Poradna duly
Jana Čurdová
Loudalko,tak to jsem ráda,pohřeb mi přišel vždycky jako jitření ran..
.Ale potom přijde většnou úleva a zase to všechno pomalu srovná.A nebudete se muset starat o tchýni,i pro ní to bude lepší.Držím palce,hlavně mysli na malého.
Ahoj preji Vam hezke ranko.Dnes jsem teda malem zaspala,jak se mi nechce vstavat je to hrozny.Vcera jsem se pokousela zas vyfotit tak hazim do galerky moje pupendo:-))
holky vy se máte, já prostě dýl jak do šesti nespim. a ta noc…
Loudalko - dobře, že to máte za sebou!
Martinečko,moc pěknej pupík, mám taky takovej
.Jen si musím nainstalovat do počítače software k foťáku,pak taky dodám fotku.
Ahoj holčiny tak jsem se zaregistrovala na předporodní kurzy. Začínají až v květnu, jsou 4 týdny a vždy je součástí bazén, cvičení a přednáška. Celé to bude stát 1100 kč, ale moje pojišťovna 1000 kč přispívá, takže je to v poho.
Dobré ranko pupíci!!
Ahoj Loudalko, tak to máš za sebou, to je dobře. Já ti řeknu, že bych tam nešla, když jsem těhotná, protože i normálně bulim na pohřbu a to nemusím dotyčného ani znát, natož teď, to bych mohla dělat z fleku profesionální plačku.
Eury, u nás se dělají kurzy mimo nemocnici. Jsou ve střední zdravotnický škole, tak nevím jestli je to výjimka nebo jestli jsou i jinde mimo nemocnici. Každopádně jsem se po jiným nepídila, tenhle mi doporučil pan doktor, tak tam jdu.
No a dnešní noc byla katastrofa! Včerejší špenát mi opravdu nesedl! Přitom já ho tak miluju… Celou noc mě děsně tlačilo břicho, že jsem nevěděla, jak si lehnout, ve tři jsem vstala a šla na záchod a ve čtyři znovu, pro změnu na velkou, prostě katastrofa! Ale zato jsem spinkala až do půl desátý! Tak jsem vyhupkala z pelíšku a doufala v lepší počasí a ono nic… takže budu zase dřepět doma.
Ahoj holky,
tak u nás je dneska taky pěkně hnusně, zima a fouká vítr, já už chci taky jaro.
Rozarko - jo, jo, svět je děsně malej
Zdeňka v lednu porodila holčičku Lucinku
Až jí uvidím, budu pozdravovat, ale od koho?
A děkuju za tu Veroniku - udělala jsi mi radost, vypadá ta úžasně.
Eury - tak v Žatci jsou předporodní kurzy čtyři a jsou zadarmo, je to dělané pro ty, co tu chtějí rodit, ale sestřička v poradně mi říkala, že klidně můžu říct, že ještě nejsem úplně rozhodnutá a potom jít prostě rodit jinam… ale já jezdím do toho Chomutova, protože tam chci i rodit, tak chci vidět do čeho jdu… v pondělí tam máme v rámci toho kurzu prohlídku porodnice, tak potom dát vědět, jakej na mě udělala dojem.
Do poradny jdu až 4.4., možná bych to riskla i bez toho razítka, ale dneska fakt ne, včera jsem byla na tom cvičení na balonech a dneska mě pěkně bolí tělíčko ![]()
A dej se brzy dohromady, střevní chřipku nezávidím…
Ahoj holky, tak u nás na kopečku je 11 stupňů
předpověď opět zklamala!!! ![]()
Jo a chtěla jsem napsat, jak jste probíraly ty plavky…no tak já si od Litexu jedny dvoudílné objednala…už jen proto, že se mi zvětšil zadek a taky hlavně ty bylony nahoře
(to doufám, po kojení opět splaskne), no a ještě ty staré plavky jsem měla kalhotky skoro do pasu a to mi moc vadilo… No šak co, stejnak plánujeme i druhého potomka, takže je snad někdy odnosím… ![]()
No, ale plavky ještě nedorazily, a plavání se mě asi taky vyhne, protože je mi jasné, že s tím tvrdnutím budu ráda, jak budu moct chodit akorát na přednášky… ![]()
Jo a taky už jsem poznala, co je to pálení žáhy…naštěstí jenom jeden den a zatím (ťuk ťuk ťuk) klid. No a co se mi včera stalo…s mamkou jsme dělaly Báleše (z kynutého těsta placky) a já ani nemám pocit, že bych jich snědla nějak moc, ale večer jsem se cítila děsně - nažraně!!! FUJ ![]()
Asi už si budu muset dávat pozor na to, kolik toho spořádám, žaludek mi vyskočil nahoru a tak to nějak nezvládá ![]()
A taky začínám mít depku ohledně toho bříška..připadám si neomaleně (do porodu ještě 3 měsíce!!!!!!
) a tlustě!!! A to jestli se o Terezku dokážu postarat…no o tom ani nemluvím!!! Prostě začínám hysterčit ![]()
Ahoj holky,
to je dneska zase den… Dolfík mě vytáhla z postele už o půl osmé… škrábala na dveře, tak to nešlo ingnorovat a musela jsme s ní ven - bez kafe a bez snídaně
Ale jsem ráda, že mi ten bobek nevyklopila doma ![]()
Jenže venku se do nás zase navážel nějaký chlap, že když tam budu toho psa venčit, tak uvidím… A to byla Dolfík na vodítku, což se o jeho psovi říct teda nedalo. Já fakt nevím, o co těm lidem jde… pořád se naváží jenom do nás, asi proto, že jsme tady relativně noví, na starousedlíky si netroufnou. A každýmu je jedno, že to po ní sbíráme, asi jako jediní - nikoho jiného jsem se sáčkem v ruce neviděla. Tenhle chlap byl ale fakt kretén (omlouvám se, ale jinak to nešlo
), začal mi normálně vyhrožovat, že asi nevím, s kým mluvím, že má známe na obci, že si to se mnou vyřídí atd. Samo, že jsem to doma obrečela - takže Doris, hlásím se do klubu profesionálních plaček ![]()
A do toho volala mamka, že brácha dělá samé problémy, že když má v práci noční dvanáctky, tak dělá doma bordel - zve si kámoše a chlastají tam, vyhazujou flašky z balkónu atd… stěžovali si na něj sousedi. A to je mu šestnáct
Fakt děs…
A to nejlepší nakonec… jak jsem byla celá ráda, že Martin nepojede na tu misi, tak pojede
Ale ne teď, ale až v druhé rotaci, tzn. červenec-září
Takže si prcka moc neužije a hned ze startu budu na Tobíka sama…sakra práce… Proč u nás nemůže být chvíli klid, to teda nechápu ![]()
Omlouvám se za tak dlouhý ne moc optimistický příspěvek, ale potřebovala jsem se vykecat…
Ani nemám pořádně sílu na vás reagovat, kdybych mohla, tak si fakt dám panáka ![]()
DORIS , samotny pohreb jsem zvladla docela dustojne.Puvodne jsem byla s manzelem domluvena, ze nepujdu do 1. řady k nemu, ale dozadu. Kdyby se mi udelalo spatne abych mohla odejit, ale kdyz jsem ho tam videla, tak jsem si sedla k nemu. Nejhorsi bylo kondolovani. Prisli i moji rodice a kdyz sli kondolovat opravdu povolili nerviky a plakala jsem tatinkovi na raminku. Na stesti me to docela brzy preslo, tak snad jsem nevypadala jako hysterka. Ale pri pohrbech se to mozna i toleruje. Nejvic mě potěšil manzel, ktery vecer v posteli mi podekoval za cely den. I kdyz moc jsem pro nej neudelala, ale asi mu stacila moje psychicka podpora. Opravdu to potesilo.
.
Ahoj těhule,
LOUDALKO, to tě obdivuji, že jsi to takhle ustála. Já bych taky mohla dělat profesionální plačku a teď v těhu je to katastrofa. No máš to za sebou, teď už bude líp.
EURY, jo, jo, jdu na ten aerobic v Petrovicích. Jsem na to docela zvědavá. Moc si to neumím představit, na aquaaerobicu jsem nikdy nebyla.
NOVIRE, tak to určitě zamrzí, že musí manža odjet. Tak hlavně, že snad bude u porodu. A jak to máš s babičkama, jsou někde poblíž? Určitě se zpočátku nějaká pomoc bude hodit. Nebo bude stačit aspoň nějaká kamarádka, abys nebyla celé dny s malým sama.
Ahojky holky,
hlásím se z dnešní kontroly.
Zatím to vypadá dobře, čípek drží. Ale dr. mi dala žádanku na vyšetření na nějakého Dopplera, tak se musím mrknout jak se to provádí. Nepůjdete na to náhodou některá? Prý je to měření čípku pomocí UTZ, ale to mi dneska dr. dělala taky.
Jinak mi pořád říká, ať spím s podloženou matrací, ale já nevím, jak to udělat, protože máme jednu velkou matraci s manžou dohromady. Ach jo…
Taky mi řekla, že u dvojčátek se automaticky chodilo od 27. týdne ležet a že nechce, aby se mi narodily děti předčasné a byly postižené. Docela fakt síla. Akorát mě tím rozladila.
Prý bych měla celý den jenom odpočívat a o malou by se mi měl starat někdo jiný. Tak to nevím, jestli by na tohle dostal manža OČR? A hlavně asi z čeho bysme žili?
Holky, v diskuzi o dvojčátkách si holky co mají tak měsíční až dvou měsíční mimča chválí nějaký lehátka např. firma Hauch, že prý je to super, že jim děti v postýlce nechtějí ležet, ale v tomhle, že vydrží a i jim v tom spinkají. Tak se na to mrknu. Možná by to stálo za úvahu. U Viky jsem měla autosedačku, ale byla v ní taková zkroucená a dlouho bych jí v ní stejně nenechala.
Co si o tom myslíte Vy? Pro Popelku: **další KO mám 11.4. a velký UTZ v nemocnici 13.4..
Kde je vůbec Popelka? Už se tady dlouho neukázala.
Pa**
Ahoj holky,
tak jsem se vrátila od dr. ,byl samý humor, o nemocnici se ani nezmínil
.
Novire,úplně tě chápu,že si potřebuješ popovídat.Taky by mě mrzelo, kdyby musel manža pryč a ještě ke všemu na tak dlouho
.Na lidi u vás kašli, jsou zlí, někam přece musíš chodit venčit Dolfíka, ne? Ale s tím bráchou to rodičům nezávidím.. V šestnácti chlastat a tahat domů kámoše, to je síla..
Bedhann, prsa splasknou až přestaneš kojit,ale počítej s tím,že jejich tvar se změní a možná budou menší a hlavně povislejší, než před těhu
.Já to znám,ale časem se to srovná.A že máš velké bříško?Prosím tě, víš kolik holek by dalo za bříško nevím co?Neřeš to,všechno se po porodu samo srovná,já jsem měsíc po porodu vážila 51kg a než jsem otěhotněla, měla jsem 58kg.A bříško se mi zatáhlo samo a rychle.A jak jsem psala,péči o mimi zvládneš,budeš máma a to jde pak samo.Nezapomínej,že mimi tě známkovat nebude
.
Nisso,na Dopplera chodí Silema,měří se průtok krve pupečníkem k mimčám,měření čípku pomocí UTZ je cervikometrie.A gratuluji k úspěšné kontrole.Jenom nevím, proč tě stresuje,že by se mohli narodit předčasně, to by poznala,ne?V tom případě bys tedy musela ležet jako Evuška,ale když máš čípek v pohodě,tak to neřeš a poslouchej své tělo. ![]()
Holky, dneska teda nejsme žádné pozitivní info, co? Tak se hlavně držte!
Loudalko, máš moc hodnýho manžela, že si přes to všechno uvědomil, jak mu pomáháš.
Vyky, na povislá prsa se teda moc těším! ![]()
Nisso, ty se pěkně šetři, aby tam mimískové vydrželi co nejdýl. A hlavně mysli pozitivně, to mimča potřebujou. Doktoři fakt občas plácnou něco jen tak, aby postrašili a vůbec si neuvědomujou, co se pak tý ženský celou dobu prohání hlavou.
Novire, prosím tě, co to máš za sousedy? To je nějakej fakt kretén, tos řekla dobře. On si venčí psa a ty nemůžeš??? NO tak to bych mu něco řekla!!! Jéžiš, to já ani nemůžu číst, to mi hned zvedlo adrenalin! A co by jako zmohl s těma svejma známejma na obci? Nemůžou ti přece zakazovat venčit psa, ještě když si po něm uklízíš! NO to jsem ještě nezažila! Já mu asi půjdu rozbít hubu za tebe!!! Tak příště neplač a radši si z něj utahuj, to ho vytočí ještě víc a stejně ti nic nemůže udělat. Jé, já bych na něj zavolala policajty, že mě obtěžuje!
A teda chudák mamka, to musí být strašný, s takovým puberťákem. Já mám doma taky takhle mladou ségru a to je něco. Rodiče normálně psychicky vydírá a vyhrožuje, že zavolá na linku bezpečí, že jí ubližujou, když jí něco nechtějí dovolit a podobně no taky děs! Teď už jí je osmnáct, ale rozum má tak třináctiletý holky. Prostě absolutně nesamostatná a rozmazlená! Mamka už všechno snažení jí vychovat vzdala. A my s druhou ségrou s ní skoro nekomunikujem, to se prostě nedá, když vidíte, že má všechno na co si vzpomene a přitom je to takovej parchant! No nic, teď budu mít možnost se sama vytáhnout s výchovou dítěte.
Jé, manža přišel z práce a nějak mu nevoněj šunkofleky. Já je mám ráda a kvůli němu je dělám tak jednou za rok, protože mu je prej znechutili na vojně. Ale co, přece pořád nebudu vařit jen podle něho, ne? Včera jsem mu místo špenátu udělala zelí, který zas nejím já a měla jsem co dělat, aby se mi neudělalo špatně, když jsem ho vařila, takže mám kdyžtak zbraň při případném útoku, proč jsou šunkofleky. ![]()
Bedhann, to jsem tu už taky říkala, že si připadám děsně tlustě a to ještě není konec! Ach jo, tak to musíme nějak ustát. Občas je dobrý potkat někoho, kdo ti řekne, že ti to sluší… ![]()
Ahoj,
tak jsem vás konečně dočetla, jste pěkně upovídané ![]()
U nás nic nového není, Tomášek chodí do školky, včera jsme byli na výstavě vláčků, tak to se mu moc líbilo.
Nisso, o lehátku jsem už taky uvažovala, Tomáška jsem měla taky v autosedačce, ale to není ono a kamarádka měla lehátko a byla s ním moc spokojená. Tak nevím, přece jen je to dražší investice, ale asi se vyplatí. Mě se zatím nejvíc líbí tohle lehátko/sedátko - že se dá využít i pro starší dítko: http://www.babydracek.com/…robnosti.php?…
mimochodem, tenhle obchod máme přímo za barákem, tak ho tam asi vyrazím omrknout v reálu.
Jak tu někdo psal, že po kojení se prsa zmenší, tak já jsem asi vyjímka potvrzující pravidlo. Mě se teda nezmenšily…
Taky přemýšlím, že bych pomalu mohla vyprat a vyžehlit oblečky a pleny, pak se mi s tím obřím břichem nebude chtít, tak možná, že příští týden začnu, má být docela hezky, tak aby to hezky schlo na balkoně.
Jak tak vidím, tak Silem bude mít asi první miminko, mě by nevadilo porodit tak o 14 dní dřív, ale asi to nevyjde - i když moc by se mi líbilo datum 24.5. na můj svátek. Tomík se narodil tři dny před termínem, tak uvidíme, jestli to stihnu ještě v květnu.
Musím jít spáchat večeři.
zatím ahoj Jana