Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, čepy na mandlích mě trápí už od dětství, kdy jsem několikrát prodělala angínu a streptokoka. Máte vyzkoušené nějaké kloktadlo nebo bylinky, které vám pomohly? Na trhání mandlí se bojím, tak by mi pomohla nějaká babská rada na můj chronický problém. Slyšela jsem, že pomáhá kloktat slanou vodu nebo jedlou sodu. To občas dělám, ale nepozoruju změnu.
Asi bych se snažila najít příčinu proč se tak děje… Co je v tvém těle špatně? Mě tedy na tyto problémy pomohl česnek - v kapslích i jídle a probiotika na ulepšení imunity. Každý den na desinfekci krku Septisan. Pokud chceš kloktat, zkus šalvěj nebo heřmánek, ty mají také desinfekční účinky.
Děkuji, kromě čepů mám problémy i s výtokem, u doktora jsem samozřejmě byla, nidky nic nenašli. Mnozí doktoři mi i říkali, že výtok je normální, ale já ho mám opravdu hodně, teče to ze mě 24 hodin denně ve velkém množství, jako při menses. Po růžích to taky zrovna nevoní a příjemné to není, normální mi to teda nepřijde. Testy žádnou enoc neukázali, jen mi párkrát dali tablety na zavádění - bez efektu. Česnek zkusím, děkuji.
Ahoj, mam stejne zkusenosti jako ty. Od mala me trapili anginy a zanety v krku a cepy na mandlich to vzdycky doprovazely. Pak se zacali objevovat sami bez jakychkoli jinych priznaku nejakeho nachlazeni. Litala jsem taky po vsech certech a vysledek je zjistena snizena imunita na sliznicich (nizke hodnoty IgA protilatek) a proto caste problemy jak nahore tak dole. Pak mi i na krcnim vysvetlil jeden doktor, ze na to nekdo trpi a nejde s tim az tak moc delat, protoze to zpusobuji bakterie, ktere se v tele bezne vyskytuji, proto ty negativni stery. Me na to jednu dobu pomohl wobenzym a jak uz tu bylo psano cesnek, ktery mam stejne rada. Jinak na vytoky mi pomohlo vysadit antikoncepci. Drz se, casem se to zlepsi ![]()
Nevim odkud jsi, zkusila bych mereni energetickych drah od energy, maji bylinne kapky, detoxikuji, leci problem v tele. Mandle jsou cistici organ, na trhani bych nechodila, jen presunes problem tela jinak. To same ty vytoky, normalni to neni. Vycisti si telo. Omez cukr, bilou mouku. Vic zeleniny.
Ještě bych tu chtěla podotknout - po těch mých anginach a mononukleoze mi nasadili nějaké prášky na zlepšení imunity - byl to lyzat nejčastějších původců angin. Vše vypadalo OK, ale potom mi přišli na endometriozu, což je také autoimunitni nemoc. S imunitou se musí zacházet opatrně, protože si můžeme hodně ublížit! Tělo je velmi provázané a všechno souvisí se vším.
Taky mám čepy, sama si je vyndavám, když je vidím. Je to sice nechutné, ale co se dá dělat? prostě to tak mám
. Na ORL jsem to probírala x krát s MUDr., kdy mi bylo sděleno, že někdo to tak holt má. Rozhodně to není důvod k vytrhnutí mandlí
Výtoky mám taky velmi často a žiju
![]()
jsou horší věci
![]()
Děkuji, no trhání mandlí se bojím, pamatujete, jak několi, lidí umřelo na pooperační komplikace - krvácení z rány.
HA neberu už několik let, ty výtoky se mi po vysazení HA spíš zhoršily. Česnek zkusím, zkusím kloktání a sedací koíupele, zkusím prostě všechno. Omezím i pečivo a cukr, třeba časem přijdu, co pomáhá. Děkuju všem! ![]()
@lucije28 No horší věci jistě jsou, ale super to teda není. Stydím se mít s někým sex nebo nějaké intimnosti. Jak líbání (kvůli zápachu z čepů) tak třeba orální sex u mě nepřichází v tomhle stavu v úvahu. ![]()
@Anonymní píše:
@lucije28 No horší věci jistě jsou, ale super to teda není. Stydím se mít s někým sex nebo nějaké intimnosti. Jak líbání (kvůli zápachu z čepů) tak třeba orální sex u mě nepřichází v tomhle stavu v úvahu.
tak samo, že když mám výtok, tak sex je tabu
, jakmile se vyléčím, je to ok
Já tedy již svého muže mám, je plně chápající a ví, že s výtokem žadný sexíček nebude ![]()
No já mám výtok denně, už několik let v kuse a začínám si připadat jak frigida, protože se sexu bojím a vyhýbám se mu. ![]()