Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chystám se na rekonstrukci podlahy. Chtěla bych se zeptat, jaká je přibližně cena za 1 m2 za OSB desku a na to zátěžové PVC nebo vinyl (lepený nebo click-clack). Pokládku bych chtěla přes firmu.
A pak ještě dotaz, jestli se dá na OSB desku vinyl lepit nebo spíš doporučujete ten plovoucí? Děkuji za zkušenosti, nemám představu a podlahář má dát cenovou nabídku až za dva týdny ![]()
Proč se nezeptáte ve firmě, co to dělá? Rovnou nepoptáte u nich. Stejnak každá bude mít i odlišnou cenu.
Poptejte víc firem. Mrkni na hobby markety nebo podlahové studia. Cena bude nejspíš nižší u firmy co ti to bude přímo dělat.
@Cenarius píše:
Poptejte víc firem. Mrkni na hobby markety nebo podlahové studia. Cena bude nejspíš nižší u firmy co ti to bude přímo dělat.
Bohuzel firma si vetsinou prirazi i za material, ktery casto i v tom Bauhausu vyjde levneji.
Kazdopadne kalkuace je na firme, ne tady na nas.
Co se tyce lepidla, tak to dobre vybrat, casto se stava, ze po lepeni budova chemicky smrdi.
@Lucie_Sx ale tak to už je na ní, jestli vezme cokoliv od firmy a nebo jestli se podívá i po cenách jinde a porovná
@Cenarius píše:
@Lucie_Sx ale tak to už je na ní, jestli vezme cokoliv od firmy a nebo jestli se podívá i po cenách jinde a porovná
To sice je, ale spousta firem nechce s temi hobymartetovymi delat.
@j.a.n.i1 píše:
To sice je, ale spousta firem nechce s temi hobymartetovymi delat.
To bylo jen prirovnani.
Kdyz si treba nechas udelat strechu, tak firma si za jednu tasku uctuje vic, nez ji pak najdes nekde na netu (tu samou)
.
@mamina2017 píše:
Proč se nezeptáte ve firmě, co to dělá? Rovnou nepoptáte u nich. Stejnak každá bude mít i odlišnou cenu.
To jo, poptávám, ale trvá to. Chtěla jsem se zeptat, jaká cena normální. Nechci se nechat napálit.
Určitě se zeptat ve více firmách, z vlastní zkušenosti vím, že stanovení cenové nabídky trvá, takže vyčkat. Já rekonstrukci plánovala delší dobu a nakonec jsem byla ráda, že to nebylo ze dne na den a vše jsem si v klidu mohla promyslet a v případě potřeby ještě dělat změny.
@Veveří na to jsou bohužel tvoje informace šílené obecne, aby tu někdo psal konkrétní ceny
@Lucie_Sx píše:
To bylo jen prirovnani.Kdyz si treba nechas udelat strechu, tak firma si za jednu tasku uctuje vic, nez ji pak najdes nekde na netu (tu samou).
To ja vim, ale když si nechas udelat rozpocet jen na praci, ze matetial mas svuj, tak bude zas ta prace drazsi.
@j.a.n.i1 píše:
To ja vim, ale když si nechas udelat rozpocet jen na praci, ze matetial mas svuj, tak bude zas ta prace drazsi.
Nebo se na to rovnou vykaslou…