Poradna duly
Jana Čurdová
Kaci a na jaké odběry? Budou ti zjišťova hcg nebo co? Kdyby jo, tak podle toho se dá odhadnout stáři těhu.
Popelko,
jdu na krev. skupinu, Rh faktor + protilátky, TPHA test, anti HIV, HBsAg a KO. Nevím, jestli ti ty názvy něco řeknou mě kromě těch prvních moc ne.
Jo jo..to mi brali minule v tom 10tt. Je to na hiv, žloutenku a takový věci. Říkala jsem sestře i dr jakou mám krevní skupinu a oni mi to nevěřili - koukali na mě jak na magora že to vím. Musela jsem jim ukázat průkazku dárce krve.
Kaculka : taky mě před 2 týdny doktor říkal, ať si to nechám pro sebe, že až to bude 12tt, že to ještě nemusí vyjít. Tak jsem hned po tom, co mi říkal, že jsem 7+2tt zjistila, že je to malé, podle knížek, pak jsem se uklidnila, asi jsem tušila kdy jsem měla ovu, bylo to asi o týden později, to by sedělo. Tak si myslím, že to nebyla reakce na to co viděl, ale že je takový. I když u něj člověk nikdy neví. Vloni jsem mu na kontrole říkala, že beru na srdce betablokátory, jestli je budu moci užívat i v těhotenství, tak říkal, celkem v klidu, že ne všechny druhy, ale že to je ok. Teď, když jsem otěhotněla a řekla, že jsem ty betablokátory vy:,–(ila, že je mám u sebe jen v případě nutnosti, tak mi řekl, že to je moc dobře, že by to mohlo být ohrožení pro mimi, že je jen jeden druh betablokátoru, ze 60.let, celkem razantní prášek i tak. Tak vidíš a vloni to říkal, jak kdyby to bylo magnezko. Tak od něj fakt nevím co čekat, ale pořád je asi lepší, že říká věci opatrně než nějak necitlivě. Proto mi to jeho " ještě to nemusí vyjít" hodně vrtalo hlavou, ale pak jsem to vypustila, uvidím na kontrole.
Ahoj holky těhulky,
dnes jsem byla na tom kontrolním utz v nemocnici, byl se mnou manža i dcera a všichni jsme viděli jen prázdný váček bez miminka.
Bylo to smutné, ale nedá se nic dělat. Nemám žádné problémy, tak jdu na plánovanou revizi až v pondělí.
Je to ta anembrymola nebo jak to dr. říkala.
Trochu se bojím toho zákroku, hlavně mě štve že budu uspaná. Nikdy jsem v narkóze nebyla. Štve mě, že nebudu moct „kontrolovat“ ty doktory, co se mnou dělají!
Snad to všechno proběhne bez komplikací (mám totiž cukrovku) a budu moct zase brzo otěhotnět.
Jak už tady některá psala -myslím Lenula - ještě že mám už doma jednoho špunta, všechno se to zvládne o něco líp.
Mějte se moc hezky, přeju vám cca za 9 měsíců krásná a hlavně zdravá miminka!!!!
těším se až se zas budu moct připojit do další diskuze
June
June psala jsem ti odpověď na sz.
Toho zárkoku se neboj. Měla jsem z toho taky hrůzu..byl to můj nejdelší pobyt u dr. Dělali mi to teda v soukr. zařízení, takže jsem už po 12 h šla domů. Je to uspání jen na chviličku a budeš zase v pohodě. Po zdravotní stránce to opravdu není moc vylký zásah.
Odbudeš si 6ti nedělí a můžeš zase těhotnět.
Budu na tebe v pondělí moc amoc myslet.
ahoj,
asi se k vám přidám. Dnes jsem byla na prvním ultrazvuku. Vypadá to na 6 týden.
Marcela/Kladno/tp asi 20.6.2007 ??/ko 10.11.
ahoj holčinky,
june
je mi taky líto, co se stalo. ale každopádně, máš pravdu, že už máš jedno štěstíčko doma…tak teď už jen čekat na to druhé
, těším se, až se zase objevíš.
marcelo
vítám tě, konečně zase další přírůstek
gratuluju a pojď honem mezi nás. jsi i z blízka…to je jen dobře
vypadá to, že asi máme stejný termín porodu, i když už mě je to taky zatím jen asi.
co ti budou dělat na té kontrole 10. 11?
holčiny,
koukám, že o víkendu tady moc nebudete. nemáte internetík doma? já jsem na netu jenom doma. ve škole nestíhám, ale zase mám kratší pracovní dobu. chci se zeptat, kdy jdete na další kontrolu vy? já až ve 13 týdnu. teď už mám ve středu přijít do poradny a dostanu průkazku, připadá mi to brzy. ale jen dobře.
je pořád krásné sluníčko, takže se nám to všechno prožívá ještě pozitivněji a optimističtěji, že jo? ![]()
Ahoj Eury dostany se na net doma i v práci, ale o víkendu chodím málo.
já mám internet doma i v práci, ale záleží spíše na čase. Teď mi dělal jen ultrazvuk nic víc, zeptal se na pár věcí. Toho 10.11. mám mít znovu ultrazvuk - jak prý roste a teprve vyšetření. Více mi neřekl. Holky berete někdo LETROX kvůli štítné žláze? Byla jsem před měsícem na kontrole a teď se budu muset objednat znovu.
masenka píše:
já mám internet doma i v práci, ale záleží spíše na čase. Teď mi dělal jen ultrazvuk nic víc, zeptal se na pár věcí. Toho 10.11. mám mít znovu ultrazvuk - jak prý roste a teprve vyšetření. Více mi neřekl. Holky berete někdo LETROX kvůli štítné žláze? Byla jsem před měsícem na kontrole a teď se budu muset objednat znovu.
S tím letroxem ti bohužel neporadím. Ale Pavlisek y ŽPP je těhulka a něco na štítnou bere, tak se zkus zeptat třeba jí.
Ahoj holčiny, omlouvám se, že jsem v pátek už nenapsala. Ale utekla jsem z práce hned po 8 hodině. Bráchovi jsme museli volat rychlou, a tak jsem spěchala za mamkou ať nejede do nemocnice sama. Jinak už je v pohodě, leží na metabolické jipce. Celkové vyčerpání organismu. Hlavně, že je pod dozorem. Už bude dobře.
June, velmi mě to mrzí. Uvidíš, že se zadaří příště. Budu na tebe myslet, určitě se ozvi.
Ahoj anonymní,
já beru na štítnou žlážu Euthyrox 100, 1× denně. Na kontrolu na endokrinologii se objednej, hned jak budeš mít potvrzené těhu od gynekologa. V začátku Ti udělají jen odběry krve, aby zjistili, zda Ti současná dávka stačí. Pak se domluvíte na další kontrole. Já ji mám až mezi 25-30 tt. Tak napiš jak jsi dopadla.
Tak ahoj holčiny, valím vařit oběd.
Ivule
Krásné a velmi mrazivé ránko Popelko,
jak je u Vás? U nás v Ostravě jsme měli ráno v 6 hodina na teploměru -1C. Fakt kosa. Musím si už koupit zimní bundu, ať mě žádný mrazík neporazí.
Jinak já píšu z internetu většinou z práce, protože doma počítač ještě nemáme. Zatím jsme ho nechtěli. Já můžu chodit na internet k mamce, bydlí o 6 pater níž v tom samém domě jak my. Má to i své výhody i do budoucna! Tak co jak jste na tom s nevolnostma? My jsme byly v sobotu na obědě se známýma v restauraci a po snědení oběda jsem byla v pohodě do doby než kamarádka (provozní v restauraci) začala popisovat, jaké druhy těstovin s jakýma omáčkama dělají u nich. A bylo po dobrém obědě. Jinak to zvládám, ale těším se až to skončí.
Zatím ahoj Ivule + piškot