Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
nebojte, na EKG dnes snad chodí už každá těhule (sice nechápu proč), ale já tam byla pokaždé…
A k zubaři také - jako těhule máte „nárok“ na dvě prohlídky v roce, normálně jenom jednou… Takže je to spíše pro vás plus - i když chápu, že někdo k zubaři nemusí.
U mě s dětmi je to naopak - Lukáš zubařku přímo miluje.. Ne tak tu ženskou, jako opravdu zubaře… Ještě ho čeká jedna plomba a on přímo vyžaduje jík k zubaři!!!
Takže držím palce na kontrolách
Věra
Já vím,že bych tam měla jít dvakrát, to je pro mě vůbec děs, vždycky říám, že radši rodit, než k zubaři.Jenže já rodila poprvé tři hodiny a podruhé hodinu a půl.Takže potřetí porodím asi doma..
.A zubař se mi jednou povrtal v zubech tak,že ještě po 14 letech mě zub pobolívá, ale je prý v pořádku.. A pak jim věřte..
Ahojky, tak co se týče zubaře, jsem v pohodě. Mám hrozně skvělýho dr, ke kterému chodím už od 18, to mi ještě jako stomatochirurg na poliklinice operoval osmičky. Pak si s manželkou zařídil soukr. ordinaci. Takže teď k němu chodím pravidelně dvakrát do roka. Byla jsem před 14 dny, tak už mám i razítko v těhu průkazce. Ještě půjdu jednou v dubnu i s Ájou, budou jí 2 roky, takže půjde poprvé. Ta teda půjde k jeho ženě, je dětská dr.
No a na EKG půjdu k naší známé, dělá primářku na interně, takže to bude taky bez čekání. V prvním těhu jsem to nechala až na poslední chvíli. Byla to docela sranda, vůbec na mně ty sondy nedržely, všude jen obrovský prsa a břicho.
ahoj holky,
přidávám se k těm, co neradi zubaře. myslím, že jsem mezi námi rekordamnka, neb jsem zubáka nenavštívila určitě tři roky. nejdřív jsem se v Praze bála, a teď jsem přestěhovaná a když jsme loni s manžou obvolávali, kdo se nás s mnažou ujme, tak nás nikdo nechtěl. tak a teď už se mi v noci zdá o tom, jak tam půjdu (a to budu muset někoho najít) a přinejmenšim mi vyrve všechny osmičky. pomóc.
na ekg jsem v životě nebyla. jak se to dělá?
taky šmíruju prosinec…je to docela síla. někdy legrace, jindy mě to vystraší, ale nejednou jsem se už rozbrečela. vřele doporučuju. držím těm holkám moc palce a říkám si, že co nevidět na tom budem stejně. bojim. bojim.
tak kaculko (nebo karckulko?), ty co máš dnes kontrolu, kde jsi??? myslíme na tebe.
Ahoj euryanto,
jééé,to jsem ráda,že nejsem šmíráček sama…a dneska to tam mají holky doooost divoký,někdy si tak říkám,že jim to rychle uteklo,jindy,kde my máme do nějakého 40. týdne.
Teď jsem koukla ,ty jsi učitelka na ZŠ?Klobouk dolů…vážně,upřímný obdiv k těmhle povoláním.Já mám doma 1 školáka-puberťáka,1 školičkáčka a mám hlavu jak balon.
Ahojky holčičky,
tak se hlásím z kontroly. Myslela jsem si, že uvidím šmudlíčka, ale protože jdu na ultrazvuk „velký“ přes bříško příští týden, tak mě doktor pouze vyšetřil rukou, měřil mě krejčovským metrem a potom poslouchal přes břicho takovým přístrojem tlukot srdíčka. Vypadal docela srandovně jako nějaký telefon z minulého století
Srdíčko nám tluče, takže byl spokojený a víc se dozvím příští týden. Smím tam sebou vzít i manžela, takže to bude takový náš předvánoční dáreček.
Jak už jsem psala, protože má moje mamča trochu zvýšenou cukrovku a dochází do diabetogické poradny (nebere žádné léky), spadla jsem do rizikové skupiny a byla na té glykemické křivce. Stavovala jsem se dnes pro výsledky a jsou naprosto v pořádku, ale budou mě chtít sledovat cca každý měsíc, takže mě čeká vypití sladké vody a následné dvouhodinové odběry krve ještě cca 4-5×. ![]()
Z toho se přiznám, že moc nadšená nejsem, ale doktoři se holt jistí.
Jinak jsem se byla na radu gynekologa již zaregistrovat u Apolináře v porodnici k porodu a je to docela síly, když už teď mám v legitimaci razítko Registrována k porodu. Přišla jsem si tam mezi těmi maminami, které vypadaly na rozsypání až nepatřičně.
Jinak EKG už mám také za sebou, stejně jako prohlídku u praktické doktorky a zubařky. Doktor je pečlivka a hnal mě tam už před čtrnácti dny. Všechno bylo naštěstí v pořádku, takže mě vrtačkou netrápila.
Mějte se moc hezky, přeji příjemný zbytek odpoledne a večer a moc děkuju, že jste na mě myslely.
ahojiny,
kaculko.....tak tedy za týden, ale srdíčko v telefónu bylo
myslím, že ty odběry zas nebudou tak nepříjemné…čekají nás daleko horší věci. a registrace k porodu…to je síla. vždyť jsme tak malinký ještě, a už porodnice. no každopádně aspoň máš vybráno a nemusíš to řešit. já budu řešit porodnici asi hodně dlouho.
rozárko…jo jo, učim na prvnim stupni. je to moc krásná práce, i když psychicky náročná. někdy je horší ale vyjít s rodiči než s dětmi. tedy alespoň na tom prvnim stupni. teď mám prvňáčky a je to moc fajn. akorát je mi líto, že je nedoučim. připadá mi to vůči rodičům jako zrada. kdybych byla matka, docela by mi změna učitelky v první třídě vadila. jinak se někdy stydim za svůj písemný projev…vzhledem k pohledu všech na učitelky. tak holky, prosim vás, s češtinou fakt problém nemam, verbálně jsem dost nadaná…jenže píšu děsně rychle všema deseti a zá:,–(ně mě nebaví mě to po sobě kontrolovat. taky schválně píšu nespisovně…abych se udržovala normální
navíc jsem už kdysi dávno začala mejly a všechno na netu psát většinou bez velkých písmen. tak se, prosím, nezlobte a vezte, že nejsem hloupá p. uč tzv. pipina. ![]()
k tomu šmírování…dneska je to vážně v prosinci napínavý. ta alien (myslim že se tak jmenuje) fakt začala rodit
a nevěděla to a nevěřila. to je bžunda. no jsem zvědavá na nás. uff.
papiny
jo a když jsem napsala, že „srdíčko v telefonu bYlo“, tak jsem asi myslela, že tam jako bylo. tedy je tam
![]()
Krásné ráno maminky a bříška.
Euryanto,vážně na tobě není znát nějaká známka p. uč. pipiny
,a učit prvňáčky,určitě krásná práce,ale opravdu klobouk dolů,asi bý t na tvém místě byla bych jako ta p. uč. z „My všichni školou povinni“.
Všem pěkný den*
Dobré ranko, tak jak jsem si minulý týden libovala, že jsem ještě nic nechytla, tak jsem hned v neděli lehla s chřipkou, ve stavu, že skoro nic nemůžete vzít je to docela záhul, naštěstí už nemám teplotu, mám neschopenku až do příštího týdne, prý se nedá nic jinýho dělat něž to vyležet.Sice mě těší, že si konečně odpočinu, ale ještě nemám všechny dárky, takže letos to fakt bude za 10 minut dvanáct, pořádně si užiju ten předvánoční blázinec!!!!!!
Zubaře mám naštěstí už za sebou, byla jsem na preventivní kontrole v září, ještě před těhu, tak si mám už jen dojít pro razítko, aspoň nějaké pozitivum. Tak se holky mějte hezky a opatrujte se, nachlazení v těhu stavu fakt nic moc.
Ahojky, přeji všem maminkám i bříškům příjemné dopoledne,
Euryanto, musím se přidat k Rozarce a potvrdit, že žádné známky p.uč. pipiny na Tobě taky nepozoruju. Je to v pohodě. ![]()
S těmi odběry máš samozdřejmě pravdu, kdyby mělo být jenom to, tak je to pohodička. Spíš mě rozčiluje ta ztráta času u těch odběrů. No ale alespoň mě to na chvíli zastaví. Jsem teď nějak pořád v poklusu ![]()
Roxo, přeji brzké uzdravení. Nezbývá než zalézt do postele, vařit si čajíčky s citronem a medem a potit se. Uvidíš, že dárky nějak ještě dokoupíš, zdraví je přednější.
Ahojky hezke dopoledne preji..
Moc gratuluji Kaculko
![]()
Roxe preji brzke uzdraveni.. u nas v praci to taky vypada,ze tady zacina chripka pekne radit.Tak doufam,ze se mi vyhne..
Chtela jsem se vas zeptat jak je to s tou porodnici?To se vazne musi takhle registrovat jo??Ja totiz momentalne jeste jsem v Praze,a chodim sem i k dr.,ale budu se pak stehovat do Prelouce,takze u me prichazi v uvahu porodnice v Pardubicich.
KACULKO, já jsem teď taky pořád v poklusu, už toho mám plné zuby!
Ale po tomto víkendu snad bude líp - teď mám před sebou ještě víkend se 4zkouškama a 3zápočtama, do toho jsem každý den od 6 do 18. v práci, takže fááákt super.
Myslím, že od nového roku půjdu na neschopenku, stejně mi končí k 31.12. smlouva…
Martinečko, děkuju ![]()
K té registraci. Myslím si, že je nutné u některých pražských porodnic popř. vyhlášených jako jsou např. Vrchlabí a Neratovice. Jinak si myslím, že to nikde takhle brzo nevyžadují. Je fakt, že když se mě doktor včera zeptal, kde chci rodit, tak jsem na něj taky koukala jako kdyby spadl z višně, ale u toho Apolináře to vzali jako naprostou normálku, že mám mít porod až v červnu a jdu se registrovat.
Teď mám navíc v práci osobní zkušenost, že můžeš mít naplánováno a stejně je všechno jinak. Kolegyně měla rodit na Ježíska a měla vybranou porodnici v podolí, včetně registrace. Koncem listopadu (měsíc předem) byla na výletě v Brně a mrňouskovi se zrovna chtělo přijít na svět, takže registrace neregistrace odrodila to tam. ![]()
Ahoj, hlásíme se z kontroly. Spadl mi ze srdce obrovský šutr…jsme v pořádku, měříme 7,3cm, což odpovídá přibližně 13+5, šíjové projasnění v pořádku, celkově mrňousek odpovídá. Koukal se mu i mezi nožičky…prý si netroufá zatím odhadovat, ale my s manželemto vidíme na kluka. Manžel byl moc spokojený…viděl mrňouska prvně. Krásně si tam kopal nožičkama. Jinak jdu 2.1. na tripply a 10.1. na kontrolu.