3 vajicka bez analgosedacie a dako sa to avsak ziadne embryo nemame opäť…uz je to 3.cyklus💔
@Julkavig píše: Více
Nativ nebo minimalka. Vidím mezi tím velký rozdíl.
@Julkavig To je mi lito. Zkusila bych na tvém místě minimálku nebo nativ, jak píše anonymní.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.