Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Zuziku,
nejlepší je to říct na rovinu s tím, že jim to oznamuješ zavčas, ať za tebe mohou najít vhodnou náhradu do zaměstnání. A zase oznamovat to dříve než po 12tt asi nemá cenu, protože člověk pořád nemá jistotu. Držím Ti palce ať Ti to dobře dopadne a přihlas se mezi nás. Zatím ahoj Ivule
Popelko, kdyby se mi na obličeji vyrojili pupínky, tak bych byla štěstím bez sebe. Já mám však velmi suchou pokožku a ještě takové ty žilky(metličky) v obličeji, což je důsledek léčby kortikoidy. Žilky mi nevadí, mám je pořád, ale mám pocit, že se mi obličej začíná svlíkat z kůže jako to dělají hadi. Jinak žádné problémy s pletí nemám. Jen už nevím čím mazat, nejdříve stačila Nivea krém, pak modrá Indulóna a teď už nezabírá nic. Tak jsem zvědavá co mi doporučí. Ivule
Novire, buď v klidu, že paní nosila kalhoty do 6měsíce a ty je máš tak akorát už teď. Já bych velikost XS neoblekla ani jako netěhotná, to spíš XL. Ale včera jak jsme byli nakupovat s manželem a mou mamkou na pečení cukroví, tak jsem po obchodě chodila s rozepnutým knoflíkem pod svetrem. Už nestačí knoflík rozepínat u sezení, ale prostě pořád. A chodit s rozepnutýma riflema mi nepříjde až tak módní, holt už se budu muset nutně poohlédnout po těhu kalhotách, začíná to být fakt urgentní. Ivule
Dobré ráno i když u nás hodně pošmourné maminky a bříška
,
jakpak jste se dnes vyspaly?Mě dnes odpoledne přijede návštěva sestřenice z Prahy s malou a budou tu do neděle,tak asi psát do pondělka nebudu.
Popelko,co Tvůj manžílek,dorazil v pořádku?
Zuzíku,já to v práci při předešlém těhu-teď jsem doma na MD,musela říct hned,protože jsem dělal na střídavý provoz na infekční JIP v nemocnici a tam jako těhule jsem zůstat nemohla a prakticky hned nastoupila na nemocenskou.Byl to šok a vrchní se s tím musela vyrovnat ze dne na den,a taky to muselo nějak jít.Držím palečky,ať to s tím oznamováním zvládnete všechny.
A s těmi kalhotami,já zatím vlezu v pohodě do své velikosti,i když jsem už přibrala 3 kg,ale to jen díky tomu,že jsem před tím tak zhubla,takže i ve skříni mám věci o 2 čísla větší,tak snad s nimi ještě aspoň do vánoc
vydržím.
Ale jinak při předcházejících těhu jsem si koupila hned na začátku těhu lacláče-byly úžasné,ale vlezla jsem do nich jen chvíli,přibrala jsem tolik,že byli téměř nepoužité,když jsem se do nich nemohla nasoukat.
Euryanto,
Těhotná žena musí být hospitalizována, jestliže:
1. TK je větší než 140/90 (2krát měřeno) a vyšší hodnota přetrvává 6 hodin. Vzestup systolického TK proti předchozí kontrole je o 30 mmHg a diastolického o 15 mmHg.
Lékař pracující v ambulanci musí zavčas rozpoznat počínající stadia preeklampsie a odeslat pacientku k hospitalizaci. Je třeba věnovat pozornost těmto příznakům: pozvolné zvyšování TK, stopy bílkovin v moči, přírůstek na hmotnosti, bolesti hlavy, poruchy vidění atd. Jestliže je u těhotné rozvinut obraz těžké preeklampsie (TK nad 160/110, proteinurie nad 5g/24 h, oligurie pod 400 ml/den, má silné bolesti hlavy, zrakové poruchy, iniciální stadia plicního edému), je nutno zvážit ukončení těhotenství.
Takže tak trochu odborných termínů,ale neboj,tohle se řeší až v většinou v 3.trimestru,ale pokud budeš mít vyšší tlak,budou tě pečlivě hlídat.
Teda vy mě děsíte…já se pořád vejdu do starých kalhot a ani moc netlačí…pravda v riflích nesmím sedět a jinak mám pohodlný bokovky. A nepřibrala jsem zatím snad nic.
Jo manžel dorazil v rámci možností v pořádku…večer před 20 …ale přivezl si parádní průjem a bolesti břicha…snědl tam asi nějaké špatné maso.
Dobré ránko všem,
Ivule, taky mám problémy s exémem. Jako malá jsem měla už od kojeneckého věku atopák. V pubertě se to hodně zlepšilo. Teď se mi občas udělá někde flíček, ale pohoda. Andrejka to bohužel chytla taky. V šesti týdnech se příšerně osypala. Nám kožařka doporučila z řady Aderma krém Exomega. Je super, Ája už je uplně čistá, vůbec jsme nepotřebovali kortikoidy. Já se s ním teď mažu taky, mám v těhu vždycky exém o trochu horší. Je fakt dobrej a hlavně přírodní, vyrábí se z ovsa.
Tak já se zatím loučím, jedu s Andrejkou na cvičení.
Ivule to jsem ráda že v plánovaném nákupu těhu kalhot nejsem sama
všichni se na mě dívají jak na blázna, že je chci už ve třetím měsíci kupovat, ale moje gatě už fakt přestávají být pohodlné a chodit v práci s rozepnutým knoflíkem není zrovna ono… proto se to taky chystám říct příští týden šéfce, abych se mohla konečně přestat soukat do svých kalhot a začít nosit o moc pohodlnější těhu gaťata ![]()
Ahojte, holky,
všem vám děkuji za podporu. Včera jsem se bez problému k doktorovi dostala, vzali mě s krvácením a předešlou hospitalizací přednostně. Bylo to v pořádku, na ultrazvuku nebylo u placenty žádné odlučování,spadl mi kámen ze srdce.Ttak mi doktor jen zvýšil dávku léku proti krvácení, ukázal malého a jela jsem domů. Jen se mi doktor ptal, jestli mám v plánu si to těhotenství naplno užít a opravdu zkusit všechna rizika, která jsou možná. Brala jsem to jako legraci, je tak trochu veselý. Jinak se potvrzuje to, že malé je po tatínkovi, mlel sebou neuvěřitelně, nedala se udělat žádnápořádná fotka, to se mám na co těšit.
Na kontrolu jdu 18.12.
Jinak Vám holky rozumím, s tou pomalejší chápavostí. Já jsem si nechala donést do nemocnice skripta, četla jsem si to, ale připadalo mo to, že je to snad napsáno svahilsky, nešlo mi to do hlavy. Když už to nedopadne s chozením do práce, chci alespoň bez přerušení studovat, budu muset si začít ten mozek zavčas trénovat. ![]()
Hezký den všem
Evuško, jsem ráda, že jste oba v pořádku. Moc jsem na tebe myslala a ostatní určitě taky. Holt budeme muset některé pro to svoje miminko hodně vytrpět, ale o to víc si to budeme užívat potom, a více si toho i vážit. Život někdy není jednoduchý.
Manžel mě včera potěšil, jak přišel z práce domů, tak na stole ležel vytištěný recept na perníčky, který jsem si vytiskla tady z diskuze a on jen kroutil hlavou když to četl, a pak se mě ptal, co to proboha všechno v té diskuzi probíráte? No co všechno. Tak říkal, že mi bude muset pořídit počítač i internet domů, abych si pak na mateřské mohla s vámi psát i z domova. Tak jsem ráda.
Novire, neřeš nechápavost ostatních. Mě se zeptal manžel sám ptal, kdy je půjdeme kupovat, protože mě viděl chodit po tom obchodě s rozepnutým knoflíkem a taky si myslí, že už mi porostlo bříško, ale ještě jsem nepřibrala, vážím pořád 85 kg což je méně než před otěhotněním. Ale mimo koblížků, které teď můžu jako jednu z mála sladkých věcí, jsem spíš hrozně na maso. Pořád bych baštila řízečky, steaky apod. Jejda jen o tom píšu a už mám na něco masitého chuť. No za chvíli je oběd, tak s tím něco zkusím udělat. Zatím páčko Ivule
Ahojky holky..zdravim Vas.
Ja se asi zblaznim.Kdyz jsme se s pritelem mazlinkovali,tak zase jsem pak zacla trochu krvacet.Ale jinak normalne vubec ne nemam zadny problemy nic.tak vubec nevim cim to je.A jsem z toho docela smutna.Stalo se mi to uz od ty doby co jsem tehotna tak po ctvrty a minule ne kontrole mi dr.rekla,ze je vsechno v poradku,tak se jen modlim,aby to bylo i nadale.
Evusko jsem rada,ze Ti to dopadlo dobre… ![]()
Dobré poledne,
dneska jsem si konečně trochu přispala,ale tojen díky tomu, že jsem ráno vstávala s manžou a pak šla ještě ležet..
.Jinak k tomu tlaku, já mám zase nízký, naměřila mi 100/70 a to je u mě prostě normální. Jinak těhu kalhoty jsem si koupila někdy v sedmém týdnu a normální rifle jsem od té doby měla jen jednou. Když sedím, prostě mě tlačí do břicha, tak to neřeším
.Dají se hodně povolit,jsou bezva.
Martinečko, držím palec aby to dobře dopadlo,co ti na to říka dr?
A Evko, to špatné máš snad už za sebou,je hrůza, co všechno si musela prožít.. Uvidíš, bude to dobré ![]()
Ja jsem to dr. nerikala,kdyz mi rekla,ze je vsechno v poradku.Ono to neni hrozny je to tak trochu,ale jsem z toho docela vydesena..
Já nevím,mě tedy dr říkal, že kdyby se cokoli dělo mám jet do nemocnice.V pořádku to asi není, krvácet bys neměla.Je to na tobě,taky bych byla vyděšená a to tak, že hrozně.Držím palečky ,at´je všechno v pohodě ![]()