Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak hlásím příchod z kontroly.
Jak Vás tady čtu,tak jsem ze své dr. dost rozpačitá,ona má UZ starý,měla ho i před těmi 11 lety,když se narodil náš nejstarší.Vaginální ani nemá,takže od začátku nás vyšetřuje jen přes břicho a moc tam tedy vidět není.Dnes jsme na fazolku koukaly a jediné co bylo vidět,že tam sebou pěkně hází,dělala jsem si srandu ,že to není fazolka,ale pražená kukuřice
.
Jinak pořád není schopna říct datum porodu,chce po mě datum posl. menzes,ale já je přece neměla,nedostala po té revisi ,tak aspoň datum oplodňujícího styku…hehe,tohle vědět,tak je hej.Asi si snad něco vymyslím,ať už dá pokoj.Podle mě není schopna podle té své staré mašinky pořádně určit,jak je malej starej,říkala,že to odpovídá těm 11 týdnům,což by byl TP někdy koncem června.Mám dojít ještě 20.12.,že uděláme ještě 1 UZ a uvidíme.Dala mi Gravital,že ho mám pěkně papat…hm,tak to jsme zvědavá,jak budu přibírat ještě s těmi vitamíny.Jinak o nějakém Uz ve 12.týdnu s prosvětlením šíje neříkala nic a tripple testy aspoň podle mě budme podnikat až začátkem ledna.Vzala mi odběry na HIV,protilátky a tak,a co bude dál … se nechám překvapit.
Ahoj holky!
Píšete tady o tom placeným UTZ s odběrem … těch 1400,– se platí, když to chcete na vlastní žádost, dělá se to ve 12tt (odběr krve na genetiku a UTZ), normálně se tripl dělá až cca v 16tt a nic se neplatí, ale ve 12tt je odběr krve prý lepší, protože je tam víc citlivých látek a % odhalení nějakého problému je vyšší, ale je to nadstandartní vyšetření a proto se platí, v Brně to stojí dokonce 1500,–.
Ahojky holky..
Doufam,ze opatrujete sva briska..
Docela to vsechno leti,za chvilicku Vanoce..Vcera jsem zacala balit darecky..Jen ten snih chybi..
Jinak je mi fajn..Stale zadne nevolnosti nic vubec..Jsem rada.Jeste stale obleknu vsechny veci na sebe.Sestricka me vazila a myslim si,ze jsem taky skoro vubec nepribrala,tak uvidime.Asi miminko travi z tech mych dobrych zasob…
![]()
Pristi kontrolu me bude delat uz ultrazvuk pres brisko..a bude me delat nejake sijove mereni ci co..tak snad to dopadne dobre..
Zdravim Barunku..
Ahojte holky,
taky zdravím Báru.
Marti, ty jsi mě tím balením připomněla, že ještě nic nemám, žádné dárky. Vypadá to, že se ven dostanu až poslední týden před vánocemi, to tedy bude vypadat.
.
Jinak to šíjové projasnění se opravdu nedělá normálně, mě ho nabídli v nemocnici kvůli tomu krvácení. Ale dal mi doktor na výběr jestli chci k nim do nemocnice nebo k jinému doktorovi, kterého i jmenoval. Že můj gynekolog posílá právě k němu. Vybrala jsem si nemocnici a doktor mi řekl, že jsem si právě ušetřila 1 400 Kč. Takže i kdyby mě můj gynekolog poslal, tak bych asi u toho soukromého doktora platila. Nevím.
Konečně jsem se dokopala k psaní seminárek, jako první jsem začala tou nejhůř znějící, tak jsem si jen dalal přestávku vás pozdravit a jdu pokračovat. Mějte se hezky.
Eva
Ahojte,
zdravím Báru. Vidím, že dneska není nikde nálada na psaní. Mám úřední hodiny a jak na potvoru lidi nechodí, ještě k tomu se mi chce hrozně spát. Poslední dobou mě ještě začíná bolet bederní páteř, ale spíš až dole u kostrče, tak nevím co dělám špatně. Protahuju se sice na balonu, ale zatím to nepomáhá. Tak jsem zvědavá, jak to se mnou bude vypadat, až budu mít před sebou bříško jako buben. To už se pak asi neunesu a budu se jen valit.
Já jsem taky uvažovala, že si zaplatím nějaké nadstandartní vyšetření, jestli je opravdu vše v pořádku, kamarádka mi ho doporučovala, jen jsem nevěděla jak se tomu říká. Tak teď v tom mám jako - šíjové projasnění. Aspoň vím, co mám po doktorovi chtít, i když uvidíme, jdu na kontrolu až 20.12., tak jestli nebude pozdě, protože to jdu i na triple testy.Zatím ahoj a všem doma přeji klidné odpoledne a pracujícím šťastnou cestu domů. Ivule
Tak přeji všem ostatním pěkné odpoledne a hurá domů!!!!!!!!
Ahoj zítra. Ivule
Ahojky,
tak jsem včera byla na kontrole a miminko je snad v pořádku, ale mám prý hodně nízko placentu - k vnitřní br. (asi k brance, nevím).. tak mám na sebe být opatrná a šetřit se, nese to prý s sebou nějaké riziko. Je možné že se placenta posune nahoru jak bude těhotenství postupovat, tak uvidíme. Jinak jsem četla „chytré“ knihy ale ty mě moc nepotěšily ![]()
S porodnicí mám jasno - Ústí nad Labem, porodnice v TP prý nestojí za nic a v Ústí jsem už jednou rodila, tak aspoň vím jak to tam chodí. Nejdřív jsem byla na normálním pokoji, a po 3 dnech jsem šla na nadstandard, kde jsem byla spokojená jak s prostředím tak s přístupem sester, který byl tak o 100 % lepší.
Kočárek zatím nevybírám, ještě je spousta času
Ale když bude mít někdo dobrý tip, tak sem s ním! ![]()
Hezký zbytek dne…
Ještě se chci zeptat… doktorka mě posílá na vyšetření na cukr, že prý se to dělá už teď každému nad 25 let. Jdete tam taky?
Já už to absolvovala jednou při prvním dítěti, ale to kvůli tomu, že moje babička má stařeckou cukrovku, ale teď by mě prý poslali i kdyby babička curkovku neměla…
Další kontrola a tripple testy 3.1.
ahoj
Ahoj holky,
jsem doma s angínou a je mi teda pěkně mizerně
Od doktorky jsem dostala penicilin, že prý je to jedinné antibiotikum co teď můžu. Jinak je to děs a hrůza, mám docela vysoké teploty a nemůžu si na to nic vzít… snad se prckovi nic nestane a bude v pohodě… nejhorší je, že jsem na to sama, manžel jezdí jenom na víkendy, takže fakt supr
![]()
Jinak jsem asi zatím nic nepřibrala, spíš asi naopak, protože co jsem doma tak zvracím… bojím se, že je to po tom penicilinu, že se ani nestihne vstřebat a jde ven, takže těžko říct, jestli má vůbec smysl ho brát.
Krev mi taky ještě vůbec nebrali, to asi budou až příště, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
Tak se zatím mějte, jdu ležet, ať mě to co nejdřív přejde.
Ahojky,
zdravím všechny a vítám nově příchozí Báru.
V práci už začíná blázinec, takže se sem moc nedostanu.
Před chviličkou mi volala švagrová, že neteř má infekční mononukleózu.
Tak jsem se dost vyděsila. Byla jsem u nich před 10 dny a inkubační doba je prý 6 týdnů. Volala jsem k doktorovi a prý s tím stejně teď nic neudělám a mám být optimistická. Tak se snažím i když mám trošku strach
Teda DOST.
Novire, přeju Ti, ať se rychle vyzdravíš.
Hermi, na cukrovce jsem byla tento týden v pondělí. Moje mamča jí malinko má, tak z preventivních důvodů. Myslela jsem si, že se tam posílá, jen když máš problém nebo někoho v rodině.
Báro, já už mám taky naštěstí dárky koupené a už i zabalené. Tedy většinu. Už jen nějaké drobnosti ![]()
Evuško, na jaké seminárce pracuješ?
Ahoj holky, zase jsem tu sama ![]()
Novire, angínu Ti určitě nikdo z nás nezávidí. Každopádně, ať je Ti co nejdříve líp!! Je dobře, že už máme tři měsíce za sebou…myslím, že všechny případný nemoce jsou tak snesitelnější.
Hermi, o cukru mi nic neříkali. A myslim, že kdyby se opravdu standardně chodila, tak jsem ten nejjasnější adept. 1) je mi 28 2) babička taky měla cukrovku - normálně píchala insulin 3) jsem obézní…no a nic. Tak nevim.
Jste tedy pašáci, že jste nepřibrali. No jo, jenže Vám bylo špatně (kromě Martinečky). Já neblinkala ani jednou…no a mam tři kila nahoře. A to musim říct, že jím míň než před těhotenstvím.
Holky, změnilo se u Vás něco uplynutím tří měsíců. Já mám totiž nějak moc energie. Normálně přijdu z práce (kde se mimochodem zdržuju dobrovolně dýl) a makam doma. Ani odpo nespím, a to bylo ještě před dvěma týdny nemyslitelný. Jo, akorát mě děsně bolej záda…ale říkám si, jestli je to možný, když jsem teprv na začátku a nemá mě co tížit. Co myslíte?
Hurá, pátek je malá sobota a nejlepší den na světě. Hezky si ho užijte!
Heluš
Můj dr. dělá test na cukrovku až ve 24tt - jak se pije ten sajrajt… ![]()
Energie mám teda mizerně málo! ![]()
NOVIRE, holčičko, drž se!!! Já jsem byla nemocná (ale naštěstí jen nachlazená) před 2týdnama a stačilo mi. Můj Robča byl taky pryč, bylo potřeba dostěhovat ještě několik věcí ve starém bytě… No bylo to pro mě hrozné a kdyby nepřijeli naši, tak nevím. Měla jsem hrozný strach, ať se mi to nerozběhne… Tak se drž, pij hodně čaje s citronem a dr. mi doporučil Vincentku, která mi fakt zabrala a navíc jsem zjistila, že je tam hodně jódu a ten mi doporučoval gyndr., že ho těhulky potřebují. Je sice hnusná, ale dobře odhleňuje, tak uvidíš. Moc držím palečky, ať je Ti co nejdřív líp!!!
Ahojte, holky,
Helčo, nic si z toho nedělej, já už mám také 3 kg nahoře, zle mi nebylo a přibrala jsem dokonce i po nemocniční stravě. ![]()
Novire, to je mi tě líto. Ale je pravda, že všichni u nás to také mají. Segra se švagrem čtyřicítky horečky, drželo je to 4 dny, mamka také. Tak jsem měla izolovaný týden, byla jsem tu sama. Opatruj se a přeji ať se brzy vyležíš. A buď ráda, že tě to nechytlo při vývoji srdíčka malého.
Ale na té energii něco bude, dokopala jsem se právě k té seminárce. Je to z finančních trhů, analýza cenných papírů, konkrétně akcií, Marti.
Ale poslední dvě noci jsem skoro pořád v noci vzhůru. A spím cca 8 hodin denně, odpoledne nespím, tak nevím co to je.
Zatím se mějte a opatrujte se.
Eva