ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3467
5.12.06 16:45

Ahoj holky!

Tak já mám taky po kontrole - genetickém UTZ. Brali mi ještě krev, ale na vyšetření UTZ byl kulíšek moc malý, takže musím přijít ještě za 2týdny, což mi vůbec nevadí. :wink: Takže další KO mám 19.12., POPELKO (doplnění do seznámku)… :wink:

Zatím je všechno v pořádku, kulišátko má 4cm bez nožiček a má se čile k světu, mele sebou jak o závod. :D

Vyšetření stojí celkem 1400Kč a žeprý je o mnohem přesnější než tripple testy, tak jsem moc ráda, že to k něčemu je…

EVUŠKO, jsem ráda, že Ti to nakonec dopadlo dobře!!!

Vy už tu řešíte kočárky a porodnice??? Tak to je síla! :lol: Já kočárek vůbec nevím, v minulém těhu jsme měli vybraný jeden od Chicca, ale byl spíš typ sporťáku - malé kola, takže od něho asi upustíme a podíváme se po jiném. Jsou mi sympatické Inglesiny, neslyšela jsem na ně žádnou stížnost…
Porodnici mám jasnou, tady ve Zlíně je jen jedna. Docela jste mě překvapily, jak to máte v Praze… 8O My se teda nemusíme hlásit tak moc dopředu a myslím si, že ji máme na větší úrovni, alespoň co se týče té 1.doby porodní, tak máme boxy, žádné plenty. 8O A partner může být po celou dobu porodu s rodičkou… V lednu jdu na prohlídku porodnice, tak to pořádně omrknu, zažila jsem jen nadstandart. Ten je úplně supr - samostatný pokoj se sprchovým koutem, záchodem, rohovou vanou, křeslem (pro partnera, aby si kdyžtak zdříml :D ), takže o něm budu uvažovat i teď, hlavně kvůli té samostatné sprše, záchodě a soukromí… Otázkou ale je, jestli zrovna nebude obsazený, takže to teď neřeším… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
5.12.06 17:03

Ahojte holky,

od kamarádky můžu potvrdit, že důležitá je váha kočárku, také jestli některá uvažujete o kombinaci, tříkolce, tak je lepší ta s jedním velkým kolem vepředu, na rozdíl od jednoho dvojkolečka v předu. S tím se hůř manipuluje.
Co se týká porodnice, jsem z Olomouce. ale rodit budu také v Praze, budu bydlet blízko Vinohrad, tak se tam příští týden zkusím podívat a event. už poptat na zaregistrování.
Lenulo, díky a gratuluji ke kontrole.
Právě jsme dostali chuť na větrníka, byla za mnou dnes mamka s obědem a donesla právě dva větrníky, asi pro každého jeden :-). Tak jeden už zmizel.
Hezký zbytek dne.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
5.12.06 18:54

Ahoj holky,
všem gratuluji ke kontrolám a zdravým mimískům :D
Kočárek jsem vybírala co největší a nejprostornější. Ty dva kluci byli dost velcí a pak se mi do kočárku nevešli. Takže jsem zvolila Dorjan novell.A manžel je vysoký, tak aby se taky nemusel hrbit.
Mějte se všechny fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.12.06 07:56

Krásné ráno maminky a bříška.
Zdravím po několikadenní pause,nepsala jsem,ale poctivě Vás četla.Návštěva odjela a konečně sedím s ranním čajíkem jako každý všední den.
K tématu kočárky…vážně mi připadá ještě brzy a jsem trochu pověrčivá a taky to asi u třetího dítka tolik neřeším,ale po zkušenostech opravdu doporučuji lehký kočár s nafukovacími koly a prostorným vnitřkem,kde se prďolka vleze v zimě s pytlem a ještě aby měl dostatek místa…jo a také se poptejte při potencionální koupi, jak a zda lehce,se skládá v případě převozu,protože já mám velice dobré zkušenosti se značkou Dany sport,který je lehký,prostorný,ale jeho skládání byl vždy horor.
A k těhu kalhotám,byla jsem včera za sousedkou,která má měsíčního prcka a vzala si od ní rifle do pasu,měla jsem strach,že do nich nevlezu,protože souseda přibrala jen 9 kg a celkově je to vychrtlinka,ale zatím v pohodě i přes stehna i zadek vcelku dost místa.Zatím jsou ve skříni..ale nejpozději o vánocích,kdy chceme všem sladké tajemství odtajnit je vytáhnu…hehe,snad do té doby vystačím se svými.
Přeji pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.12.06 08:08

A k tématu porodnice…celkem jste mě dostali,že už plánujete,kde…hm,ale jak jsem to četla,že v Praze už rezervace okolo 14.týdne…hm…to je síla.
Já rodila 2 x v Ostravě..ale to se týká asi jen Ivule.
Poprvé to bylo v městské na Fifejdách,byl to komplikovaný porod ukončený kleštěmi ale vše dopadlo nakonec moc dobře a možná jsem si tenkrát ani neuvědomovala,jaká rizika jsou s tímto porodem spojena.Byla jsem hodně zašitá,ale opravdu i po porodu bylo vše bez komplikací a hlavně malej byl v pořádku.Tatínek byl s náma u porodu,soukromí tam moc nebylo,ale zvládli jsme to i s 16 hod. chozením a taháním kapačky za sebou,ale tenkrát byl personál super a vše nám usnadňoval.
Druhý porod jsme zvládli ve Fakultce v Porubě,kde na personál si stěžovat také nemohu…hehe,že by protekce :-),pracovala jsem tam totiž,ale podepsala jsem,že mohou ke mně i žákyňky a medici a to se mi trochu nevyplatilo.Žákyňka skvělá,opravdu příjemná,zkušená,moc nám pomohla,ale po samotném porodu zavolal dr. mladou paní doktrorku,ať si mě jde zašít-až posléze,kdy jsme se nemohla 3 den ani vyčůrat mi bylo nechtě sestrou odtajněno,že paní dr. držela šití poprvé…ještě 3 měsíce po porodu jsem pomalu nemohla chodit,stehy se rozjely a dodnes mám problémy.
Ale co se týče soukromí a profesionality a přístupu prostě super.Porodní pokoj,kde jsme s tatínkem trávili celou dobu cca velikosti 10m x 4 m s koupelnou,WC,balon…vše jen pro nás.
Holky,vše se dá zvládnou i ta největší bolest a časem se na vše vzpomíná lépe…ale hlavně ,ať jsou prďolkové zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
6.12.06 08:24

Krásné dobré ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
6.12.06 08:25

Červňátka 2007

Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO 14.12.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO 18.12.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 20.12.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 19.12.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6.2007 /KO 12.12.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO DNES!!!

Novire / 1979 / Brno / TP 17.6 2007 / KO 19.12.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 11.12.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 13.12.
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO DNES!!!

Rozara / 1974 / Ostrava / TP 23.6. / KO 7.12.
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO ???
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 18.12.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 20.12.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7.2007 / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? / KO 14.12.

Maminky

Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka

Čestní hosté

June Žabucha
Brum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
6.12.06 08:45

Krasne ranko… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
6.12.06 09:29

Krásné ránko,
Rozaro, zrovna jsem taky po čtení diskuze o porodnicích začala uvažovat do které půjdu rodit. Slyším teď samou chválu na Vítkovickou porodnici, na Fifejdách je to prý horší s personálem (podle kamarádek,které tam rodily), a do Poruby zase berou spíš porody u kterých se předpokládají komplikace a jsou tam i dost vytížení, takže někdy odmítají rodičky. Tak nevím, Vítkovice máme nejblíž a spadám tam i podle bydliště. Zajdeme se podívat na všechny porodnice a pak uvidíme. Chtěla bych spíše nadstandartní pokoj kvůly soukromí, ale to se může ještě změnit.
 Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.12.06 09:40

Ivule,
Vítkovice vůbec neznám a ni na praxi jsem tam nikdy nebyla,ale s Fifejdy před 11 lety :-) jsem byla spokojena,ale jak říkám na 1. dobu porodní žádné soukromí a 3.doba probíhá v boxech,ale vše jde slyšet všude,takže přesně jsem slyšela,jak těch 17 rodiček odrodilo a jak se který prcek jmenoval a kolik vážil.
Poruba opravdu někdy nepřijímá,ale já přenášela 3 týdny,pracovala tam,a každé 2 dny po 36. týdnu až do toho 42+6 jezdila na monitor,takže jsem tam nějak samozřejmě skončila.Po porodu mi bylo sděleno,že se omlouvají,ale že se jim tam toho během odpoledne seběhlo moc a nemají mě kam uložit:-),jestli by mi nevadilo přespat na tom porodním sále…což je vážně obrovský pokoj s lůžkem,které se v případě samotného porodu "demontuje " na porodní stůl.Nakonec jsem skončila s holkama na přistýlce a druhý den se uvolnil nadstandart…ale bylo mi tam děsně smutno a stejně jsem pořád chodila za holkama a nebo jedna za mnou na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
6.12.06 11:09

Ahoj holky,
mám sice TP 3.7.2007, ale řílaka jsem si, že když to mám tak na rozhraní, tak mrknu i do Vaší skupinky :-)
Jmenuji se Bára, jsem z Blanska a je mi 30let. Jsem v 11tt a už se začínám moc těšit. Je to moje první těhu a dává mi pěkně zabrat :-) Je mi pořád špatně, i když teď už se to začíná malinko lepšit.

Kolik pak vás tu v tomto termínu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.12.06 11:22

Ahoj Baruš,
koukni o něco výše,Popelka nám tu každé ráno dává aktuální seznámek…a že máš termín 3.7.?Hm,ze zkušenosti vím/čekám 3 dítko/,že to nic moc neznamená,málokdo rodí v termínu,jak se znám,tak já určitě budu opět přenášet s úspěchem do července :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
6.12.06 12:27

Ahoj Baruš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
6.12.06 12:40

Ahoj holky,
zdravím Barušku.Co se týče porodnice, nemám moc na výběr, ale zase v Budějovicích jsem rodila a mají tu na výborné úrovni neonatologii o kterou se zasloužil Mudr Velemínský. Moje děti k němu chodí, ještě ordinuje.Takže ohledně tohoto jsem v klidu. Moje kamarádka pracovala v Motole jako gynekoložka a mohla jen doporučit.Ted´je sama těhu má mít co nevidět mimi. Holky, kolik jste přibraly? Já asi půl kila, ale připadám si strašně neohrabaná

:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.12.06 12:54

Ahoj Vyky…já dnes ráno na váze z 55 uviděla 58 kg,ale cítím se aspoň na 70:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí