ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
769
5.12.06 08:39

Ahojky,
tak po delší době zdravím… :) Už jsem zase doma, bylo to fajn, krásně jsem si odpočinula. Ale teď jsem slamněná… :) .

Zítra jdu na velký ultrazvuk, tak se strašně těším. Možná dodám fotečku drobečka :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
5.12.06 08:44

Ahojky dobre ranko..
Pridavam do fotogalerie mimiska..Snad se vam bude libit…je tam docela dobre videt.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
5.12.06 08:48

martinečko to už je teda pěknej obřík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
5.12.06 08:50

krásný mimísek Martinečko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
5.12.06 09:03

Ahoj holky, jak se máte, já jsem dnes byla na krvi, odevzdala jsem 4 zkumavky, tak snad budou testy v pořádku.
Mám dvě hrozná dilemata:
1. jaký si pořídit kočárek, tchýně mě zahrnula informacemi a letáky, až mi jde z toho hlava kolem, kočárky jsou nyní tak náročná věc, horší než koupě auta, zdá se mi… :? Máte někdo představu na co hlavně si člověk musí dávat pozor při výběru, je důležité aby autosedačka a kočárek k sobě nějak pasovaly????? fakt tomu moc nerozumím.
2. druhé dilema se týká výběru porodnice v Praze, chtěla jsem původně do Vrchlabí (dávám přednost, co nejpřirozenějšímu porodu), ale teď tam mají stop stav a kdoví co s nimi bude…o které porodnici přemýšlíte vy, máte už nějaké zkušenosti z Prahy???Řešim to takhle brzo, protože někde je tak narváno, že je nutné se přihlásit již v 15 týdnu (tedy o vánocích).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
5.12.06 09:15

Ha Roxo tak teď jsi mě teda dostala…o kočárkách diskutovaly holky v žpp ale nijak hloubkově, ale vůbec to zatím neřeším…přijde mi to dost brzo.

Co se týče porodníce, tak ti asi neporadím, ale s tím Vrchlabím jsi mě zaskočila…chtěla jsem tam taky rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
5.12.06 09:24

Popelko, já to řeším proto, že kočárek chtěj koupit tchánovci a oni jsou nějaký zjančený, všechno to na mě o víkendu hrnuli, vůbec jsem to nebyla schopná pobrat.

S tim Vrchlabím je to blbý, protože se tam nějak pohádali doktoři a dva ze 4 odcházejí, právě ti co ji zakládali, takže je otázka jak to tam bude fungovat dál. No a pokud budu muset rodit v Praze, tady je nutný se přihlásit brzy nebo máš smůlu, poslední dobou se všechny nějak rozrodily, no jo silný ročníky nastupujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.12.06 10:33

Ahoj holky,
s kočárkem to u nás asi taky bude nadlouho, ale už teď vím, že určitě musí mít:
1. velké nafukovací kola do terénu
2. přehazovaci rukojeť (nebo korbičku)
3. velký košík na nákup
4. větrací stríšku (přece jenom se prcek narodí v létě) … počítám, že časem asi ještě něco přibude :lol:, co jsem se koukala, tak zatím vítězí Knorr Nizza, jen pořád přemýšlím jestli se tam ve variantě hluboký kočár vleze prcek v zimě i s fusakem :roll:

Jo a moje ségra studovala v Praze obor porodní asistentka, sice to teď nedělá, ale měla praxi snad ve všech pražských porodnicích, tak se jí můžu zeptat co by Vám doporučila :wink: A když ne ona, tak určitě její spolužačky, co u toho zůstaly, budou mít nějaké info :)
Jen to bude chvíli trvat, moc se nevidíme, takže to musím vyřídit po mailu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
5.12.06 10:48

Novire, to bys byla moc hodná, také se pomalu už pídím na internetu po informacích…

Ke kočárku bych ještě dodala, že by mělo být lůžko aspoň okolo 80 cm, některé kočáry je mají například jen něco přes 60 a to je prý málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
5.12.06 13:49

Ahoj holky,
konečně mám dneska trošku času sem nakouknout, měla jsem dnes dopoledne v práci paní, která by snad místo mě měla nastoupit do práce po dobu mateřské. Měla obavy jestli se po roce mateřské nevrátím zpět, tak jsem ji uklidnila, že pokud to půjde, tak budu doma 3 roky, pokud nebudeme mít další mimi a neprotáhne se to.
Jinak k debatě o kočárcích, holky nezapoměňte, aby byl kočárek hlavně lehký!!!! Ne vždy Vám do tramvaje nebo jiného dopravního prostředku někdo pomůže a taky jsou někde schody bez sjezdů a některé kočárky co jsem preventivně před měsícem ohlížela byly hrozně těžké i bez miminka, natož pak s plnou výbavou v kočárku. Taky schvaluju velké nafukovací kola, hodí se do terénu i do města, hlavně v zimě když je sníh, což si určitě užijeme. Přehazovací rukojeť chci taky, je to lepší než mít mimčo pořád stejným směrem, když je větší, tak se rádo rozhlíží po okolí a nemusí pořád koukat na maminku.
Roxo, jen na některé typy kočárků se dá místo korbičky upevnit autosedačka (vajíčko). Podle mě to má výhodu jen při nakupování, nemusíš ji tahat v ruce, ale zase nemáš čím tlačit kočárek a vozík současně. To si raději donesu z auta autosedačku i s mimísem a pak položím sedačku do vozíku. Miminka by neměli být v autosedačce moc dlouho, je to přece jenom určeno na převoz v autě. Sice má blahodárný sklon zádové části, ale přiznejme si, jak dlouho tě baví ležet pořád v jedné pozici bez možností protažení. Někde jsem četla, že se má prostě používat jen po nezbytně dlouhou dobu. Ale to je jen můj názor a nemusíte s ním souhlasit.
Jinak já kočárky zatím okoukávám jen z dálky a ceny z blízka, abych věděla na jakou cenu připravit tchýni-babičku, která se taky třepe na nákup kočárku. Jinak si myslím, že máme na kočárek čas, a jsem i trošku pověrčivá, takže já s tím výběrem i nákupem raději počkám.
Zatím páčko Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.12.06 14:02

Ahoj holky,
ségra se „pochlapila“ a poslala už odpověď, takže shrnuji z jejího mailu:
*Apolinář - ne úplně ideálně pracovitý personál, 2. porodní sál je údajně dost stísněný a depresivní
*Motol - tu má nejraději, stejný standard na porodním i šestinedělí, narozdíl od
*Podolí - kde jsou supermoderní porodní sály, ale šestinedělí je dost mizerné - na celém oddělení jsou jen 4 sprchy, což je dost málo … ve zbytku teda nebyla osobně, takže to nechce hodnotit z doslechu, jen podotýkám, že se jedná o její osobní postřehy z praxe, takže je docela pravděpodobné, že spousta lidí bude mít jiný názor

Snad vám to aspoň trochu pomůže :wink: Aspoň víte, na co si dávat pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
5.12.06 15:15

ahoj, zdravím všechny, tak už jsme zase doma nemocný - teda Tomík, má rýmu a kašel, ach jo, co začal chodit do školky, tak je nemocný skoro pořád.
Co se týče porodu - já Tomíka rodila u Apolináře, no fakt je že tam pracuje na neonatologii moje mamka, tak jsem měla malinkou protekci. Ale neřekla bych že 2. porodní sál je depresivní, mě teda depresivní nepřišel, 1. sál je teďka zavřený, ale do května by měl být zase otevřený. Ale zase bych šla na 2. sál, porodní lůžka jsou oddělená zástěnami, na 1. jsou tuším jednotlivé kóje. Co se týče personálu, tak nebyl problém, všichni byli hrozně fajn, pomáhali s kojením a byli ochotní. Na šestinedělí jsem byla na oddělení P6. Pokoje normální, po třech, pro dva společné sprchy. Vložek, nočních košil atd dostatek. jediný co by se dalo vytknout je asi strava, ale to je asi ve všech nemocnicích.
Kámoška rodila v Motole a taky byla spokojená, akorát rodila císařem a o malou se ze začátku nemohla starat, a sestřičky ji prý moc nepřebalovali, tak byla Adélka šíleně opruzené.
Co se týče Podolí, tak tam bych asi nešla, sice moderní atd., ale neochotný personál a hlavně tam jedné známé docela zvrtali porod-nechali ji strašně dlouho tlačit a pak teprvě udělali císaře a malý byl dost přidušený. Vinohrady, Krč a Bulovka nevím, ale ještě jedna kolegyně rodila v Neratovicích a byla nadšená, tak možná to je taky možnost.
Já půjdu zase k Apolináři, kvůli mamce, a taky je fakt, že kdyby se cokoliv dělo, tak neonatologie je tam na špičkové úrovni - ne že bych chtěla aby tam mimčo skončilo, ale fakt je že šlovček nikdy neví.
No a co se týče kočáru, tak nevím, líbí se mi Bébecar Racer, ale nevím, jestli v zimě se vejde mimčo i s fusakem do hluboké korby… a taky potřebuju něco lehkého a skladného do auta.
Tak se mějte ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
5.12.06 15:17

Ahoj holky,
tak se hlásím z kontroly (genetiky). Dnes jsem byla jen na větším UTZ. Bylo to super, proti mně na stěně byla velká obrazovka, takže jsem mimíse krásně viděla. Na UTZ vše v pořádku, už máme 6,5cm. Na odběry jdu až zítra.
A k porodnicím. Já jsem rodila v Podolí a byla jsem maximálně spokojená. Jsou tam teď perfektní moderní sály, je jich 8. Celou dobu tam byl se mnou manža a jedna porodní asistentka, mimochodem, měla jsem štěstí, byla strašně sympatická. Je dobrý, že tam probíhá vše včetně porodu, takže po první době porodní se nemusí jít rodit jinam. Po porodu se tam pak ještě dvě hoďky čeká. A hlavně tam jsou parádní sprchy, tam jsem byla naložená skoro pořád. Oddělení šestinedělí bylo slabší, ale taky se to dalo. Byly jsme na pokoji dvě a sprchy jsme měly hned přes chodbu, takže po pravdě ani nevím, že jich je tam tak málo. Já bych chtěla zase rodit v Podolí. Musí se tam ale registrovat už po 14tém týdnu.
O ostatních porodnicích jsem si taky něco zjišťovala. U Apolináře dělá porodní asistentku máma bývalé spolužačky. Říkala, že tam je to horší se soukromím. Během první doby porodní jsou prý maminy oddělený jen plentou, takže partner tam musí jen sedět a nemůže vás třeba doprovodit do sprchy. Ale jak říkám, vím to jen od kamarádky, takže skutečnost je třeba lepší. V Motole rodila před 4 měsíci kamarádka, všechno dobrý, jen mě ale překvapilo, že všechny pokoje nemají rooming. Myslela jsem, že to už je ve všech porodnicích samozřejmost. Takže jí malého nosili jen na kojení, to mi připadá strašný. O ostatních porodnicích nic moc nevím. Ale stejně je to hlavně o lidech, já jsem měla fakt kliku na supr asistentku, která mě vlastně odrodila sama. Dr dorazil i s dětskou dr až ke konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
5.12.06 15:26

Apolinář - Jo ještě mi teďka Renka připomněla, je fakt, že při první době porodní tam partner být nemůže, aspoň na 2. porodním sále a do sprchy taky nemůže, to je pravda. Ale já byla od začátku na porodním lůžku - na hekárně nebylo místo, takže manžel byl pořád se mnou přímo na sále a ani se nemusel nijak převlékat - asi jsme měli protekci :-) Je to fakt o lidech, stačí jedna protivná sestra a dojem je hned jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
5.12.06 15:50

To je právě to, co mě od Apolináře odradilo. Jinak jsem tam chtěla rodit taky. Mně právě manža strašně pomáhal během té první doby porodní. Vůbec jsem se neotvírala a od začátku jsem měla kontrakce po 3 minutách, fakt humus. Byl se mnou ve sprše a nebo mi pomáhal prodýchávat kontrakce. Měla jsem tendence bolestí zadržovat dech, takže se mnou dýchal, jen jsem to dělala po něm. Teď mi to zpětně připadá hrozně komický, ale fakt to pomáhalo. Jinak tam taky byl celou dobu v civilu. Pouštěli jsme si tam i CD, ale to jsem pak zatrhla, hrozně mě to rozčilovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí