Poradna duly
Jana Čurdová
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO 14.12.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO 18.12.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 20.12.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 19.12.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6.2007 /KO 12.12.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6 2007 / KO 19.12.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO DNES!!!
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 13.12.
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO 3.1.
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 23.6. / KO 20.12.
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 3.1.
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 18.12.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 20.12.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7.2007 / KO ???
Bára / 1976 / Blansko / TP 3.7.2007 / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? / KO 14.12.
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Ivule,
prosím,kde je v Ostravě prodejna PROMI?Ve Studénce ji mám tady za rohem,ale prodává tam sousedka a tak se mi tam nechce jít ani nakouknout,nerada bych,aby to „prasklo“ dříve než je nutné.
Díky.
Jinak moc pěkný inet obchod nejen s těhu oblečením je www.teramoda.cz
Ahoj Rozaro,
prodejna Promi je kousek od divadla J.Myrona u bývalého tuzexu. Raději Ti posílám i odkaz na jejich stránky s mapkou, jinak je ještě těhu a mateřská prodejna v nově opraveném Lasu na Masarykově náměstí. Mají tam taky pěkné oblečení i halenky, dvě jsem tam koupila. Snad jsem Ti trošku pomohla.
Ivule
Ivulko,
děkuji,v Ostravě se vyznám,tak snad tam trefím
.
Jinak se omlouvám,ta adresa je správně www.terramoda.cz
Ahojte holky,
vy jste ale tajnůstkářky, tak dlouho si to nechat pro sebe a chudáčky rodiče šidit
. Hlavně obdivuji, že to vydržíte.
Já jsem byla v pátek na kontrole v nemocnici, ne u svého gynekologa a doktor mi řekl, že mám vcestnou placentu. Mám ji zatím přes celé děložní hrdlo. Prý jestli se to s dělohou neposune dost od děložního hrdla, tak budu prý v nemocnici až do porodu a porod císařem. Už mě nic nepřekvapuje, říkala jsem si, že to největší riziko s tím krvácením přejde do 14. týdne a pak jen užívání, tak zase asi nic.
.
Ale malého jsem viděla, vypadá v pohodě, ještě ani není dost velký aby mi tou hlavičkou na tu placentu tlačil, tak to snad bude minimálně příštích 14dní ok.
Helčo, co kontrola?
Ahojte.
Eva
Evuško to je teda pěkně blbý s tou placentou. A do kdy se to rozhodne, kolik ti dali času?
ahoj maminy,
tak jsem tu a jsem o něco klidnější. po dvou měsících! děkuju, že jste na mě (určitě:) myslely. už ze soboty na něděli se mi o utz zdálo. před prohlídkou mě chytnul průjem atd:)
nebylo toho bohužel moc vidět…dr rejdil a rejdil po břiše, a nakonec máme určitě živý miminko, zadeček, hlavu s velkym nosem po manžovi, a určitě jednu ruku. já tu druhou teda neviděla. tp mi neposunuli a velikost bez nohou 6cm a na výpisu z utz je napsáno nějakých 12,5cm - to je asi s nohama?
nevim jestli to bylo špatně vidět kvůli mýmu břichu nebo špatnému utz, možná obojí.
každopádně jsem ráda, že to mám za sebou. popelko…2. 1. jdu na poradnu a tripple testy.
evuško…ty máš tedy horory…už by to přece stačilo! hlavně, ať je nakonci všeho toho trápení zdravý mimulo!
heluš
Ahoj maminy..zdravim Vas po vikendu..Pro me byl tedy moc kratky,ale to byva pokazde.A jeste jsem dnes rano zjistila,ze zmenili jizdni rady,tak jsem prijela od Pepci pozde do prace..Ty drahy jsou sileny opet zdrazily a jeste cesta trva dele.Tak jsem si musela najit jiny vlak,ale zas je dobre,ze si trochu pospim v pondeli,kdyz jedu od Pepci. ![]()
Jinak vikend byl fajn uz se nam blizi Vanoce,tak se tesime..
EURYANTO jsem moc rada,ze jsi videla prcicka..a to uz je peknej macek sest centimetru to je pekny..a jeste k tomu bez nozicek..
Ahoj Helčo…tak to je moc prima, že je prcek živej a v pořádku. Termín jsem si zapsala.
Martinko ahoj…no jo český dráhy snad ani nemá cenu komentovat…a to s těma přestupama mezi krajema či co - to zas vymyslele nějakej „kokot“ s prominutím. Moc teda nejezdím, ale točí mě to slušně…čím dál dražší, zpozdění větší a ještě sem tam nějaká ujetost. Je mi dost líto těch, co jsou na vlaku závislí.
Evuško, ty si to těhu vyloženě užíváš. Lituju Tě kolik toho budeš muset pro mrňouska vytrpět, ale výsledek bude stát určitě za to! Jinak tajnůstkáři jsme jen vůči rodině manžela. Moje rodina ví o mimískovi, i někteří známý ale tchánovci a ostatní ne. O to budou mít větší radost pod stromečkem, no a pak nás přerazí za to tajení.
Helčo, no vidíš, konečně ses dočkala. Jsem ráda, že je mrňous v pořádku a prosperuju, je už i dost velký. Já jsem sama zvědavá, kolik budeme měřit my, snad se to dozvím příští týden na kontrole. Minule jsem se nějak zapoměla zeptat.
Zatím páčko Ivule
Ahojky,
Evuško, to je mi líto s tou placentou. Já jsem teď o tom dost četla - já mám totiž placentu taky níž než by měla být, ale mám jí jen k děložní brance, takže není vcestná, ale jak jsem se dočetla z knih tak jen „nízko nasedající“.
Jinak v chytrých knihách psali, že když je vcestná, že se musí být od 30. týdne v porodnici, kdyby nastalo krvácení že je strašně silné a jde o minuty. Ale u tebe to určitě nebude! Oni tě ohlídají. A císaře jsem měla a u druhého porodu by mi taky nevadil. Myslím, že je to méně rizikové.
Tak nevěš hlavu, mimi stojí za to!
ahoj
Ahojky,
Heluš, gratuluju k úspěšné kontrole. Je to moc fajn, vidět, že je prcek v pořádku viď? Těším se a doufám, že i já se na něj zítra podívám a bude všechno OK.
Evuško, věřila jsem, že už všechny trable budou zdárně za Tebou a užiješ si trošku klidu. Uvidíš, třeba se ta placenta ještě posune. Pokud by tomu tak náhodou nebylo, tak věřím, že si tě doktoři pohlídají a udělají vše, co bude v jejich silách, aby mimčo i Ty jste byli v pořádku. Moc na Tebe myslím a držím všechny palce, takže jich je už celkem osm ![]()
Všem ostatním přeji příjemné odpoledne a pohodový večer.
Mě čeká zůstat dneska v práci nejspíš až do sedmi hodin. Ještě stále jsou tu auditoři a jejich dotazy a požadavky neberou konce. Ach jo, už aby to bylo za mnou. A zítra hned po ránu kontrola. Nä tu se naopak po měsíci docela těším ![]()
Ahojte, holky,
tak jsem si chtěla na chvilku zdřímnout a dvě hodiny v tahu.
Popelko nevím kolik mám času, musím to na kontrole od mého gynekologa zjistit. V nemocnici mi jen řekli, že okamžitě při začátku krvácení jet ihned do nemocnice, že za pár týdnů by mě s takovým nálezem už domů nepustil. Tak to zjistím toho 18.na kontrole. Jestli jak psala Hermi od 30.týdne, někde jsem četla od 28.týdne nemocnice, tak se nedá nic dělat, ale doufám, že děloha ještě hodně poporoste a vytáhne si ji s sebou výš.
Helčo, gratuluji k ultrazvuku, taky doufám, že na konci toho všeho bude zdravé miminko, ale už se i s tatínkem chystáme mu vyčinit, jen co se narodí.
.
Kaculce přeji zítra příjemnou kontrolu
A děkuji všem za podporu.Eva
Ahoj holky,
tak se hlásím po delší době, jsem pořád doma nemocná
ale už je to o něco lepší, celý víkend se o mě poctivě staral manžel ![]()
Všem, co mají za sebou úspěšné kontroly gratuluju ![]()
A Evuško, možná je lepší, že už na to s tou placentou přišli takhle brzo, aspoň tě budou pořádně hlídat kdyby něco… ale věřím, že se prcek nakonec umoudří a nebude to tředa
držím pěsti…
Tak se zatím mějte, jdu se zase léčit do pelíšku… opatrujte bříška a dávejte na sebe pozor…