Poradna duly
Jana Čurdová
Novire šéf dal inzerát na práce.cz a má už asi 30 odpovědí během pár dnů. Tak jsem zvědavá. Je to hodně divnej pocit…a hlavně se šéf pořád tváří, jak mu děsně komplikuju život.
ahoj, já bych taky spala a spala…
Kami a Renko - u nás období vzdoru trvá stále a konec v nedohlednu… už jsme měli i válecí a kopací scénu v obchodě. Taky u nás probíhá házení hraček a půlhodinové visení na klice u dveří a lomcování s ní - to když jsem mu zatrhla jízdu výtahem neustále nahoru a dolů a podobné lahůdky. Ale je fakt, že teď se to trochu lepší, nebo možná je jen klid před bouří? Dorazila mě tchýně, která prohlásila, že její děti tohle nedělali a že bych měla vzít Tomáška k doktorovi jestli nemá něco s nervama. Ach jo.
A ještě dotaz, nemáte některá zkušnost se zvlčovačem vzduchu a s čističkou vzduchu? Bydlíme v paneláku a Tomáška v pokoji nejde vypínat a zapínat topení, je rozbitý kohout, tak tam má dost teplo, sice větráme a dáváme ručníky na topení, ale stejně uvažuju o tom zvlčovači. A čistička by bodla zase pro manžela - je alergik a astmatik. Tomášek zatím nic, ťuk ťuk, a doufám, že i druhé mimi bude ok.
Jana
POPELKO, z šéfa si nic nedělej, ikdyž věřím, že každodenní pohled na jeho nafouklý obličej asi není nic moc ![]()
Moje šéfka zatím problémy nedělá, ale předpokládám, že je to proto, že:
1. je to naprosto nesystémový člověk, takže jí ještě úplně nedocvaklo, kolik věcí s mojím odchodem vlastně souvisí
2. si naivně si myslí, že tady budu minimálně do půlky dubna - což teda rozhodně nehodlám, ale říkat jí to nebudu…
No, dneska budu dávat inzerát na jobs.cz, tak jsem taky zvědavá na odezvu ![]()
JANINO, tchýně je teda drsná, na tohle bych se asi neudržela a fakt jí něco řekla… bohužel se zvlhčovačem ani s čističkou vzduchu zkušenosti nemám, my bysme naopak potřebovali vysoušeč vzduchu ![]()
Já si myslím,že Tomášek s nervama určitě nic nemá,no a děti našich tchýní jsou vždycky ty nejvzornější a nejlíp vychovaný.I když já mám tchýni naprosto skvělou.
jo jo tchýně je takový hypochondr, je v důchodu, tak chodí po doktorech. a hledá choroby i na druhých. Já vím,že Tomáškovi nic není, že to dělá většina dětí a snad ho to někdy přejde. Ve školce je hodný, poslušný, tak si to vybírá holt doma.
Ahoj holky, byla jsem dnes na kontrole a odběrech krve na ty triple testy. Kontrola v pohodě. Výsledky s testů budu mít ve čtvrtek po 9hodině a mám si k doktorovi zavolat. Pokud bude vše OK, tak další kontrola s velkým ultrazvukem 6.2.
Jinak v práci už mají za mě náhradu. Pokud u nás někdo dělal tu práci co já, tak zůstavá hned doma. Tak jsem dnes v poradně řěkla že bych chtěla už zůstat doma. Ale vzhledem k tomu že nemám žádný vážný zdravotní problém - je s tím problém. To že jedním denně cca 200km, pracuji 12hodin denně, stres až nad hlavu, kolapskové stavy mám každý druhý den není problém doktora, ale zaměstnavatele. To byla odpověď. A že se mám domluvit s praktickým lékeřem. Prý je problém v tom, že je to dlouhodobá nemoc a ta je moc pod kontrolou (doktor se bojí). Naštěstí týden marodím s chřipkou, tak ji mám zatím o týden prodlouženou.
S tou nespavostí a únavou jsem na tom úplně stejně na dnešek jsem spala 2,5 hodiny.
Omlouvám se nějak jsem se rozepsala.
Marcela
16+6
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / KO 17.1.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / od 8.1. v nemocnici
Eweli / 1983 / TP 5.6. / KO ???
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 15.1.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 17.1.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO ???
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. /KO DNES!!!
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / KO ???
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO ???
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO 26.1.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / KO 10.1.
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO 6.2.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 10.1. + Tripple testy
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 10.1.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / KO 10.1. + Tripple testy
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO 10.1. Tripple testy
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO 11.1.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 18.1.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO ???
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO 31.1. + Tripple testy
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Novire na hledání práce nebo uchazečů o práci je lepší práce.cz. Teda podle zkušeností.
Holčiny díky za Vaši podporu, ale u nás v práci je to takhle zajímavé už co jsem tu nastoupila před 5-ti lety.
Jsme vcelku malá firmička, šéf, jeho sestra - účetní, dlouholetá kamarádka - kolegyně, a šéfova manželka - nepracuje no a pak já.
Jsem nejmladší a mám toho víceméně nejvíce. Sedím sice v kanceláři sama úplně mimo ostatní, teda naštěstí. Ale když jsem v říjnu oznámila, že jsem těhotná, tak se začala hledat náhrada, pak jsem šla na nemocenskou na 14 dní s nachlazením (musela jsem ji pak ukončit na revers, v práci i tak peklo, doktorka nechápala) no a jak jsem se vrátila do práce, tak jsem byla seznámena s tím, že nikdo nový k nám nepříjde dokud budu v práci já ( slyšela jsem i slova jako nevděčná a rozmazlená apod), protože se nebudou platit zbytečně 2 lidi, když stačí jeden (teda aspoň podle šéfa, mám na starosti sama jen cca 800 bytů, což je cca 35 paneláků, a rozhodně se nenudím). Služební mobil musím mít aktivní 24 hodin denně a jsem stále v pohotovosti, kdykoliv a cokoliv se stane v našich domech, tak já musím vyjet a zařídit opravu apod.
No chodí k nám sice jedna paní, kterou si kolegyně i tak vybrala, ale chodí jen 2× týdně na dopoledne na seznámení, ale při představě co ji všechno musím naučit za tak krátkou dobu, tak se mi ježí vlasy na hlavě.
Vím, že se můžu na všechno vykašlat a jít na nemocenskou, ale nejsem typ co sedí doma, a nedovedu si představit, že můžu chodit ven jen na vycházky. Dále je tu riziko častých kontrol, protože v práci budou pořádně naštvaní a budou házet klacky pod nohy kudy to půjde. Další verze je, že má kolegyně najivní představu, že i kdybych byla na nemocenské, tak tady můžu docházet pomáhat a radit v době vycházek, přece kontrolu posílá zaměstnavatel a to by mi oni neudělali, že? Nebere v potaz, že vycházky jsou na procházky na čerstvém vzduchu apod., a ne určitě od toho, abych je tady tahala z brindy. Problém je i v tom, že jsem jediná, kdo se vyzná v programu, na kterém stojí celá správa domů, kolegyně pořád neměla čas se to ode mě naučit, a teď je to náhle problém, kdo by to byl předpokládal, že? Ve firmě jsou všichni po zenitu a u mě pravděpodobnost že odejdu na mateřskou, ale kdo by to byl čekal. Jsem holt podrazačka a nevděčnice, budu si to muset někam zapsat, až budu zvažovat jestli se sem po mateřské vrátím, manžel je už teď proti. Tak uvidíme. A hrozně se omlouvám, že si tu vylívám až tak moc srdíčko, ale fakt nevím, komu jinému to všechno říct než Vám. Tak promiňte.
Zatím ahoj Ivule
Ahojky ![]()
Teda máte to ale trable s prací! Já sem si v prvním těhu říkala to samé. Moji práci nikdo neumí, kluci na mě závisí, objednávky dělám jen já… Takže stres se vydrží, hlavně že nikomu v práci nepřidělám práci. Pak přišel potrat a ejhle. Druhé těhu jsem řekla ne! Od 2 měsíce jsem doma, a ono to v práci jde! Sice mi volají 10× deně, ale i kluci kupodivu sami uznali, že dítě má člověk cca 2× v životě a je potřeba mu dát to nejlepší. Oni to zkouší a proč by se stresovali když je přeci ta hodná hloupá, která by měla černé svědomí… Takže holky! Budu držet pěsti aby to dopadlo a mohly jste si užívat těhulkovství! A hlavní jste teď vy a miminka!!
Co se týká zvlhčovače vzduchu, taky jsem ho chtěla, ale většina pracuje na základě ultrazvuku a to se mému tátovi moc nelíbilo
Takže dáváme ručník nebo misku s vodou na topení
Čističku doma máme a je supr. Sice ji pouštím občas, ale už po chvíli je to znát! Dneska jsou už čističky i s UV lampou, která zničí bakterie a s turbo výkonem, který vyčistí místnost i když něco připálíte… výběr je velký, jen ta investice je docela velká.
Silem dneska viděla mimíska! Tak doufám, že je vše OK a bude jim to tam utíkat.
Marti zítra nás čekají triply
tak jsem zvědavá! Přítel už by chtěl taky miminko vidět, tak nevím, jestli dr poprosit, jestli by se mohl mrknout, nebo počkat ještě ty 3 týdny do velkého UTZ… co myslíte?
Ahoj holky,
Helenis, já myslím, že manžel bude mít radost jen když ho uvidí..
.Ten můj viděl ultrazvuk hned jak mi potvrzovali těhu a byl nadšen.Jen nevím,kdy se tam dostane příště, protože je buď v práci nebo tam za chvíli jde..
.
Kami, ty jsi z Krumlova?Já tam bydlela na Míru, tady než jsem se vdala.Konečně někdo z Jižních Čech, už jsem myslela, že tu zůstanu jediná..
Jezdím za mámou do Zlaté Koruny a jestli jsi někdy jela vlakem z ČB, tak je dost možné, že jsme se viděli..
Jinak, co se týče jmen, taky doufám, že tu Justýnu pro:,–(ím, tedy když to bude holka..
Mějte se fajn..
Do deníčku posílala Silem SMS:
Vysetreni hotove, vsechno ok (kardio, prutoky placentou a v hlavicce), mimco je potvrzeny kluk! Jinak jí dělají pořád monitor, takže je v sedmém nebi jak slyší broučka ![]()
Silem jen tak dál ![]()
Vykyno,vláčkem motoráčkem občas jezdíme, většinou v zeleném a s báglem a tak trochu smrdíme ohněm.
Já taky neumím nic nedělat a bejt jen tak doma jen o vycházkách. Chtěla jsem to vydržet co nejdéle. Ale raději už jsem sáhla po klidu domova než nekonečné práce, kterou jsem myslela taky že bez mě nezvládnou. O svátky jsem přemýšlela a přemýšlela a řekla dost, nechci riskovat a raději budu doma.
Marcela 16+6
IVULE, koukám, že to máš v práci ještě horší než já
drž se a hlavně si nenech namluvit, že jsi nevděčná atd., jsou to fakt bláboly ![]()
Jsi fakt dobrá, že tohle pracovní vytížení zvládáš…
POPELKO, koukám, že co člověk, to jiná zkušenost
dělám personalistiku, takže inzerci zadávám skoro každý den a mám teda lepší zkušenosti s jobs.cz, na prace.cz zadáváme inzeráty až když se nám nikdo nehlásí ![]()