Čepy v krku a bolest břicha 4leté

90
29.7.15 16:00

Čepy v krku a bolest břicha

Zdravím všechny, 4leté dceři na ORL diagnostikovali anginu a napsali ATB. První dávku vezme teprve večer. Stěžuje si na bolest břicha kolem pupíku a už 2× zvracela.Je to normální? Má čepy v krku a trochu jí z pusinky zavání, nemohlo jí to ovlivnit i žaludek? Výtěry z krku byl ale negativní. Měl jste někdo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
174
29.7.15 16:01

Není to spíš reakce na antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.7.15 16:08

@Mája128 Zakladateka píše, že dcera ATB ještě nebrala, teprve večer :think:.
@Evánek Při angíně mě bolí všechno, břicho teda moc ne, ale zvracení je úplně normální, protože máš nateklý krk a i při malém podráždění jde všechen obsah žaludku ven, dobře to znám(hlavně teda z dětství). Každopádně může mít nemocí podrážděný i ten žaludek. Proč jsi jí antibiotika nenasadila rovnou? Při angíně se berou někdy i dva prášky najednou při první dávce, aby rychle zabraly, proč jí je dát až večer, déle se jí uleví :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
29.7.15 16:13

@lemanka Jj, sorry, jen jsem to očima přelítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
29.7.15 16:14

Má je brát po 12hod., tak jí nechci budit v noci ale dát to v 8 a 20hod. Předtím jsme je vždy brali po 8hod.ale to měla vysoké horečky, to teď nemá jen lehce zvýšenou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.7.15 16:14

@Mája128 To nic, byla by to možnost, ale na první dávku se čeká až do večera, což mi hlava u angíny nebere :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
29.7.15 16:22

@lemanka Je to kvuli casovemu rozlozeni jak jsem psala vyse. Kdyby to bylo po 8hod.tak uz ma prvni v sobe. Anginu nemame poprve, ale tento prubeh ano. Navic moje detska je na dovce a zaskok nic moc. Proto jsme sli na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
29.7.15 16:32

U dětí je normální že je při angíně bolí bříško ;) já bych teda kvůli časovému rozestupu fakt nečekala až do večera, čim dříve dostane dávku tim bude lépe, jinak pozor na blinkání atb ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
29.7.15 16:44

Dcerka v zimě také začínala angínu zvracením v noci, pak si začala stěžovat na bolest v krku.
Atb bych dala hned při vyzvednutí, druhou dávku bych pak časově dala už tak, jak má být, ale chtěla bych, aby už atb. zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
29.7.15 16:48
@Evánek píše:
Zdravím všechny, 4leté dceři na ORL diagnostikovali anginu a napsali ATB. První dávku vezme teprve večer. Stěžuje si na bolest břicha kolem pupíku a už 2× zvracela.Je to normální? Má čepy v krku a trochu jí z pusinky zavání, nemohlo jí to ovlivnit i žaludek? Výtěry z krku byl ale negativní. Měl jste někdo něco podobného?

Takhle se může projevovat spálová angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.7.15 17:20
@kivik píše:
Dcerka v zimě také začínala angínu zvracením v noci, pak si začala stěžovat na bolest v krku.
Atb bych dala hned při vyzvednutí, druhou dávku bych pak časově dala už tak, jak má být, ale chtěla bych, aby už atb. zabrala.

Přesně. První dávka hned, další večer a potom už bych jela dle hodin v příbalovém letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
29.7.15 17:45

Spala nebo spalova angina, to by podle priznaku sedelo.Je teda zvlastni, ze vyter z krku je negativni, kdy se delal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
29.7.15 18:10

Vyter byl v pondeli. Vysledek mi rekla zastupujici dr.dneska.Kdyz jsem ji rikala, ze ma cepu v krku vic a mela 38, 5 tak se me zeptala jestli ma teplotu ted rano.To nemela, tak mi rekla at jeste pockame.Ale ze dalsi dny uz taky v ordinaci nebude a dala mi kontakt na 3.doktorku.Tak jsem se na ni vyprdla a jela na ORL. Spalova angina je s vyrazkou, tu nemame a teplota je 37, 4 ted navecer. S temi ATB bych takhle necarovala, protoze pak ty davky nejsou rovnomerny a jednou by byla predavkovana.Kdyz jsem cetla pribalovku tak tyhle prasky jdou na jatra a ledviny. Takze jsem to neriskovala.Samo ze jsem uvazovala o tom dat ji to hned a pak si to upravit, ale tohle info me trochu odradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
29.7.15 19:28

@Evánek vyrážka byt nemusi, dcera ji mela dvakrát, vyrazku mela akorát při spale a to par hodin, dalo by se to klidne prehlednout. U sp. anginy nebyla..je zvlastni, ze tedy nasadili ATB, kdyz je vyter negativni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
29.7.15 20:10

To pry kvuli tem hnisavym loziskum v krku. Navic mam doma jeste 15 mes. Holcicku tak nechci, aby to chytla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí