Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Tak já mám taky po kontrole - genetickém UTZ. Brali mi ještě krev, ale na vyšetření UTZ byl kulíšek moc malý, takže musím přijít ještě za 2týdny, což mi vůbec nevadí.
Takže další KO mám 19.12., POPELKO (doplnění do seznámku)… ![]()
Zatím je všechno v pořádku, kulišátko má 4cm bez nožiček a má se čile k světu, mele sebou jak o závod. ![]()
Vyšetření stojí celkem 1400Kč a žeprý je o mnohem přesnější než tripple testy, tak jsem moc ráda, že to k něčemu je…
EVUŠKO, jsem ráda, že Ti to nakonec dopadlo dobře!!!
Vy už tu řešíte kočárky a porodnice??? Tak to je síla!
Já kočárek vůbec nevím, v minulém těhu jsme měli vybraný jeden od Chicca, ale byl spíš typ sporťáku - malé kola, takže od něho asi upustíme a podíváme se po jiném. Jsou mi sympatické Inglesiny, neslyšela jsem na ně žádnou stížnost…
Porodnici mám jasnou, tady ve Zlíně je jen jedna. Docela jste mě překvapily, jak to máte v Praze…
My se teda nemusíme hlásit tak moc dopředu a myslím si, že ji máme na větší úrovni, alespoň co se týče té 1.doby porodní, tak máme boxy, žádné plenty.
A partner může být po celou dobu porodu s rodičkou… V lednu jdu na prohlídku porodnice, tak to pořádně omrknu, zažila jsem jen nadstandart. Ten je úplně supr - samostatný pokoj se sprchovým koutem, záchodem, rohovou vanou, křeslem (pro partnera, aby si kdyžtak zdříml
), takže o něm budu uvažovat i teď, hlavně kvůli té samostatné sprše, záchodě a soukromí… Otázkou ale je, jestli zrovna nebude obsazený, takže to teď neřeším… ![]()
Ahojte holky,
od kamarádky můžu potvrdit, že důležitá je váha kočárku, také jestli některá uvažujete o kombinaci, tříkolce, tak je lepší ta s jedním velkým kolem vepředu, na rozdíl od jednoho dvojkolečka v předu. S tím se hůř manipuluje.
Co se týká porodnice, jsem z Olomouce. ale rodit budu také v Praze, budu bydlet blízko Vinohrad, tak se tam příští týden zkusím podívat a event. už poptat na zaregistrování.
Lenulo, díky a gratuluji ke kontrole.
Právě jsme dostali chuť na větrníka, byla za mnou dnes mamka s obědem a donesla právě dva větrníky, asi pro každého jeden
. Tak jeden už zmizel.
Hezký zbytek dne.
Eva
Ahoj holky,
všem gratuluji ke kontrolám a zdravým mimískům ![]()
Kočárek jsem vybírala co největší a nejprostornější. Ty dva kluci byli dost velcí a pak se mi do kočárku nevešli. Takže jsem zvolila Dorjan novell.A manžel je vysoký, tak aby se taky nemusel hrbit.
Mějte se všechny fajn.
Krásné ráno maminky a bříška.
Zdravím po několikadenní pause,nepsala jsem,ale poctivě Vás četla.Návštěva odjela a konečně sedím s ranním čajíkem jako každý všední den.
K tématu kočárky…vážně mi připadá ještě brzy a jsem trochu pověrčivá a taky to asi u třetího dítka tolik neřeším,ale po zkušenostech opravdu doporučuji lehký kočár s nafukovacími koly a prostorným vnitřkem,kde se prďolka vleze v zimě s pytlem a ještě aby měl dostatek místa…jo a také se poptejte při potencionální koupi, jak a zda lehce,se skládá v případě převozu,protože já mám velice dobré zkušenosti se značkou Dany sport,který je lehký,prostorný,ale jeho skládání byl vždy horor.
A k těhu kalhotám,byla jsem včera za sousedkou,která má měsíčního prcka a vzala si od ní rifle do pasu,měla jsem strach,že do nich nevlezu,protože souseda přibrala jen 9 kg a celkově je to vychrtlinka,ale zatím v pohodě i přes stehna i zadek vcelku dost místa.Zatím jsou ve skříni..ale nejpozději o vánocích,kdy chceme všem sladké tajemství odtajnit je vytáhnu…hehe,snad do té doby vystačím se svými.
Přeji pěkný den.
A k tématu porodnice…celkem jste mě dostali,že už plánujete,kde…hm,ale jak jsem to četla,že v Praze už rezervace okolo 14.týdne…hm…to je síla.
Já rodila 2 x v Ostravě..ale to se týká asi jen Ivule.
Poprvé to bylo v městské na Fifejdách,byl to komplikovaný porod ukončený kleštěmi ale vše dopadlo nakonec moc dobře a možná jsem si tenkrát ani neuvědomovala,jaká rizika jsou s tímto porodem spojena.Byla jsem hodně zašitá,ale opravdu i po porodu bylo vše bez komplikací a hlavně malej byl v pořádku.Tatínek byl s náma u porodu,soukromí tam moc nebylo,ale zvládli jsme to i s 16 hod. chozením a taháním kapačky za sebou,ale tenkrát byl personál super a vše nám usnadňoval.
Druhý porod jsme zvládli ve Fakultce v Porubě,kde na personál si stěžovat také nemohu…hehe,že by protekce
,pracovala jsem tam totiž,ale podepsala jsem,že mohou ke mně i žákyňky a medici a to se mi trochu nevyplatilo.Žákyňka skvělá,opravdu příjemná,zkušená,moc nám pomohla,ale po samotném porodu zavolal dr. mladou paní doktrorku,ať si mě jde zašít-až posléze,kdy jsme se nemohla 3 den ani vyčůrat mi bylo nechtě sestrou odtajněno,že paní dr. držela šití poprvé…ještě 3 měsíce po porodu jsem pomalu nemohla chodit,stehy se rozjely a dodnes mám problémy.
Ale co se týče soukromí a profesionality a přístupu prostě super.Porodní pokoj,kde jsme s tatínkem trávili celou dobu cca velikosti 10m x 4 m s koupelnou,WC,balon…vše jen pro nás.
Holky,vše se dá zvládnou i ta největší bolest a časem se na vše vzpomíná lépe…ale hlavně ,ať jsou prďolkové zdraví.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO 14.12.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO 18.12.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 20.12.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 19.12.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6.2007 /KO 12.12.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO DNES!!!
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6 2007 / KO 19.12.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 11.12.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 13.12.
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO DNES!!!
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 23.6. / KO 7.12.
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO ???
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 18.12.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 20.12.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7.2007 / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? / KO 14.12.
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Krásné ránko,
Rozaro, zrovna jsem taky po čtení diskuze o porodnicích začala uvažovat do které půjdu rodit. Slyším teď samou chválu na Vítkovickou porodnici, na Fifejdách je to prý horší s personálem (podle kamarádek,které tam rodily), a do Poruby zase berou spíš porody u kterých se předpokládají komplikace a jsou tam i dost vytížení, takže někdy odmítají rodičky. Tak nevím, Vítkovice máme nejblíž a spadám tam i podle bydliště. Zajdeme se podívat na všechny porodnice a pak uvidíme. Chtěla bych spíše nadstandartní pokoj kvůly soukromí, ale to se může ještě změnit.
Ivule
Ivule,
Vítkovice vůbec neznám a ni na praxi jsem tam nikdy nebyla,ale s Fifejdy před 11 lety
jsem byla spokojena,ale jak říkám na 1. dobu porodní žádné soukromí a 3.doba probíhá v boxech,ale vše jde slyšet všude,takže přesně jsem slyšela,jak těch 17 rodiček odrodilo a jak se který prcek jmenoval a kolik vážil.
Poruba opravdu někdy nepřijímá,ale já přenášela 3 týdny,pracovala tam,a každé 2 dny po 36. týdnu až do toho 42+6 jezdila na monitor,takže jsem tam nějak samozřejmě skončila.Po porodu mi bylo sděleno,že se omlouvají,ale že se jim tam toho během odpoledne seběhlo moc a nemají mě kam uložit:-),jestli by mi nevadilo přespat na tom porodním sále…což je vážně obrovský pokoj s lůžkem,které se v případě samotného porodu "demontuje " na porodní stůl.Nakonec jsem skončila s holkama na přistýlce a druhý den se uvolnil nadstandart…ale bylo mi tam děsně smutno a stejně jsem pořád chodila za holkama a nebo jedna za mnou na pokoj.
Ahoj holky,
mám sice TP 3.7.2007, ale řílaka jsem si, že když to mám tak na rozhraní, tak mrknu i do Vaší skupinky ![]()
Jmenuji se Bára, jsem z Blanska a je mi 30let. Jsem v 11tt a už se začínám moc těšit. Je to moje první těhu a dává mi pěkně zabrat
Je mi pořád špatně, i když teď už se to začíná malinko lepšit.
Kolik pak vás tu v tomto termínu je?
Ahoj Baruš,
koukni o něco výše,Popelka nám tu každé ráno dává aktuální seznámek…a že máš termín 3.7.?Hm,ze zkušenosti vím/čekám 3 dítko/,že to nic moc neznamená,málokdo rodí v termínu,jak se znám,tak já určitě budu opět přenášet s úspěchem do července ![]()
Ahoj holky,
zdravím Barušku.Co se týče porodnice, nemám moc na výběr, ale zase v Budějovicích jsem rodila a mají tu na výborné úrovni neonatologii o kterou se zasloužil Mudr Velemínský. Moje děti k němu chodí, ještě ordinuje.Takže ohledně tohoto jsem v klidu. Moje kamarádka pracovala v Motole jako gynekoložka a mohla jen doporučit.Ted´je sama těhu má mít co nevidět mimi. Holky, kolik jste přibraly? Já asi půl kila, ale připadám si strašně neohrabaná
Ahoj Vyky…já dnes ráno na váze z 55 uviděla 58 kg,ale cítím se aspoň na 70:-)