Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ono je to vlastně jedno my vajíčka máme, ale zase nemůžeme najít tu spravnou spermii je to věda…
nechápu, že se IVF někomu povede na poprvé, je v tom hodně štěstí řekla bych..
@Honeyyy My už tu správnou spermií hledáme docela dlouho
i když se říká že na ICSI je potřeba jen jedna. U nás je problém spermie a moje vajíčka už také nic moc kvalita. Dva roky v CARu už mi vzali veškerou sílu. Tak teď naposled jsme do toho dali veškeré úsilí i když byl nejhorší spermiogram za celou dobu
Pořád doufám že aspoň jednu schopnou spermií našli a bublinu co mám teď v bříšku se bude dál vyvíjet. HOLKY berete nějaké vitamíny krom kyseliny listové?
@Malvína111 Dobré ráno
Beru vitamín D, Ubiquinol, MACU, DHEA a Inositol.
Věřím, že stojí za to bojovat a bublinky, co u sebe máte, budou ty pravé ![]()
Jak se dneska cítíte, holky?
Dobré ráno holky, vitamíny beru jen vigantol, fertipronu, občas tam soupnu koenzym…my máme oligozoospermie a vitamíny taky nijak zázračně nepomohly bohužel..ale s IVF už js smířená…jen aby to konečně pomohlo
bolí mě docela břicho, ale to bude tim progesteronem asi že? Mám pocit, že to přijde vždy po zavedení…přes den dobrý
@Honeyyy Mám to stejně! Ukrutna bolest podbřišku hlavně večer.. Ale jinak mě ten podbřišek bolí vlastně pořád nějak… 😟
@Betonkas to bude ten progesteron, ja to mela vlastně asi vždy
Dobré ráno, také mě občas pobolivá podbřišek. A prsa mě docela bolí ale to mám vždy když beru progesteron. Mám pocit že mám pořád hlad.
@Betonkas Ahoj, jak se cítíš týden po ET? Pozoruješ nějaké změny?
Ahoj holky dobré ráno jak se máte? u mě žádné změny.. jen stále pobolívá břicho
@BiBisek01 píše:
To mě mrzí, že máš takový boj s vajíčky. Věřím, že se jedno dobré vajíčko objeví, jen se musí vydržet a určitě to vyjde
Mám bohužel stejný problém, tak tě chápu, že je obtížné udržet pozitivní přístup.
A v jaké fázi jsi teď?
Díky za podporu
Já také věřím, že se objeví, ale j to čím dál těžší. Zkouším vše možné i nemožné, aby to příště bylo lepší.
Aktuálně jse ve fázi čekání na další cyklus:)
@Malvína111 @Honeyyy Ahoj holky, cítím se pořád stejně. Už jsem skoro obrečela, že mě pořád bolí břicho a ms určitě už každou chvíli přijde. A pak jsem tady na diskuzích našla své příspěvky 3 roky zpátky a dočetla jsem se, že mě to břicho taky hrozně bolelo i při tom úspěšném pokusu… Tak mi to zase vlilo trochu optimismu do žil. Tak uvidíme, musíme věřit 💪 stejně teď nic jiného nezbývá. Přijde mi to už fakt nekonečné a přitom je to teprve týden 😩 jak jste na tom vy?
@Betonkas Já vím jak jsem u každýho pokusu plašila, že mě bolí břicho, že je to MS… je pravda, že to nevyšlo, ale ty bolesti byly vždycky když jsem začala brát utrogestan, takže ještě před transferem… tudíž to byl nesmysl… tohle se snažím do sebe už nepouštět. Kamarádce se teď povedl KET a taky říkala, že má pocit, že to nevyšlo, že se blíží MS a pletla se… takže moc se nepozorovat
u mě myslím bude rozhodnuto tak do 4 dní.. před ms většinou špiním, takže se uvidí jestli se to spustí.. i když může to držet ještě progesteron, ale i tak ovulace byla 11 den cyklu a druhou fazi mam tak 12-3 dní, takže to vychází na nástup MS na úterý středu, testy dělat nehodlám…
@Betonkas Mě břicho skoro neboli ale pořád se nějak moc hlídám a kontroluji jestli mě někde nepíchne. Zítra už půjdu raději do práce nebo bych doma zbláznila. Včera jsem si koupila test ale zkusím si ho udělat až příští týden. U mě příští týden také rozhodne MS mám dostat 15.2(myslím že dorazí) tak uvidíme. Minule jsem MS dostala i přes progesteron.
@Malvína111 mě taky progesteron nikdy MS nedržel, budu ti držet palce koukám máme to všechny docela načasováno podobně.. bylo by skvělý kdyby to vyšlo.. je to už můj 5 transfer doufám, že už se smůla prolomí… už by bylo na čase
kolik Vám je holky? Mě ted bylo 34
Holky, moc vám fandím a přeji, aby to všem vyšlo
Fakt se zkuste tolik nepozorovat, i když je to těžký. Mě pomohlo začít pracovat a zaměstnat hlavu něčím jiným.
@Honeyyy Je mi 41 ![]()
@wokin Tak to jsme ve stejné fázi ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.