Ceny už jdou nahoru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115890
21.12.23 18:57
@sirikit píše:
A v Green dealu nejde o přírodu? 8o

Tam jde hlavně o prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
21.12.23 18:58
@sirikit píše:
A v Green dealu nejde o přírodu? 8o

Ne, ale nechci tady konspirovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
21.12.23 18:59
@aiwwa píše:
Tam jde hlavně o prachy.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
21.12.23 19:15
@sirikit píše:
Tak ten článek dočti a přestaneš i jezdit dopravou. ;)
Ale osobně myslím, že nebojkotuješ, protože palmáč se dává fakt v podstatě do všeho (včetně těch paliv)
Každopádně Tě to ctí, ale abych vyřadila že spotřebního koše všechno, co škodí ekologii, takovou oběť green dealu nejsem připravena přinést.

Rozumím ti. Já chodím čistit lesy. A pak sednu do letadla, které spálí 80 tun petroleje, aby dopravil mě a 300 ožralých Poláků někde v Karibiku :mrgreen:
Ekologie ano, ale vocaď pocaď 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
21.12.23 19:19
@zoidberg píše:
Rozumím ti. Já chodím čistit lesy. A pak sednu do letadla, které spálí 80 tun petroleje, aby dopravil mě a 300 ožralých Poláků někde v Karibiku :mrgreen:
Ekologie ano, ale vocaď pocaď 8)

Každý máme to svoje. Někdo nejí maso, někdo palmáč, někdo jezdí na kole a někdo na to se.re generálně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75614
21.12.23 19:41
@zoidberg píše:
Ekologie ano, ale vocaď pocaď 8)

Právě, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75614
21.12.23 19:45
@aiwwa píše:
Každý máme to svoje. Někdo nejí maso, někdo palmáč, někdo jezdí na kole a někdo na to se.re generálně. :mrgreen:

Já třídím odpad (a nee, nechci vědět, jak oni to pak ve finále sesypou na jednu hromadu) a jsem bojovník s plasty, i když taky ne důsledný, tomu se člověk vyhne ještě hůř, než palmáči. Ale uvědomuju si dopad této své snahy hraničící s nulou.
Přírodu jednou zachrání pro lidstvo podstatně nepříjemnějšì zásah (shůry), než číkoli odpírání si nutelly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
21.12.23 19:46
@sirikit píše:
Já třídím odpad (a nee, nechci vědět, jak oni to pak ve finále sesypou na jednu hromadu) a jsem bojovník s plasty, i když taky ne důsledný, tomu se člověk vyhne ještě hůř, než palmáči. Ale uvědomuju si dopad této své snahy hraničící s nulou.
Přírodu jednou zachrání pro lidstvo podstatně nepříjemnějšì zásah (shůry), než číkoli odpírání si nutelly.

Tak jasně, planetě by se nejvíc ulevilo, kdyby zmizeli lidi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75614
21.12.23 20:43
@aiwwa píše:
Tak jasně, planetě by se nejvíc ulevilo, kdyby zmizeli lidi. :lol:

No právě. A s tím bych asi úplně nepospíchala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6028
21.12.23 21:51
@jkra píše:
Uka foto:).

Vyfotila jsem je v potravinové skříni. Vyndavat se mi je nechce 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.12.23 22:45
@Sylvania 333 píše:
Přesně. Třeba v Indonésii je to velký problém. Vykácí prales a zasadí palmy. Problém je, že po 5 letech je ta půda úplně degradovaná, tak začnou nanovo.
Občas omylem koupím čokoládu s palmovým tukem, ale snažím se tomu vyhýbat.

No a kdo ty pralesy kaci?
Nejaka mila nadnarodni spolecnost, ktera drancuje tu zemi bez ohledu na cokoliv.
A kterou tady pulka z vas nevedomky podporuje svymi investicemi do fondu.

„My musime kacet a generovat zisk, akcionari by se zlobili.“ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56037
22.12.23 06:36
@Modesta píše:
Vyfotila jsem je v potravinové skříni. Vyndavat se mi je nechce 😃

Pěkný:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
22.12.23 06:39
@Lucie_Sx píše:
No a kdo ty pralesy kaci?
Nejaka mila nadnarodni spolecnost, ktera drancuje tu zemi bez ohledu na cokoliv.
A kterou tady pulka z vas nevedomky podporuje svymi investicemi do fondu.„My musime kacet a generovat zisk, akcionari by se zlobili.“ :poblion:

Ale houbeles. Kaceji si je sami, aby měli dost půdy a všechno dostupnější a levnější jako my. A co jako taky mají dělat?

• Citovat
  • Upravit
75614
22.12.23 07:45
@Aleriga píše:
Ale houbeles. Kaceji si je sami, aby měli dost půdy a všechno dostupnější a levnější jako my. A co jako taky mají dělat?

https://www.celostnimedicina.cz/…oveho-oleje/

To jsou takový teorie sluníčkový… :roll:
Fajn, přestaneme jíst nutellu, zachraníme deštné pralesy a jejich biodiverzitu.
A „skláři nebudou mít co žrát“. :roll:
Má někdo nápad, čím nahradit víc, než 65% světové spotřeby oleje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
22.12.23 08:44
@ida007 píše:
Vysvětlení, proč někdo nechce vidět (resp. dělá, že není) zdražování všude okolo je jednoduché a popisuje to hezky ten cenoznalec dneska na Novinkách:

Češi mají na vyšší ceny nižší citlivost než naši sousedé. I proto pořizují některé jídlo či drogerii dráž než „zámožnější“ Němci nebo Rakušané.

„Češi si rádi dopřávají. Chtějí ukázat jak sami sobě, tak ostatním, že si mohou něco dovolit, nechtějí si odpírat,“ řekl Le Veneur, zakladatel marketingové agentury RobertNemec.com pro SZ Byznys. Dokud na určité ceny lidé neřeknou ne, dolů podle něj nepůjdou.

Prostě si ty dámy (a pán) připadají, jako něco lepšího, když jim vyšší ceny nevadí, protože oni na to mají (čti: my jsme ti lepší, dokážeme si na ty drahé věci vydělat, a vy, komu to vadí, jste obyčejné hloupé a líné socky.)
Je zajímavé že tenhle postoj evidentně skutečně bohatší lidé na západ nemají a proto na výrobce i prodejce tlačí a ti si tak vysoké ceny proto nedovolí. Takže přejme Aleriga, Šklíbakočka i Zoidberg jejich pocit, že jsou „něco víc“.

Nejsem něco víc, ale jednak mám velice slušné vzdělání a dále se dle potřeby vzdělávám, což mi umožnuje vydělávat peníze, pokud je potřebuji. Dále jsem racionální, takže si dovedu informace najít. Neskuhrám na emiminu ani jinde. Drahé věci nekupuji, kupuji to, co opravdu potřebuji a umím nakupovat rozumně. Umím šetřit a uskromnit se. Nemám vůbec potřebu vlastnit to, co se očekává (např. domeček atd.) Ale souhlasím s Vámi v tom, že řadu místních skuhračů považuji za ne moc chytré. A právě ti se nechávají zblbnout reklamou a tlakem na to, co musí mít!!! Na mně to opravdu neplatí. Jinak potraviny nakupuji v Penny, kde se fakt dá nakoupit velmi rozumně. Maso u řezníka. Po provedeném nákupu v Penny např. mléko Boni plnotučné 3.5 trvanlivé 15.90, olej slunečnicový 1l 26.90, toal. papír 3 vrtvý 12 rolí 54.90 tedy role 4.57, jogurt florián 7.4 stop plýtvání atd… to tedy za drahotu nepovažuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák