Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,tak se hlásim po kontrole, bylo to super koukat se na mimíska na tom velkým monitoru. ![]()
Zatím prý je vše v pořádku, začátkem ledna jdu na tripl testy,tak snad taky vyjde vše negativní.
Já teď zatím vůbec nemám čas sledovat nic kolem porodnic a tak.Mám doma blázinec se stěhováním, tak nevim kam dřív skočit, ale po novém roce se poohlídnu po nějakém tom kurzu
.
Jinak samozřejmě gratuluju také ostatním k úspěšným kontrolám… ![]()
Přidala jsem fotečku do galerie. ![]()
Další kontrolu mám 3.1.2007.
Moc se omlouvám, že nepíšu,a le mám nějakou divokou náladu, tak se mi moc psát nechce.
Ale gratuluju ke kontrolám. Já už chci taky.
Ahoj,
tak jsem byla dnes na těch „genetických“ odběrech. Musela jsem si krev odvést sama do laboratoře. Ale je to zadarmo, docela mě překvapilo, že Lenula (doufám, že jsem to nepopletla) bude platit 1400Kč.
Jinak další kontrolu mám 3. 1., to se bude pro změnu nabírat tripple test.
Co se týče kočárku, měla jsem Deltim Skippy. Dost lidí na Deltimy nadává, ale já jsem byla maximálně spokojená. Byl hlavně prostornej, Ája se narodila v dubnu a krásně se mi tam vešla celou zimu i s fusakem. Měli jsme k němu i autosedačku, která šla nacvaknou na podvozek. Jediná nevýhoda je váha, vážil 19kg. Každopádně jsme ho prodali i s autosedačkou, tak budeme muset pořídit nový. Zatím to po pravdě řečeno neřeším, je ještě brzo. Mám pak na jaro bezvadný golfky, tak asi vystačíme s nějakým obyčejným.
Ahoj Renko…Lenulka si to platila, protože byla na šíjovým projasnění a jak jsem pochopila se běžně nedělá. Vyžádala si ho. Triply jí teprve budou dělat. Ty se dělají tuším v 16tt
Nazdárek hočiny,
moc vás zdravím…taky moc nepovídám, ale pilně čtu ![]()
Ale řeknu Vám, jsem pěkně nervní, protože mě štve, jak všichni chodí na ultrazvuky a já viděla bobinu jen jednou, a to 28. 10. HROZNÝ!!! Asi se z toho zbláznim a svýho gynekologa začínám upřímně nenávidět
Dokonce jsem už koukala k miminkům červenečátkům…a maj víc ultrazvuků než já. Každý píše, jak jejich miminko hýbe úplně všim, a moje bobina.....jen doufám, že je v pořádku…
S porodnicí mě taky docela lekáte. Já mám totiž dilema. Celý život jsem bydlela v Praze a před rokem jsme se přestěhovali do Loun. V Lounech porodnice neni…až v Žatci. Louny jsou asi hodinu od Prahy. No a já řešim, zda Žatec, kde není ani nadstandart (a celkově těm malým porodnicím nevěřím), nebo se stresovat nenadálou cestou, třeba i s komplikacema, do Prahy. V tom případě bych asi rodila v Krči. Rodila tam dvakrát sestra, a byla moc spokojená.
Přeju hezký den.
Tak já se omlouvám, nebyly jsme na netu…
Kontrolu jsem měla teprve dnes, zatím vše OK… Na UTZ (projasnění) jdu 20.12.06 a příští kontrolu mám 28.12.06. UTZ budu platit (500kč), že je nad rámec a ten prý pojišťovna nehradí (pouze 3× za těhu, to je tedy jinačí, předtím to bylo asi 5× a nic mi k tomu neříkali, takže to bude asi nějaká novinka).
Porodnice: tak mě pořád ještě straší s Apolinářem - ale jestli to bude rychlovka jako minule, tak budu v Brandýse… Já zase dávám přednost malé nemocnici - tady jsem byla 2×, a docela se mi to tam líbilo…
Kočárek: tak ten naštěstí řešit nemusím, protože vlastním vozidlo už skoro 3 roky - je to tandem ABC Design, vepředu sedí starší dítko, vzadu leží mimi - už odvozilo moje 2 a 3 mimino (to první mělo samostatný kočár - tuším nějakou neznačkovou, už nevím… Ještě ho mám doma). Ale jinak doporučuji tu stavitelnou rukojeť, jako malé je dobré vidět na mimi, to starší zase rádo čučí ven… A nafukovací kola - koukejte ještě, aby měly dobré uložení - znám pár případů, kdy kočárek potom nevyhovoval díky kolečkům… Právě ten můj má kolečka plastové a tak nějak neuveze ten náklad - už jsem je asi 4× měnila - je to prostě plastový výlisek s kovovou tyčkou - takže na výdrž nic moc…
a ještě jeden dotázek? kdy jste byly poprvé na odběru krve? já jsem už v 10tt a zatím nic - další kontrolu mám na 13tt a vypadá to, že zase nic? Jak u vás? Díky
Věra + 10+3
PS: jediné pozitivum u mě je to, že mám -6kg - a to mi není zle a jím co chci…
Dobré ránko,
u nás je dnesk pršivo a je hrozná tma, málem jsem si myslela, že jsem si špatně nastavila budíka a vstávala jsem o hodinu dřív. Ale bohužel jsem opravdu vstávala v 6 hodin. Manžel mi dneska odjíždí až do neděle pryč, tak budu slaměná vdova pečící přes víkend cukroví.
Váhový přírůstek je -1,5kg od počátku těhu. Jinak já jdu na tripple testy a genetiku 20.12., což mi vychází na cca 16 tt.
Zatím ahoj a přeji pěkný den ostatním maminkám a mimískům.
Ivule
Dobré ráno Ivule a ostatní bříška
,
tady také prší,což mi na náladě nepřidává,stejně jako ranní postavení na váhu,zase 0,5 kg navíc,vážně se z toho picnu.Asi nebudu papat nebo co.Kruci vážně to ke konci vidím na nějakých 30 kg
.
Dítko nachystáno do školky,já také,takže za chvíli vyrážím na kontrolu,držte mi palečky,potom se ozvu.
Popelko…dneska je lépe?
Dobré ráno, dnes jdou na mě zase nějaké mrákoty a v podbříšku mě pěkně píchá, zase se mi zhoršil výtok, takže podezírám streptokoka, že zase řádí. Ach jo. ![]()
Jinak k vyšetřením:já byla před 2 dny na krvi na všechno možný a za týden jdu na velký UTZ s tím prosvětlením. Nic o placení mi neříkali, tak nevím. Ale tady v Praze se dělá UTZ i při každém normálním gynekologickým vyšetření bez poplatku…
Naštěstí jsem zatím nepřibrala ani deko, ale to asi brzo přijde, zatím nejspíš čerpám ze zásob. Tak ať se Vám i miminkům daří dobře a výsledky vyšetření jsou v pořádku.
Krásné dobré ráno.
Tak dneska je náladička lepší…taky vám to musím za tepla naprášit…šéf si se mnou skoro po pěti letech u firmy potykal
![]()
Jinak váhový přírůstek snad 0, ale bříško roste jak vzteklý. Jen tak dál.
Jak vás tady tak čtu, tak všechny víte co vás čeká a já nic. Krev mi brali na žloutenku a takový ty věci, příště vím, že tě čeká uz přes bříško a to je tak všechno. Tak se nechám překvapit.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO 14.12.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO 18.12.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 20.12.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 19.12.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6.2007 /KO 12.12.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6 2007 / KO 19.12.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 11.12.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 13.12.
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO 3.1.
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 23.6. / KO DNES!!!
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO ???
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 18.12.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 20.12.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7.2007 / KO ???
Bára / 1976 / Blansko / TP 3.7.2007 / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? / KO 14.12.
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Ahojte holky!
Tak já mám ZATÍM -0,5kg. Na začátku jsem 1kg přibrala během 2týdnů, ale asi to bylo tím zadržováním vody… Určitě jsem teď ale něco přibrala, protože jsem celý týden jedla jen jitrnice a škvarky.
![]()
UTZ mi dělá dr. pokaždé a zadarmo a neříkal nic o žádném limitu. Tu genetiku jsem si platila, protože se to klasicky nedělá, možná když pošle dr., tak je to zadarmo, ale nevím, jestli na to posílají u běžných těhotenství, nebo jen po tom, co se objevilo v rodinné anamnéze postižení… ![]()
Krev mi bral dr. v 8tt - na HIV, toxoplazmózu a nevím, co všechno a za měsíc půjdu na tripply.
Teď mi brali na genetice krev na nějaké vyšetření, které je přesnější něž tripple testy, ale nevím, co se tam zkoumá, četla jsem na netu, že snad nějaké hormony…
Lenule, to mě brali taky, má to nějaký zkratky jako PAPP-A protein a b hCG. Výsledky zatím nemám, až příští týden, to zas budou na kontrole nervy…
Ahoj holky, tak mám z vás pěknou depku, když vidím ty váhové „přírůstky“. Já už mám navíc 3kg a jsem jak balon.
Co se týče těch odběrů, byla jsem v 8 týdnu na krevní skupině, faktoru, HIV a tak. A teď ve 12. jsem byla na té genetice, ale to je asi vážně nadstandard. Vyplňovala jsem k tomu i nějaký dotazník týkající se genetických poruch v rodině a tak. No a byl k tomu i ten větší UTZ. Myslím, že šlo asi taky o to šíjové projasnění. Ptala jsem se dr, v čem je jiný a mluvil právě o šíji, tak to je asi ono. Mně dělá UTZ skoro při každé kontrole ve své ordinaci, na tenhle jsem jela ale jinam. A 3. 1. jdu na tripple testy.