Čerstvé fleky po akné

Anonymní
2.8.21 18:00

Čerstvé fleky po akné

Hezký večer všem, trpim na akné už 6 let, ale poslední dva roky ho mam docela v klidu, jenže tenhle mesic jsem prožívala šílený stres kvůli rozchodu, tak se domnívám, ze z toho duvodu se mi zblaznila plet a mam ji téměř celou obsypanou..mamka mi říkala, ze si mysli, ze se ta pleť jakoby čistí od toho špatného, je to mozny? No ale nicméně k mému dotazu, samozřejmě si vše hned rozrýpu a nenecham žádný pupinek jen tak, takže mam všude flíčky od toho, jenže pouzivam Akneroxid 5 a jelikož si vždycky mylně domnívám, ze tak urychlím léčbu, napatlám si tam toho hodne a ty pupinky si popalím a mam z nich pak jakoby spálené červené fleky, které se loupájí, a chci se zeptat mam to spíš promazávat a nebo dále vysušovat aby se mi postupně sloupaly zpět “na novou ruzovou kuzi”?
Dekuji za odpovědi :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
2.8.21 19:05

1. přestaň nípat, fakt, zbudou ti tam jizvy
2. začni používat věci kde je zinek, kyselina salycilová a případně retionidy.
3. pořiď si nějaké jemný čistič - třeba gel 3 v1 od garnier a tím čisti obličej a pak ho hydrajuj něčím jemným, ten akneroxid to celé bude ještě vysušovat a dráždit.
4. na roznípané používej https://www.laroche-posay.cz/…plast-gel-b5

Roušky a respirátory nenos opakovaně.

Suplementuj hořčík, zinek, bkomplex a sněz denně alespo 500 g ovoce a zeleniny.
a zkus, jestli ti nepomůže vysadit mléčné produkty.

Jestli zvládneš angličtinu, projdi tenhle playlist o akné

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
2.8.21 19:14

@Ou Já vim, snažim se, ale když proste vidim bílou hlavičku, nemuzu si pomoct..ale budu muset, páč ty fleky potom jsou ošklivé a brzo strhávám strupy a tak se to léčí třeba ještě tyden :P.
Ovoce a zeleniny jim hodne, stravuji se zdrave, nepiju žádné sladké nápoje, sladkost občas..žádné si myslím, ze jidlo v tom hraje minimální roli. Jim jako suplementy betakaroten a rybí olej, hořčík je všude s kombinaci B6 a to prý naopak pleti škodí..
Spis jsem myslela jestli není něco co by těm flekum pomohlo rychleji se zahojit, zkusim teda ten La roche posay, i když mi ta značka moc nevyhovuje, jednou jsem měla od nich krem na akné a dost mě opalil, co si tenkrát pamatuji, měla jsem všude červené fleky po obliceji, dnes jsem si nechala znovu opět předepsat duac gel, ten mi nepřijde tak dráždivý jak Akneroxid, tak zkusim místa kde mam pupinky pomáhat tím duacem a kde mam ty fleky radši nechat být, jsou příliš suché, tak to necham samovolně zahojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek