Poradna duly
Jana Čurdová
lenulo, já chodím k dr Huspeninové, zatím celkem fajn, ale když se na něco ptám, připadá mi, že se těm doktorům nedá moc věřit protože předepisují a říkají to, za co mají nějaké finanční odměny. Ale jsem ráda, že chodím k ženě, od dětství jsem obvoďáka měla chlapa a mám z toho trauma doteď, byl to úchyl. No ale teď mám zase chlapa, ale je to lepší, tento je fajn.
Jinak co se týče toho zvracení, i já jsem četla, že to, že je vám špatně je známka, že se mimi daří dobře. Já teda nezvracím, ale včera jsem málem omdlela u doktorky, což se mi ovšem stávalo i když jsem nebyla těhotná ![]()
ahoj kacule,
vítej mezi nás (?). odkud jsi z prahy? a je to tvoje první těhotenství?
Jo holky, ještě by mě zajímalo, jestli už máte nějakou nakupovací mánii nebo tak něco
A co si pořípadě pořídit jako první…
Mimísové budou v létě, tak toho bude míň.
termín kontroly je 14. 11. 2006
Pooh nakupovat začnu rozhodně až o ukončení 1 trimestru a koupím si nejspíš nějaký botičky nebo hadříček pro radost.
kaculko vítej mezi nás ![]()
já bych nakupovací mánii měla, ale - nejsou peníze (na jaře jsme kupovali byt a předělávali koupelnu - ještě že jsme to stihli před otěhotněním) a taky už mám spoustu věcí po Tomíkovi. I když pokud by to měla být holčička, tak se asi neudržím…
já spíš pošilhávám po novém kočárku, ale jestli to doma projde, to nevím
Jééé Jani my kupovali byl vloni na velikoce a koupelnu a vlastně skoro celý byt předěláváme teď. Už od léta
KACULKO, vítej a napiš něco o sobě… ![]()
POOH, já nevím, jak je to s tím předepisováním léků… ![]()
Já žádnou nakupovací mánii nechytám, jen se přiznám, že jsem objednala z Oriflamu olejíček na baby masáž. Taky nejsou teď moc penízky, vyřizujeme hypotéku, tak pořád padají stovky na kolky a budou teď potřeba důležitější věci - třeba kuchyň… Takže Tě, JANI, zcela chápu…
Naštěstí mám hodné kamarádky, které mi nabídly své věci po miminkách, včetně kočárku a tak. Něco od nich určitě využiju, nechce se mi kupovat např. kyblík na koupání, vanička, když se dají hravě půjčit…
Lenulko teď jak jsi to napsala, tak jsemsi vzpomněla, že moje teta (teda už vlastně mýho nic - bývalá manželka mamčinýho bráchy
) má teď měsíčního chlapečka, tak se bavila s babičkou, že by mi pak věcičky nechala, že ona už je určitě nebude potřebovat. Tak možná taky dost ušetříme.
Děkuju, že jste mě tak hezky přivítaly.
Drobečka čekám prvního, takže si všechno prožívám od A až do Z poprvé ![]()
Poprvé jsem k doktorovi naklusala před třemi týdny, kdy jsem si udělala jen tak náhodou těhulkovský test a vyšel mi pozitivní. Nejprve jsem se nechtěla moc radovat, protože jsem týden před tím dostala injekci na vyvolání MS a tudíž jsem nemohla věřit, že // jsou způsobené vážně těhotenstvím a ne hormony obsaženými v injekci. Doktor řekl, že to vypadá dobře, ale na stoprocentní potvrzení jsem si musela počkat ještě týden. Před 14 dny mi udělal UZ a potvrdil, že jsem v 6tt no a zítra mě čeká další kontrola. Strašně se těším a zároveň hrozně bojím, aby všechno bylo v pořádku. Ten přístup k informacím (internet, časopisy apod.) je hrozně fajn na druhou stranu se ale člověk dozví, co kdo všechno prožil a tak se bojí a bojí.
Holčičky, držte mi prosím palce, ať všechno je tak jak má být. Na mimčo se s manžou oba hrozně moc těšíme ![]()
Kaculko to víš, že držíme. V kolik jdeš?
My taky čekáme „první“ mimi.
Já si taky říkám že si nakoupím věci hlavně v sekáči, teda hlavně oblečení a něco nového k doktorovi nebo na návštěvy. A kočárek asi nový, sejde se třeba i na druhé mimi. Akorát těch kočárků je tolik a nadiskuzích říká každá něco jiného, takže nevím, ale asi to bude Jané.
Jo a tomu, že když je špatně, tak je vše OK a když není špatně, tak se miminku nedaří dobře, tomu nevěřím ani za nic. Podle mě to je velký mýtus. Mně třeba minulé těhu vůbec nebylo špatně a malý rostl normálně, neměla jsem žádné problémy (až na to srdíčko, ale to je prostě VV). Teď mi taky nebývá špatně… Je to jak u koho. To je jako se všemi příznaky… Každá jsme jiná a každé tělo reaguje na změnu hormonů způsobenou těhu úplně jinak…
Lenulko tak tak…mně bylo ke konci minulého těhu špatně a pravděpodobně hormony dojížděly setrvačností nebo co.
Popelko: jdu hned po ránu mezi 8-9 h.
Jinak k těm nevolnostem. Do minulého týdne jsem prakticky nevěděla, že se s mým tělem něco děje. Jen prsa trošku natekly a pobolívaly. No a od začátku tohoto týdne si to vyloženě užívám ![]()
V pondělí jsem to vzdala úplně a vzala si dovolenou no a od úterka cestuji s balíčkem poslední záchrany, který dělá: něco k jídlu (kdyby hlad), něco k pití (kdyby žízeň) a igelitka (kdybych nestihla z metra dostatečně rychle vyběhnout) ![]()