Černá magie a kletby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5081
18.4.21 17:35
@Anonymní píše: . Mluvila jsem dokonce i s duchovnim z kulturniho prostredi te zeny a ten mi to poradil. On to take povazoval za neco, co cloveku muze uskodit.

Nevím, zda máte na mysli to co @Wilík, lidé provozující tuto černou magii se formálně hlásí k římským katolíkům a jejich duchovní to považují za pohanský přežitek a jako takové to odmítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.21 17:51
@Luboš P píše:
Nevím, zda máte na mysli to co @Wilík, lidé provozující tuto černou magii se formálně hlásí k římským katolíkům a jejich duchovní to považují za pohanský přežitek a jako takové to odmítají

Ne, katolici to nebyli.

• Citovat
  • Upravit
5081
18.4.21 18:42
@Anonymní píše:
Ja si nejsem vedoma toho, ze bych udelala neco spatneho.

Jste-li křesťanka (nebo i židovka), tak doporučuji opatrnost, protože toto je považováno za pověry. Jinak Bůh trestá i děti za hříchy rodičů, někdy i do třetího i čtvrtého kolene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.4.21 19:49
@Luboš P píše:
Jste-li křesťanka (nebo i židovka), tak doporučuji opatrnost, protože toto je považováno za pověry. Jinak Bůh trestá i děti za hříchy rodičů, někdy i do třetího i čtvrtého kolene.

To je naprostá blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.4.21 20:05

@Luboš P to je psano kde? 8o

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
18.4.21 20:09

Zakladatelko, podle stylu vyjadrovani nejsi zadna blběna, co naleti kazdemu a co by se z hlouposti chovala riskantne.

Je to teda sileny a dit se mi to co tobe, tak mam podobne myslenky, pokud bych rovbou neskoncila v blazinci.

Pokud vis, kdo proti tobe dejme tomu spiritualne bojuje, dokonce jsi to konzultovala s duchovnimi, urcite udelej vse, abys tu zlobu od sebe nejak dostala :hug:

Konkretne neporadim. S temito vecmi jsem se osobne nesetkala, presto je nemohu odmitnout, az prilis svedectvi o nich existuje…

Posilam trochu dobre energie, urcite to zvladnes a zase se ti bude darit :hug:

• Citovat
  • Upravit
5081
18.4.21 20:22
@Urubamba píše:
To je naprostá blbost.

V Bibli je dost věcí, se kterými se neztotožňuji, ale nazývat to blbostmi považuji za nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5081
18.4.21 20:33
@PaníKadrnožková píše:
@Luboš P to je psano kde? 8o

Magie představuje v biblickém pohledu odpad od Pána, jediného zachránce svého lidu (Dt 13,6), a rovná se vzpouře proti Bohu a jeho slovu (1 Sam 15,23). „Já jsem Hospodin, kromě mne žádný spasitel není.“ (Iz 43,11) „Můj lid se doptává svého dřeva, jeho hůlka mu předpovídá; tak jej zavádí duch smilstva. Smilstvím se odvrací od svého Boha“ (Oz 4,12; Iz 2,6;3,2-3). … „Neúčinné byly jejich čarodějné kejkle a znalosti, jimiž se vychloubali, se ukázaly jako hanebný klam. Ti, kdo slibovali, že zaženou z nemocné duše hrůzy a zmatky, sami onemocněli směšnou úzkostí“ (Mdr 17,7-8).
Nový zákon

Nový zákon jde ve stejné linii. Žádá víru v jediného Pána, Ježíše, a křest v jeho jménu. Přitom vyžaduje odmítnutí jakékoli magické mentality a magické praxe (Sk 8,9-13;19,18-20). Je totiž přímý rozpor mezi hlásáním víry a magií (Sk 13,6-12; 16,16-24). Opravdoví věřící jsou vyzýváni, aby se spolehli na jediného proroka, Pána Ježíše, milovaného Otcova Syna (Mk 1,11), a na svatá Písma, darovaná Duchem jeho církvi (2 Pt 1,16-21). Čarodějnictví, ať se projevuje v jakékoli formě, patří mezi skutky, které vylučují z nároku na Boží království (Gal 5,10.19-21; Zj 9,21; 18,23; 21,8; 22,15).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.4.21 20:39

@Luboš P nic proti tomu, tady se nebavime o katolicich, resp.ten jeden prispevek, ktery se toho tykal, jsem vubec nepochopila, ja se ptam na trestani Boha do ctvrteho pokoleni :think:

• Citovat
  • Upravit
5081
18.4.21 20:54

@PaníKadrnožková Exodus 20:5 „Nebo já jsem Hospodin Bůh tvůj, Bůh silný, horlivý, navštěvující nepravost otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteříž nenávidí mne.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.4.21 21:02
@Luboš P píše:
V Bibli je dost věcí, se kterými se neztotožňuji, ale nazývat to blbostmi považuji za nevhodné.

Mate pravdu, ze praktikovat okultismus je samozřejmě z křesťanského pohledu nepřijatelné. Ale není to pověra. Vas komentář vyznívá, ze tomu autorka nemá věřit, jinak děla z pohledu křesťanství něco špatne. Ona je ale podle svého příspěvku v roli potenciální oběti nějaké okultní praktiky. To církev naopak, pokud je k tomu opravdové podezření bere vážně. Každý (alespoň katolícky) kněz by měl byt ochoten vyslechnout a poskytnout modlitbu osvobození. Samozřejmě by bylo nejlépe, pokud by toto pro zakladatelku byla přijatelná cesta, oslovit kněze, který má s tímto již zkušenost.

Blbosti jsem myslela hlavně to, ze Bůh trestá do 3 nebo 4 generace. Biblické texty, obzvláště starý zákon, nelze brat bez souvislosti a vytrženy z kontextu do slova, jde o texty často velmi symbolické, z jiného kulturního a historického prostředí… křesťanství věří naopak v Boha odpoustejiciho a milujiciho, to co píšete je proste zavádějící nesmysl. Pokud autorka má skutečně takové podezření, ze se ji něco takového děje, plést ji hlavu tím, ze ji Bůh trestá, nejlíp jeste za prababicku přijde zase úplně nevhodné mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.21 21:05

Ja na tyhle veci neverim, je hrozne, ze nekteri lide maji v zivote tolik smuly, nekdy to muze byt spatnym rozhodnutim, nekdy fakt hrozna shoda nahod, na spatnem miste ve spatnou dobu, spatni lide okolo apod…neverim ani na karmu, bozi mlyny dalsi..spatni lide nedopadnou vzdy spatne a dobri dobre…mame pratele, co jsou oba uzasni lide, ona pomaha lidem s postizenim hledat praci, pomaha jim zaclenovat do zivota, on dela v lecebne pro telesne postizene a prvni dite jim umrelo pri porodu, jeho prepadli a zmlatili nejaky ozralove, v 38 mel mrtvicku.. ted ona skoro umrela na covid, ani jeden uz nema rodice, horel jim dum a jsem si jista, ze je nikdo neproklel, nakonec maji dve zdrave deti, dum byl pojisten a pomohli jsme jim vsichni pratele okolo, az na ten covid ted jsou vlastne v poradku a krome toho covidu, se jim vsechny ty veci staly v dost kratkem casovem obdobi…ovsem psychika je mocna a pokud ty tomu veris, urcite existuje neco, co "kletby " zlomi, bohuzel nezbyde, nez neco zkusit, cokoli, treba i nejake cisteni aury, kyvadla, andele a nevim co jeste a musis verit, ze to pomuze, pak se treba zlomi i ta smula. Preji ti, at se v zivote zacne darit

• Citovat
  • Upravit
4019
18.4.21 21:19

Zakladatelko, napiš mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
18.4.21 21:37

A vy, co tomu trochu rozumíte, není to tak, ze kdo posila na druhého pomoci černé magie zlo, riskuje, ze se to obrátí proti němu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
18.4.21 21:54

@Kfětoslava za mě. Může a nemusí se to vrátit, ale vždy je třeba počítat s tím „že může“. Pokud to ale dělá někdo zkušený, tak předpokládám, že po vyslání kletby udělá taková opatření, aby to obrácení proti sobě eliminoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat