Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Máte někdo prosím zkušenost s registrací na webu cerd.cz? Manžel tam má vytvořenou registraci, ačkoli netuším, kdo ji vytvářel. Ale nemáme o ni zájem, ani sme ji neověřovali… Koukali jsme do podmínek - prakticky všechno je zpoplatněné (šikovně skrytě, leckdo by si ani nevšiml). Za zrušení registrace chtějí 500, přece jim nebudu dávat takovou sumu za něco, o co jsem se nikoho neprosila… Psali jsme jim, že jsme o nic nežádali, ale nereagují…
Nemáte s nimi někdo zkušenost? Povedlo se někomu tu registraci zrušit?
Kdysi jsem se tam, blbka, zaregistrovala.. chteli zaplatit litr.. uz nevim za co. pak sem nekde nasla, ze je to podvod, ze to neni pravy registr atd, tak jsem napsala, ze rusim registraci, posala doporucene na jejich sidlo…
uz je to dva roky a nic se nedeje.. ani nevim, jestli tam jeste jsem..
@Kacatko1986 a zkoušela ses tam podívat?
Manžel už právě tu možnost dopisu říkal, tak by mě zajímalo, jestli máme aspoň tak nějakou šanci…
Taky jsem o tom našla, že je to provozované soukromou firmou a akorát si tak nenápadně vytvářejí nové dlužníky… ![]()
@Bobi.verunka zkousela, jsem tam furt.. ja jsem tam tenkrat zaplatila tisicovku za registraci nebo za co to bylo.. byla jsem blba, chtela jsem si proverit ex, kterej mel dluhy.. no a nevedela jsem, ze tento registr je neofiko.. tak pravnik u mamky v praci rikal, at tam ten poplatek radsi zaplatim a pak to takhle poslu.. poslala jsem to dokonce s dodejkou, ktera se mi vsak nevratila a profil tam mam furt, je to skoro tri roky, zatim mi to problem neudelalo, jsem tam zaregistrovana jako uzivatel s moznosti nahlizet atd..
njn za blbost se plati:(
@Bobi.verunka Nedoporučuju. Není to žádný seriozní registr. Sídlo firmy v zahraničí, činnost vyvíjí v ČR, ale nedbá zdejších zákonů, zejména zákona na ochranu osobních údajů.
Doklaplo mi to až poté, co jsem se zaregistroval (kdysi dávno). Takže mají mé jméno, příjmení, titul, rodné číslo a e-mail. Adresní údaje jsem zneplatnil, čímž jsem dal najevo, že nestojím o to být registrován. Jinak to bezplatně najevo dát nejde.
Ona totiž registrace je zdarma, ale když si to rozmyslíte, tak zrušení uživatelského účtu je placená služba, která je podmíněna ověřením adresy, což je další jejich placená služba, pro kterou vyžadují formulář s vaším notářsky ověřeným podpisem.
Takže kdybych chtěl zrušit uživatelský účet, tak bych si musel vytisknout jejich formulář s jejich kódem, zajít za notářem, zaplatit mu za ověření podpisu, poslat jim to, čímž bych od nich objednal placenou službu ověření adresy a pak bych si u nich mohl objednat placenou službu „zrušení uživatelského účtu“.
Jakákoliv placená služba (včetně zrušení uživatelského účtu) je od nich podmíněna ověřením adresy - autentizací, což je jednak placená služba, jednak tím vlastně dáváte najevo svou fyzickou a právní existenci (dokonce notářsky ověřenou) a v podstatě notářsky ověřeným podpisem potvrzujete, že ten účet jste založili vy.
Což bych tedy nedělal. Nebudu se tak dávat všanc k vymáhání čehokoliv někomu, kdo je registrován na Seychellách, není jasné, kdo za ním (za tou firmou) stojí, ti o nichž se to tvrdí, se k tomu nehlásí a jedná takto zákeřně. Nebudu poskytovat své další osobní údaje, opatřené mým notářsky ověřeným podpisem někomu, kdo se mi pořádně nepředstavil a kdo při nakládání s těmi osobními údaji, které jsem mu dosud poskytl, nakládá v rozporu se zákonem.
Bohudík jsem užil rozumu a adresu jsem si pro ně neověřoval, žádnou placenou službu jsem od nich neobjednával.
Nasr. t
, jestli chtějí evidovat mé jméno, příjmení, rodné číslo a e-mail, tak ať je spánembohem evidují (protože s tím nic nenadělám), ale já jim o to nestojím a objednávat placené služby od nich nebudu!
Tady je taky jedna lapená muška: http://www.registrdluzniku.org/viewtopic.php?…
Prosím, nepište mi každý zvlášť do soukromých zpráv, jak jsem dopadl při tom rušení registrace na CERD.
Ještě loni jsem napsal do všech údajů, které byly editovatelné, neplatné údaje, čímž jsem dal najevo, že nechci, aby mé údaje byly registrovány. Jinak to bezplatně asi nešlo.
Je ovšem možné, že se mezitím změnily obchodní podmínky, protože v editačním formuláři je nově přístupné rodné číslo a je tam poznámka „editací záznamu souhlasím s obchodními podmínkami“. A jedna paní mi (v soukromé zprávě) psala, že podle obchodních podmínek je zpoplatněna i ta editace (ještě loni jsem v obchodních podmínkách našel, že podmínkou objednávky kterékoliv placené služby je autentizace adresy tak, že uživatel vyplní svou adresu na staženém jejich formuláři a opatří svým notářsky ověřeným podpisem).
Co platilo loni, když jsem to editoval, to - vzhledem k možné změně obchodních podmínek - nemusí platit teď, takže nemohu udílet dobré rady.
Nehodlám to vysvětlovat x lidem každému zvlášť, takže to píšu sem.
Výše zmíněná paní mi v soukromé zprávě napsala o způsobu, který by mohl fungovat: Jeden její známý na radu právníka napsal na adresu CERD ČR s. r. o., IČ 28493320, najdete v obchodním rejstříku, sdělení, že dle zákona o osobních údajích (tuším, dle § 5 odst. 5) odebírá souhlas se zpracováním osobních údajů a že nehodlá objednávat žádnou placenou službu. A na tom trval, když mu napsali, že zrušení účtu je zpoplatněno. Napsal jim, že
s tím, že nadále nesmějí zpracovávat jeho osobní údaje a jestli oni potřebují zrušit jeho osobní účet ke splnění svých zákonných povinností, je to jejich problém, ne jeho, on ale to zrušení účtu nepotřebuje, a tedy ani neobjednává.
Načež mu účet zrušili. Čemuž věřím, takhle by to mohlo fungovat.
Jsem tam stale, i kdyz jsem poslala formular o zruseni.. svuj ucet jsem si ovsem nikdy neoverila, takze v tomhle je to ok.
Ale chtela jsem to uplne smazat a nic.. poslala jsem ten formular (2011 rok) postou s overenymi podpisy a s dodejkou, dodejka se nevratila a ucet mam stale..
Vadi to necemu? Nemam tam nic objednano atd..
Ahojky
Taky jsem se letos na jaře nechala napálit a registrovala jsem. Naštěstí jsem si nic neautorizovala a žádnou službu placenou od nich neobjednavala.Jen se bojím, aby nezavedli do budoucna placené „vedeni účtu“. Nerada bych platila za něco co nevyuzivam a ani využívat nechci.
@Anonymní píše:
AhojkyTaky jsem se letos na jaře nechala napálit a registrovala jsem. Naštěstí jsem si nic neautorizovala a žádnou službu placenou od nich neobjednavala.Jen se bojím, aby nezavedli do budoucna placené „vedeni účtu“. Nerada bych platila za něco co nevyuzivam a ani využívat nechci.
To se sice trochu taky bojím, ale bylo by to nevymahatelné. U soudu by neuspěli.
@Anonymní píše:Úspěšně vymáhat mohou jen na základě smlouvy. Neprokázali by, že s tím poplatkem souhlasíš.
@eumedon no snad máš pravdu. Mám z toho docela vítr
Nastuduj si něco o obraně proti neoprávněnému vymáhání: Přijímej listovní zásilky na adrese trvalého pobytu, vyhledej si něco o platebním rozkaze a odporu, o obraně proti vymáhání ze zahraničí (tam v případě odporu nebo soudního sporu v prvním podání soudu, které učiníš, soudu navrhni dle paragrafu 51 odst. 1 zákona 97/1963 Sb. o mezinárodním právu soukromém a procesním, aby soud navrhovateli uložil složit soudem určenou jistotu za náklady řízení s tím, že nesloží-li jistotu do stanovené lhůty, nebude proti vůli odpůrce v řízení pokračovat a řízení zastaví).
@eumedon dobře, tak nebudu zbytečně plašit. Pokud dojde k zpoplatnění vedeni účtu tak se budu bránit, klidně i přes právníka. Myslím že i ten právník by zabral. Adresu nemám ověřenou, tím pádem mě tam mohl registrovat kdokoliv. Můj notarsky ověřeny podpis taky nemají. Jediné co evidují je jméno, příjmení, datum narozeni a adresa. Rodné číslo jsem smazala, protože nebylo povinné.
Chtěla bych se zeptat jestlis tačí pouzde uprait udaje jako bydliště atd…? mockrát děkuju…
@spocky No… já jsem to loni upravil tak, že jde evidentně o neplatnou adresu. Ale prý se změnily obchodní podmínky tak, že i editace záznamu je snad prý placená služba. Takže si ty obchodní podmínky zkontrolujte.
Já jsem kvůli tomu radši neodstranil údaj o rodném čísle.
I když… dost si nedovedu představit, že by po vás správce webu úspěšně vymohl poplatek za „službu“, kdy vy sama editujete údaje o sobě, přičemž zrušit záznam o sobě (nebo dát najevo vůli po zrušení tak, aby vám bylo bezplatně vyhověno) vám není umožněno. Ony i ty obchodní podmínky musí být přiměřené.
Ale nejsem právník. A otravovat by vás mohli.
No já to právě změnila a ted se nemužu přihlásit na český stranky cerdu…no ai jim pošlu doporučený dopis o odebíránítěch osobních udaju…strašný podvodníci…se hlavně bojím aby mi něco nepřišlo i když sem nic neověřovala a všude píšou že to ověření a registrace je zdarma