Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Helčo…můj dr má vybavení v ordinaci, takž mi ho dělal tam…jen prozkoumá prckovi krk, tam je nějaká tekutina a podle toho se to bere. Říkal mi, že jsem na hranici, kdy se to dá prokazatelně měřit, tak nevím jestli na velkým uz není pozdě.
Mažu domů a za odměnu si jdu koupit odpoledne těhu knížku, tak pa.
aha, tak to mi taky vůbec neřekli. já vlastně ani nevim, jestli jsem byla na"velkym utz". ale mluví se o tom tak, že ve dvanáctym tejdnu se na něj chodí. tak jsem to tak prostě vzala. a jelikož mám v kartě naplánovaný pouhý 3 utz (13., 20. a tušim 32. týden), tak beru, že jsou všechny „velký“.
každopádně je divný, jak každej dr má jiný způsoby. nezdá se vám? přece existujou nějaký předepsaný „moderní“ postupy, ne?
třeba v pondělí jsem se v ordinaci začala jasňa slíkat a on se začal děsně divit, že to mam nandat, že bude utz přes břicho. no a ještě minule tvrdil, že by nebylo přes mý velký břicho nic vidět. vůbec je na mě ošklivej :/
popelko.....jakoupak knížku si koupíš? pak řekni, ju? já si za odměnu koupila lázeńský oplatky. to je taky dobrý, ne?
heluš
Ahoj holky
nedá mi to nereagovat:
Euryanto: nic si z toho nedělej, on je každý dr. jiný. Někdo dělá UTZ skoro pokaždé, někdo „jen“ v rámci předepsaný pojišťovny… Já kvůli minulému těhu (MT) jsem byla na UTZ v 6tt - abych si jako pojistila správné umístění, no a teď v 13tt po mě chce dr. UTZ platit… JE to divný, protože minulé těhu (před 2 lety) jsem na UTZ byla asi 6× za celé těhu a žádné placení nebylo. Byla to stejná dr. a stejný UTZ - dokonce i pojišťovnu mám stejnou… A s „břichem“ si nic nedělej - dr. je určitě vychrtlík a vlastně ani neví, co komu říká… Co bych měla potom říkat já - mám břuch jako v 7 měsíci těhu - a dokonce i hubnu, a dr. mě pochválila…
Tak držím palečky -
Věra
UTZ 20.12.06
Ko 28.12.06
vvyk, děkuju za uklidnění. každopádně s tim placením je to teda taky síla. mně to vážně přijde hodně divný. říkám, podle mě by snad měly být n ějaký standardní postupy. no nic. s tim břichem…můj dr má řeči pokaždý. on je teda děsně vtipnej, takže neví opravdu co řiká. jenže já se z toho vždycky týden vzpamatovávám. zajímavý je, že když jsem u něj byla poprvé loni na jaře, tak neměl ani ň proti mý nadváze.....a to jsem byla připravená, že třeba něco řekne. to na to byl čas. ale štve mě o to víc, že mě deptá teď, když jsem těhotná. nevim, měl by mít soudnost. navíc tyhle lidi by mohli pochopit, že ženská ve třiceti už trošku svoje tělo zná, a ví, co je špatně. začínám se bát, kdy kterej dr nebo sestra během mýho těhotenství bude mít nějaký zlý řeči. přitom před těhu se mi to fakt nestalo. mimochodem taky netloustnu. podle váhy v ordinaci tedy 2 kila, jenže doma (taky na elek. váze) jsem zhubla.
musíme to nějak vydržet. napadlo mě už taky změnit dr, jenže si říkám, že to radši vydržim. nejdůležitější je přece, aby mímo bylo v pohodě.
zase jsem četla prosinec, zase jsem bulela. doporučuju ![]()
hezký večer.
Tak jo, nechala jsem se zlákat na koukla na prosinec
sice jsem nebulela, ale je to strašně zvláštní pocit, když si uvědomím, že za půl roku a kousek na tom budem stejně
… hrozně se těším na prcka
sice vůbec nevím, jak to zvládnu, ale to čtení mě hodně „navnadilo“… snad víte, jak to myslím
a taky jsem děsně zvědavá, jestli to je kluk nebo holka ![]()
Krásné dobré ráno.
Včera jsem si koupila „Co čekat v radostném očekávání“ - měla jsem jí už delší dobu vyhlídnutou…vypadá fakt dobře.
S tím UZ je to fakt zvláštní…mně ho dělají pokaždý tak nějak automaticky…tak uvidíme, co dál.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO DNES!!!
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO 18.12.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 20.12.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 19.12.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6.2007 /KO 20.12. UZ / 28.12. Tripple testy / 9.1. Dr.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6 2007 / KO 19.12.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 2.1.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 10.1. / 2.1. Tripple testy
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO 3.1.
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 23.6. / KO 20.12.
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 3.1.
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 18.12.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 20.12.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7.2007 / KO ???
Bára / 1976 / Blansko / TP 3.7.2007 / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? / KO KO DNES!!!
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Teda teď si vůbec u Janiny a Roxy nejsem jistá těma kontrolama,ale myslím, že je mají dnes a já jim je tam napsala už včera…to jsou zmatky, co? No jo…mám pocit, že těhudemence se mi občas projevuje v plné míře.
Krásné dobré ráno,
jsem dnes nějaká nedospalá,Tedík v noci nějak nemohl spát a teď jsem to „vyřešila“,že mu hned takhle po ránu pouštím Krtečka
.
Jinak s těmi knihami…Popelko,taky jsem se na ní v knihkupectví koukala,ale pak jsem si řekla,že 1 už mám doma,že nejsem těhu poprvé a nechala ji tam.
A pak jsem taky našla na netu knihu „on line“
http://www.porodnice.cz/…ek/04_05.htm
Přeji všem dobré ráno,dnes asi ještě zalezu k Tedíkovi na Krtečka.
Dobré ráno Popelko a ostatní,
gratuluju k nákupu knížky, já mám jednu starší půjčenou od kamarádky, ale příjde mi, že se týká snad jen těhotenství a mateřství ve Velké Británii. Pořád to tam někde píšou (např. ve VB je v porodnici obvyklé...... apod.), tak se podívám na nějakou ryze českou verzi.
Jinak mě doktor dělá UTZ při každé kontrole. Minule když jsem chtěla fotku, tak dělal přes břicho i vnitřní UTZ, přes břicho nebylo nic moc vidět, a vnitřním vyšla nádherná fotečka. Na kontrolu jdu příští týden, a v průkazce mám napsáno u další poradny APS, UZ v 16 tt. Doktor říkal, že půjdu na odběry a genetiku, tak nevím. Pak Vám řeknu, co to vůbec je.
Zatím páčko Ivule
Tak já jdu pracovat…za chvíli dorazí šéfík (ten co to ještě neví), tak ať má radost až mu to budu oznamovat, že mu odejde pracovitá asistentka
![]()
Ahoj holky,
taky jsem nedospalá, někdo v noci zase střílel rachejtle, to byla rána a to bylo už druhou noc za sebou.. Pak mě ráno vzbudil manža a už jsem neusnula. Naše sousedka nad námi má asi nějakou předvánoční horečku a už čtvrtý den uklízí od sedmi od rána
.Volala jsem k zubaři, tak na kontrolu nemusím, byla jsem tam v říjnu, tak se mi fakt ulevilo.. Jinak co týče knihy o těhu, mám ještě z minula Velkou knihu o matce a dítěti, ale ta mi připadá už nějak mimo.Tak jsem si koupila v létě Knihu o těhotenství a porodu, ta je i na netu, jen nevím kde.Jenže mám pocit, že čím víc toho vím, tím je to horší..
Popelko, kontrolu mám opravdu dnes, ještě to s tou demencí není tak špatný, doufám, že tam všechny nepoprskám a nedostanu vynadáno, co tam lezu. Ale právě kvůli tomu projasnění to nechci moc odkládat, taky budu mít výsledky z krve a moči,tak mi držte palce ať je vše v pořádku.
Knihu už jednu mám o těhotenství a porodu. Chystám se ještě koupit jednu knihu o porodu, kde jsou různé postupy a příprava k přirozenému porodu, akorát nevím jméno, ta kniha je dost tlustá a hrozně lehká, kamošky si ji moc pochvalovaly a já si jí pomatuju jen podle tý obálky a jejích fyzikálních vlastností (objem+váha), tak snad ji v knihkupectví najdu!!!
Ahoj holky,
sousedi nad náma dělají jádro, takže tady mám pěkný rachot. Zrovna, když je Ája nemocná a potřebuju, aby spala. Dnes jsem s ní byla na odběrech, dr nemohla nic nabrat a ve finále se sama píchla do prstu, hrůza.
Jinak já jsem minule dostala od mámy Knihu o matce a dítěti (není to ta Velká kniha…), vychází z českého prostředí a je fakt dobrá. Ale po pravdě řečeno jsem všechno potřebné zjistila tady ne emiminu. O porodu jsem měla načteno taky dost, jenže skutečnost je pak stejně jiná. Nejvíc mi stejně dala prohlídka porodních sálů, mám ráda, když vím, kam jdu.
Musím se jít přinutit trochu uklidit, odpoledne mají přijít na návštěvu tchánovci, tak ať se neleknou. Nějak teď moc nezvládám uklízet a raději se řídím heslem „Bordel v bytě, šťastné dítě“.