Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Už jsi se ptala odpoledne ![]()
Myslím, že ti holky dobře radily-nezadlužovat se za každou cenu.
Na to bys měla přijít zdravým rozumem.
I
když-kdo chce kam…
Coze??Ja sem odpoledne nepsala, to si me s nekym pletes.Ja zde cely den nebyla..
Myslím, že to nepůjde, pokud by byla psaná na tebe, tak by se bral jen tvůj plat, ne?
No ja prave nevim,..Jak by to bylo, zda by se pocital obou plat.Nebo jen muj..
Ale znamy moje co se snazili o hypo, tak chteli prijmy obou dvou a pritom by byla hypo psana na toho znamyho.
Tak ja nevim jak by to bylo.
@Nikaa88 píše:
Myslím, že to nepůjde, pokud by byla psaná na tebe, tak by se bral jen tvůj plat, ne?
Přesně tak to je.Oba platy by se braly v potaz, pokud by manžel neměl exekuci.Jde jim o,,schopnost" splácet a to s exekucí nelze ![]()
Mám pocit, že jedině v případě, že se doloží notářsky sjednané zúžení společného jmění manželů na konkrétní nemovitost, kterou chcete koupit.Pak je možné, aby o hypoteční úvěr žádal jen jeden z manželů, ale plat máš podle mě malý, nevím, jakou chcete nemovitost, teda jakou cenovou relaci. Jinak máte prostě sjm a ručíte společně. A taky tou nemovitostí…těžko banka dopustí, aby jimi financovanou nemovitost měl majitel v exekuci.
A kdyz je dohodnutej na radnejch splatkach, tak presto nedostane hypoteku, ja bych asi nejdriv splatila ten dluh, pak sla do hypo..
@Anonymní píše:
Dobry den,
rada bych se optala jak to byva s hypotekou? Mam namysli treba KB ktera dava 100%.
Ja vydelavam cca 10 000kc -13 000Kc.
Manzel ma cca 26 000-30 000Kc.
Jde me o to ze manzel ma exekuci bohuzel. A me spise zajima to, zda by to slo nejak udelat, ze by hypo byla psana na me, protoze je me jasny ze manzelovi ji nedaji skrze ecekuci.Urco budou chtit nase prijmy, coz na hypo by jsme dosahly, ale jde me o to zda to nejak jde, napsat na me,.A zda by hypo klapla.
Omlouvam se za anonym..Ale nepotrebuji aby lidi co me zde znaji vedeli co zde pisu. Dekuji(
Tak to se asi pletu, ale odpoledne tu byl taky takový dotaz
No to ano, můžou počítat plat obou a napsat to na jednoho, ale u obou si ověří tu schopnost splácet, jak píše @veryen, takže až zjistí, že má chlap exekuci, tak ho vyškrtnou a budou brát v potaz jen tvůj plat a tudíž bys dostala jen menší hypo, jde o to o jakou částku by se jednalo…
Ale zase jeden znamej manzela mel exek…A dostal hypo tak jak je to mozny??!
![]()
Schopnost spacet mame i kdyz je exek..Ale to je asi nezajima..
Ja prave myslela ze by nam to treba vyslo, kdyz ja jsem cista, exek.., nemam, a bylo by to psany na me no.. ![]()
S exekucí manžela a tvým nízkým platem bych nikdy do hypo nešla. Na druhou stranu, my ti tu můžeme říct pouze naše názory, to, jestli ti někdo hypotéku dá se musíš zeptat v bance
Jestli je manžel v registru, tak prostě ne. Schopnost splácet je nezajímá, když to jaksi jednou už bouchlo, z registru musí vymazat dlužníka nejpozději za 4 roky, takže to zjevně tak dlouho nebude, co je manžel vzorný. A aby mě někdo nenapad, že blbě rýpu, já tam byla kdysi taky, nějakou dobu mi nechodily bankovní výpisy (někdo mi je asi krad na koleji z) a byla jsem asi 16 korun v nepovoleném debetu, jedno kolik, už jsem jela. To je hned.
Oni si Vas proklepnou oba, pokud je manzel nekde dluznik, tak ho proste nebudou chtit do tech poctu zapocitat a na tvoje prijmy ti nikdo hypo neda… pritel se kdysi dostal do registru, ikdyz nic nedluzil a proste smula… dohromady nam platy delali pres 50 cistyho a proste je to nezajimalo a to jsme zkusili vice bank… notabene na 100% hypo jsou prisnejsi podminky!!!
Dobry den,
rada bych se optala jak to byva s hypotekou? Mam namysli treba KB ktera dava 100%.
Ja vydelavam cca 10 000kc -13 000Kc.
Manzel ma cca 26 000-30 000Kc.
Jde me o to ze manzel ma exekuci bohuzel. A me spise zajima to, zda by to slo nejak udelat, ze by hypo byla psana na me, protoze je me jasny ze manzelovi ji nedaji skrze ecekuci.Urco budou chtit nase prijmy, coz na hypo by jsme dosahly, ale jde me o to zda to nejak jde, napsat na me,.A zda by hypo klapla.
Omlouvam se za anonym..Ale nepotrebuji aby lidi co me zde znaji vedeli co zde pisu. Dekuji(